Recensie: JAMES BOND 007 “No Time To Die” (2021)

Als je zoals ik in 1956 geboren bent, dan heb je echt alle films vanaf het begin gezien en ook nog de meeste toen in de die tijd wel een paar keer. Door de jaren heen zijn er veel verschillende uitvoeringen geweest die de rol vervulde en de een was wat meer met een knipoog en de ander meer gewelddadiger. Maar het gaat nu over deze die ongeveer 2 uur en drie kwartier duurt. Dat lijkt op het eerste oog erg lang, maar ik vond het wel fijn omdat je toch van te voren te horen had gekregen dat dit de laatste ook zou zijn van “Daniel Craig” en dan hoop je dat er ook op de een of andere manier een echt einde gemaakt word. Nu laat ik daar mee beginnen, dat vind ik zeker. Zonder maar wat dan ook echt voor je te verpesten kan ik wel stellen dat het zeer duidelijk word in deze film dat er een ander soort James Bond films gaat komen het het staat nog denk ik niet vast of dat nog wel een man zal zijn. Of het dan nog wel de zelfde soort films zal worden ben ik bang voor, omdat er al wel heel veel soorten van dit soort geweest zijn met vrouwen in de hoofdrol, maar dan is het voor mij toch een ander soort benadering. Of dat beter of slechter is, moet iedereen voor zichzelf bepalen, maar de tijdgeest is nu eenmaal zo dat een echt macho man zoals James Bond ooit was, niet meer kan.

Deze film heeft voor mensen die wat ouder zijn, heel leuke kleine dingen in zich, omdat je oude dingen terug ziet keren, zoals o.a. de auto’s uit de begin jaren. Dit krijgt eigenlijk geen rol of toelichting, net als dat de oude PPK weer in zijn handen komt… Het verhaal zal je wel ergens al gelezen hebben en is niet zo erg dik, maar de uitvoering mag er wel zijn voor mij. De slechterik heeft ook de rol van “Freddie Mercury” gedaan en dat was voor mij wel even wennen. Ook dat onze James op de een of andere manier een soort van familie opgedaan heeft en met pensioen was, paste wel in het plaatje van de wat oudere man die je echt te zien krijgt. Er is niet geprobeerd om Daniel wat jonger te laten lijken en de groeven in zijn gezicht deden mij goed en doorleef overkomen, wat de laatste film zeker ten goede kwam. Het stuntwerk was mooi om te zien, maar nog mooier was het om de beelden te zien van de natuur en gebouwen. Soms was ik helemaal in het beeld zo mooi vond ik het gefilmd en dat zal ik zeker niet snel zeggen over een actiefilm wat dit toch wel was.

Nu ga zeker kijken en geniet er van, want ik denk dat het wel een afsluiter is van een tijdperk. Van mij zeker 5*.

Bohemian Rhapsody, de hoofdrol werd gespeeld door Rami Malek, zie artikel hier onder ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *