Recensie: @duesmann.finefood

Hoge verwachtingen

Jaren geleden waren wij er geregeld wel eens geweest en hadden in die tijd ook verschillende soorten ontbijten uitgeprobeerd. Het was toen goed, maar wij vonden het niet de top. Als je in die buurt was echt wel een keer om naar toe te gaan, ook omdat ze echt van alles hebben waaruit je kunt kiezen. Ook de lunch mogelijkheden waren en zijn nu nog haast te veel om op te noemen en die wij toen geprobeerd hadden waren ook echt lekker en voldoende.

Er is een tijd nu al weer geleden een verbouwing geweest en wij zijn verder gegaan in onze zoektochten naar goede en betere ontbijt mogelijkheden. Ook soms een lunch of diner doen wij, maar daar hebben we door ons werk en dieren thuis eigenlijk te weinig tijd voor. Nu vandaag wilde wij het eens gaan bekijken en ook testen hoe dat de ontbijten er nu voor stonden. De laatste dagen wel in de zelfde straat geweest maar nog niet bij deze… Dus wij hadden grote verwachtingen van de hopelijk verbeteringen, na de verbouwing.

Eerlijk is eerlijk het ziet er nog beter uit als dat wij het toen al wel vonden. Een goede mengeling van stoelen en tafels in verschillende vormen zodat je het gevoel hebt dat je iets te kiezen hebt. Het zit op een kruispunt dus heb je wel wat te zien aan auto’s maar wij vinden dat geen probleem. We werden netjes en open ontvangen. Onze QRcode en legitimatie werd gevraagd. Wij kregen een standaardje mee met het menu er aan vast gemaakt en wij mochten zelf ergens gaan zitten en daarna bestellen. lekker ontspannen. Ontzettend kleine lettertjes op dat menu en ik moest het schuin houden om iets te kunnen lezen, wat ik wel storend vond.

Verschillende mogelijkheden en ook verschillende dingen die je er los bij kon bestellen, wat wij graag zo zien. Wel zijn de ontbijtjes zonder warme drank en dan weet je dus gelijk waar de winst zit vinden wij altijd. Want zeker bij een wat uitgebreider ontbijt is je koffie koud voor je echt aan je eten kan gaan beginnen. Ze gaan er dan volgens ons ook vanuit dat je dan nog maar eentje bij neemt… En ben je uiteindelijk toch nog heel veel duurder uit als een ontbijtje met in ieder geval het eerste kopje in de prijs gerekend. Reken dat maar eens uit als je ergens bent en je zal zien dat wij dat uit eigenondervinding zo hebben ervaren overal waar wij nog geweest zijn.

Wij konden zoals vaker moeilijk kiezen en dan wordt het toch maar de uitgebreidste. Er zat wel geen gekookt eitje bij, wat wij echt fout vinden bij een ontbijt, maar die hebben we er dan maar bijbesteld. Dat zijn dus van die zaken die ik niet begrijp… Een gekookt eitje kost inkoop en aan werk haast niks en het maakt het gelijk iets extra’s op je broodje wat je gaat samen stellen. Koffie kwam gelijk met Siny mee, dus wat ik al aangaf… Toen het roerei klaar was, waar je toch mee wilt beginnen, was de koffie in de te brede kopjes al haast koud. Als je ergens voor hogere kopjes of bekers kunt kiezen, dan altijd doen… Want die blijven echt veel langer warm en zeker als de service zo groot is dat ze verwarmd zijn.

Wat kwam er op tafel

In vergelijking met wat er op de foto stond die wij zagen en waarom wij het dus gekozen hadden, kwam het er echt heel slecht vanaf. Kijk maar naar de foto’s en toelichting hieronder.

Roerei

Natuurlijk als je zo’n toren krijgt met van alles er op en een mand met broodjes vol lijkt het veel…. lijkt het, want toen we echt gingen kijken en probeerde het belegd te krijgen schrokken wij wel. Het roerei op de foto, heel mooie vol en romig van kleur met wat groen er op. De waarheid was aangebakken spul wat in een schaal gekwakt was. Nu vinden wij dat niet erg, wij lusten het ook zo wel hoor, maar als je de foto ziet verwachte je dus iets anders. Er zat geen spek bij, stond achteraf ook niet op de foto, maar voor zo’n prijs zou het toch niet te veel geweest zijn om er in ieder geval een paar streepjes bij te doen vind ik.

Brood mand

Een soort maisbroodje. Een meergranen broodje. Twee witten broodjes. Twee veel te grote croissants. Er stond op de menu kaart dat het voor 2 a 3 personen was en dat konden wij dan weer niet vinden. Want hoe wil je dat dan verdelen. knobbelen of ruzie maken over die twee verschillende broodjes. Velen zullen dit flauwekul vinden maar ik vind niet dat je als je iets met 2 of 3 personen moet gaan delen je niet het zelfde kunt nemen maar moet kiezen. Kiezen is voor mij iets wat niet in mijn woordenboek van luxe voorkomt. Dat is als je het niet hebt of kunt betalen, maar niet als je duur uit gaat ontbijten. Voor mij zou er altijd bij een bakker die ontbijten maakt een echte snee geweldig brood bij moeten liggen zeker als je of roerei of spiegelei er bij neemt of krijgt. De kwaliteit van dat wat er op lag was wel goed te noemen.

Beleg, 3 soorten kaas

1 plak soort van komijnekaas. 2 plakken jonge kaas. 1 stukje van max 5cm brie. Let op weer dus voor 2 a 3 personen. Oke de jonge kaas dan heb je tenminste als je met twee bent beide een plak, maar de rest zal je toch doormidden moeten doen of kiezen. Nu weet ik niet hoeveel brie jullie op je broodje willen doen, maar meet het eens even uit en kijk naar de foto… Met mijn 5cm heb ik aan de grote kant geschat geloof mij maar.

Beleg, vlees 5 soorten

1 plak gekookte ham uit een supermarkt pakje, dun en gescheurd. 1 plak gekookte kipfilet. 2 plakken salami. Een vingerhoedje vol met “Duitse Met” en twee ui ringetjes die taai en oud waren. Een vingerhoedje vol met smeerleverworst.

Beleg, zalm

3 kleine plakjes zalm. Een vingerhoedje alleen op de bodem gevuld met mosterd dillensaus.

Beleg, garnering

3 schijven tomaat met pesto er op en een emmer olie op het hele bord. Een paar plakken mozzarella die er als een klont bovenop de tomaat was gesmeten met nog meer pesto en olie…. Ergens lag nog 1 plakje tomaat en 1 stukje komkommer en twee stukjes verdwaalde sla. Die was wel in twee soorten een rode en een groene, maar ook zeiknat van de olie.

Beleg, zoetigheid

1 op de bodem gevulde vingerhoed met stroop. 1 op de bodem gevulde jam. Behoorlijk veel boter, daar was echt geen klagen over. 2 glaasjes yoghurt en klein glaasje met muesli. In de ene zat een aardbei en de andere een half stukje sinaasappel. Er naast lagen 4 bosbessen, 1 klein stukje niet rijpe meloen en 1 plakje sinaasappel.

Conclusie

Puinhoop die veel te duur is. Wij betaalde haast € 30.- voor dit geheel en waren erg ontevreden. Nu melden wij dat altijd maar krijgen haast nooit echt daarop een juiste respons, maar dat was vandaag wel totaal anders. De dame in kwestie die de spullen van ons aannam, want wij ruimen echt alles netjes op als wij ergens gegeten hebben, vroeg of het gesmaakt had, met de zin er bij dat het wel goed zou zitten omdat alles op was…. Nu dat was het niet en wij legde haar dat uit. Ze luisterde erg goed en vroeg of ze de foto’s mocht zien die ik gemaakt had omdat ik meestal een recensie er over schrijf… Ze zei die is echt niet goed, mag ik er foto’s van maken dan kan ik het mijn medewerkster het laten zien, dit is niet met hart en ziel gemaakt. Kijk dat was een goede waarneming en antwoord. Ook vroeg ze of wij als we dit nog eens mee zouden maken het gelijk bij haar zouden willen melden, zodat ze had kunnen herstellen….. Ik geloof haar, maar ze snapt niet helemaal dat het gewoon niet alleen slecht uitgevoerd is, maar ook de hoeveelheid en combinatie is niet juist. Maar ze was heel aardig en bood ons iets uit te kiezen voor bij de koffie een taartje zo of zo en de volgende keer als we zouden komen en haar nog een kans zouden geven zouden we de koffie gratis krijgen, waarvan hier acte toch.. Nu Siny heeft dacht ik een appeltaartje meegenomen, want het is december en dan doen we die dingen wel…. We gaan ze dus nog wel een kans geven, maar alleen omdat die dame zo ontzettend aardig en het goed heeft aangepakt, maar of we tevreden worden over het geheel moet ik nog zien, maar ik laat mij erg graag verrassen want wonderen bestaan.

4 Antwoorden op “Recensie: @duesmann.finefood”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *