Dromen

Mensen dromen, de een wat meer en de ander wat minder. Ten minste dat denken wij dan, want zeker weten wij nooit of je nu wel of niet gedroomd hebt of niet. Er gaan door de eeuwen ontzettend veel verschillende uitleg en opinies over wat nu dromen echt zijn.

Als kind las ik ook in de Bijbel (mijn Vader was erg gelovig en mijn Moeder zei toen altijd van niet… ) omdat mijn Vader mij uitdaagde met dingen die er in stonden en dat ik dan wilde bewijzen dat hij ongelijk had moest ik die van mijzelf dus ook gaan lezen. Later pas besefte ik dat hij erg intelligent was door mij zo te stimuleren om dingen te leren, want het was niet alleen met dingen uit de Bijbel zo. (info wat er o.a. in de Bijbel staat: zie toelichting onderaan met link…)

Mijn inzicht op dromen is een mengeling van heel veel verschillende zaken. Voor een stuk kan ik de uitleg onderaan wel volgen. Want ik zelf heb vaak het gevoel gehad dat dromen en visioenen erg dicht bij elkaar kunnen liggen. Maar ik denk ook dat dromen een stuk van jouwzelf zijn. Jouw leven maakt sprongen en dalen mee en ook verwachtingen en teleurstellingen. Als wij ons soms wat minder voelen dan kiest de een voor een trieste film en de ander juist een komische film. Wij zoeken alleen naar dat waar we zelf wat aan hebben.

Ik kan hier natuurlijk niet elke soort droom uit en toe gaan uit leggen, daar is dit stuk niet voor bedoelt. Maar toch wil ik een paar kleine dingen aankaarten.

Verlangens en angsten zijn vaak de voorbode van dromen. Onze diepste verlangens en angsten proberen vaak een weg te vinden door onze dromen. Maar dat moet je niet absoluut zien, want je kan gerust een keer iets heel absurds dromen en toch nooit dat in je leven echt willen doen. Maar dat absurde is wel soms in je hoofd even nodig om tot andere conclusies te kunnen komen. Het zijn leerprocessen die je dan er uit moet halen. Als je het stuk uit de Bijbel onderaan kent of gelezen hebt is het duidelijk wat Jozef deed in zijn leven met dromen. Hij zocht naar die oplossing die het beste was voor die het nodig had en kon dat met mooie voorbeelden uitleggen.

Dromen, waarheden en feiten.

De waarheid bestaan niet, is mijn verkregen inzicht. Of je moet kunnen leven met het feit dat de waarheid voor iedereen anders kan zijn. Nu dromen zijn dus altijd een stuk waarheid wat net zo flexibel is als dat het maar goed uit kan komen. Maar je kunt er wel heel erg veel van leren, als je leert te begrijpen wat er in jouw leven en hoofd aan het groeien is. Maar je kunt ook duidelijke en voorspellende dromen hebben, of zou het dan toch ook weer een visioen kunnen zijn. Voor velen klinkt dat echter te zwaar, daarom hebben wij het meestal over dromen. Soms hoor je mensen wel eens zeggen dat ze ook kunnen dagdromen. Dagdromen is ongeveer het zelfde als waar ik het hieronder verder over wil gaan hebben.

Meditatie

Waar begint hij nu dan in eens weer over denk je waarschijnlijk. Nu dat is heel simpel eigenlijk. want medeteren is net een vorm van zoeken in je dromen. Je kunt dus ook wegdromen, dagdromen wat is als weg suffen om even uit de werkelijkheid te stappen. Als je ooit les hebt gehad in mediteren ( maar niet van mij, want ik ben het totaal niet eens met de meest gangbare manieren van mediteren… ) dan hebben ze je geprobeerd om uit te leggen en leren om nergens aan te deken en dan mediteer je… Nu ontzettend flauwekul, volgens mij verkregen inzichten. Want het gaat er juist in het leven om dat wat als je nergens aan wilt denken… Je toch in je hoofd komt zonder dat je het wilt… Kijk daar komen we dus om de hoek kijken o.a. met een overeenkomst met dromen toch..

Dromen zijn geen bedrog en ook wat in je hoofd komt als je probeer met alle macht om nergens aan te denken ook niet. Het zijn de belangrijkste dingen in het leven waar je wat van kan leren. Maar hoe interpreteer je dan die gedachten die er in je opkomen en of de dromen die je eigenlijk niet wilt. Want het meeste leer je nu eenmaal van wat fout lijkt… Kijk fouten bestaan niet dat zal je bij mijn altijd kunnen lezen, maar daar zal ik binnenkort ook hier een stuk over schrijven voor die het nooit op FB gelezen hebben van mij.

Kort nu. Als je denkt een fout gemaakt te hebben, of die ervaar je van een ander… Probeer dan de les te zien en niet waar je door deze wereld je hoofd mee vol hebt zitten. De les daar gaat het om… De belangrijkste lessen in het leven zullen altijd van jouwzelf moeten komen. Vaak uit ondervinding, maar gelukkig kunnen velen ook leren van anderen. Maar let goed op wat je kunt leren van “anderen”, want als je denkt het te kunnen kopiëren dan leer je er eigenlijk te weinig van.

Leren

Als je iets wilt leren van iemand anders is het noodzaak om eerst jouw eigen visie er op los te laten. Dan is het zaak om zo goed als mogelijk is juist alles op te nemen en te kopiëren wat die ander jouw wil leren. Als je het gevoel hebt (jij dus en niet die jouw wat wil leren….), dat je genoeg geleerd hebt en er voor jouw niks meer te behalen valt. Dan moet je proberen alles wat je geleerd hebt uit het kopiëren weer los te laten en tegen het licht te houden. Die dingen waar jij jouw voordeel en draai aan kunt geven zijn dan belangrijk en niet meer en niet minder.

Leren van je dromen en visioenen is dan ook ontzettend belangrijk. Leer luisteren naar jouw dromen en visioenen en laat dan die regels die ik net geschreven heb er op los en je zal zien dat je hele grote stappen zult kunnen zetten.

p.s. als je er vragen over hebt, zoals over alles wat ik schrijf hoor ik dat graag. Mag hier als reactie of op welke andere manier dan ook, via o.a. Email, PB, WhatsApp enz… Of kom langs in onze zaak en als ik tijd heb drinken wij samen een beker Shihan Gezondheid en Energie Thee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *