Kerstwens 2021

Siny en Jacobus Goedegebuur wensen iedereen……

.. dat wat je toekomt, dat je dat ook krijgt. Als je dus stout bent geweest mag je blij zijn dat door de vele veranderingen je niet door oude toen nog Sinterklaas en zijn Zwarte Piet meegenomen bent in hun zak. Want vroeger ging dat echt zo.

Wij gunnen echt iedereen het beste, want als je iets verdient hebt vinden wij dat je het ook moet krijgen.

Als jij….

Als jij een hele bevolking keer op keer voor gelogen hebt, of de mensen om je heen schijt hadden aan de regels die je anderen wel opgelegd had, dan mag je echt blij zijn dat de Sint al weer in het warme Spanje aan het vertoeven is, want wij hadden je echt gelijk bij het vuil.. eh… ik bedoel op de lijst gezet om meegenomen te worden in de zak.

Als jij anderen dit jaar of eerder benadeeld hebt om er zelf alleen maar beter van te worden, hopen wij echt dat het gezegde “boontje komt om zijn loontje” voor jouw opgaat, want dat verdien je dat toch echt wel.

Als jij je gedraagt in het verkeer als een gevaarlijke gek door in bochten in te halen of anderen te snijden.. Maar ook zeker als je denkt dat je met jouw auto anderen naar voren kunt duwen omdat iedereen volgens jouw te langzaam rijd… Dan hopen wij dat je onder een hele zware vrachtwagen komt te liggen… Want als je een echte beroeps chauffeur tegenkomt, die panne heeft dat je die dan helpt. Zo niet dan er maar onder.

Als jij anderen minder vind omdat ze een andere mening hebben. Want zij vertellen jouw iets waar je nog niet aan gedacht had of niet naar wilde luisteren… Dan hopen wij dat je toch krijgt wat je verdient en een tijdje niks meer kan horen, zodat je oren rust zullen hebben. Of al het vuil uit jouw oren moet er door weg gespoeld zijn en je staat weer open om echt naar anderen hun sores te luisteren. Want daar zijn je oren echt voor bedoelt. Luisteren wat anderen bedoelen of nodig hebben en niet om jouw mening te bevestigen.

Als jij fijn naar een voetbal stadion wilde om er heerlijk naar een positieve wedstrijd te gaan kijken en je ging rellen en of racistische leuzen lopen roepen….. Dan hopen wij dat je stem voorgoed verstomd… Tot het moment dat je weer echt positief leert te zijn naar echt iedereen. Want een echte fan van welke sport dan ook kan nooit een tegenstander zijn … van de tegenstander van jouw ploeg of speler… Want zonder hun was jouw idool helemaal niks toch… Maar wij hopen dat jij jouw stem leert verheffen als anderen juist om jouw heen over de scheef gaan want dan houden wij echt veel meer van jouw.

Als jij, dit nog niet snapt… vul het dan maar zelf in… want ik wil het positief eindigen en dat kan alleen… Als ik en wij niet alleen staan… doe dus mee en laten wij een betere wereld wensen maar nog meer er aan werken.

Als jij dus wat dan ook maar hebt gedaan of er maar aan gedacht hebt om verkeer te doen hopen wij dat je echt gaat krijgen wat je toekomt.

Je hoeft voor ons dus niet zonder vlekjes of fouten te zijn, maar wel op weg naar een gevoel en hart voor je medemensen en dieren en planten. Want wij zijn en behoren allemaal tot Gods kinderen of welke boven machtelijke kracht dat je ook maar in geloofd…. En als je totaal in niks geloofd, dan wensen wij jouw juist dat je in ieder geval leert geloven in de kracht van medemenselijkheid want wij kunnen alleen maar het redden als we dat onder ogen willen en kunnen zien…

p.s. wij zijn zelfs 2de kerstdag geopend… ook al mogen wij eigenlijk niks verkopen, maar wij doen het voor de pakketdiensten en ook voor die mensen die even geen raad weten en toch ergens heen willen. Wij houden ons aan de regels.. Dus kom voor een pakketje… Of maak een afspraak voor een hapje en drankje, want wij mogen volgens de regering maximaal 4 personen ontvangen tegelijk… Echt wij zorgen voor de drank en hapjes voor iedereen die het nodig heeft… Blijf niet alleen thuis zitten, want je bent echt welkom hij ons, zeker in deze tijd, maar ach.. eigenlijk altijd want wij zijn niet “normaal”.. maar geloof ons nu maar dat kan je soms beter zijn als van wel…

16 Antwoorden op “Kerstwens 2021”

  1. Dat is heel fijn om te horen van je… Dus zeker ook voor jouw bedoelt, maar dan zeker positief. En heel erg bedankt en fijn dat je even een reactie hier neerzet voor mij, want dat doet mij altijd goed.

  1. Er over denken is waar het mij om gaat, niet meer en niet minder. Als mensen dat laten weten heb ik dus wel nut op deze Aarde en dan kan ik nog een tijdje doorgaan.. Bedankt daarvoor.

 1. Het belangrijkste aan deze boodschap is het laatste stukje….maak een afspraak voor een hapje en een drankje…medemenselijkheid, liefde, invoelen, delen….😘😘😘

  1. Haahah… ja net het Leger des Heils toch… Maar je hebt helemaal gelijk hoor, want er voor elkaar zijn is een van de belangrijkste zaken in het leven… Bedankt.

 2. Mooi stuk en ik kan mij er helemaal in vinden. Het zou inderdaad fijn zijn als er meer medemenselijkheid zou zijn en de “ik” cultuur zou verdwijnen

  1. Klopt… IK word tegenwoordig met grote neon letters geschreven en ook al vind ik dat je ten alle tijden jezelf zeker belangrijk moet vinden, want anders loopt iedereen over je heen… Is het toch de medemenselijkheid die ons… Mens maakt. Bedankt.

 3. Ik zeg altijd. wat U niet wil dat U geschiedt doe dat ook een ander niet.
  Denk dat ik bijna een boek kan schrijven.
  Iets wat mij pas geleden is over komen. Ik ben uit ge leent aan een ander bedrijf. Samen met een oud collega die daar ook werkt. Dat bedrijf is dus niet onze eigen baas maar die zien of horen wij nooit. We zijn erg op ons zelf aangewezen. Nu was het zo dat iedereen met sinterklaas een chocolade letter kreeg. Maar wij twee niet. Wij zijn niet bij hun in dienst. En er lag een mooi kaartje op tafel dat iedereen zo enorm werd gewaardeerd omdat ze zo hard werkten. Dan voel je je echt heel lullig en buiten gesloten. Weg gezet van de rest van de groep. Mijn collega was erg teleurgesteld niet omdat wij geen letter kregen hoor maar omdat hij het gevoel had dat hij en ik niet mee telde.wij hadden zeker niet hard genoeg gewerkt. ( wij weten wel beter)De andere morgen toen ik op het werk kwam heb ik hem een letter gegeven . Die heb ik met een groot gebaar op tafel neerlegde bij hem met de woorden. Mijn waardering heb je wel. Je zag dat hij door dat gebaar erg geroerd was.
  Ik hoop dat die baas zelf een keer mag beleven wat het is om buiten gesloten te worden.
  Door ons buiten de groep te zetten is er veel good will verloren gegaan. En dat voor wat 2 letters van net 3 euro per stuk. Ik snap niet hoe iemand er toe komt om zo een besluit te nemen. Het gevoel van er niet bij horen voelt als of je wordt gepest als kind. Niet fijn. Maar mijn actie is denk ik wel over gekomen bij de rest. Ze kunnen wel zeggen wij maken het beleid niet. Maar denk niet dat er iemand heeft gevraagd waarom zei niet. Dat onze baas daar zelf voor moet zorgen doet daar niets aan af. Daar hebben we dus ook niks van gekregen. We zijn op ons zelf aangewezen.
  Kijk als ik mensen aan het werk heb b.v. bouwvakkers dan vraag ik of ze koffie willen of een eitje op brood. Dan weet je bijna zeker dat je mooier werk afgeleverd krijgt dan waneer je ze niks aanbied.

  Mensen die voor je werken moet je zuinig op zijn.
  Soms wordt ik er zo moe van. Wel heb ik gemerkt aan mezelf dat ik er opstandiger van wordt.

  Daarom dus. wat U niet wil dat U geschied doe dat ook een ander niet ❤

  Ik wens jullie hele Fijne Feestdagen. En een Gelukkig Nieuwjaar .

  1. Super verhaal en voorbeeld van jouw, ik ken die zo ook. Ja weet je dat soort mensen zal er jammer genoeg altijd wel blijven, maar gelukkig kon jij het voor jouw collega beter maken… Maar nog meer de anderen die het gezien hebben, kunnen er toch nog nu beter over na denken… Bedankt.

   1. Het is ook mijn bedoeling dat er over na gedacht wordt door hun die het hebben zien gebeuren en niks hebben gezegd. Van de mensen waar ik direct mee werk heb ik fijne reacties gehad . Dat deed mij goed ❤

 4. Würden wir uns alle an die 10 Gebote halten, hätten wir schon eine Menge gewonnen, unabhängig davon ob oder an welche höhere Macht wir glauben.

  1. Ja als de mensheid wat bewuster was van wat ze anderen aan doen en zich al was het maar redelijk aan de 10 geboden zou houden, zouden we in een totaal andere wereld leven. Onlangs had ik het er nog met Siny over toen er op de radio een vrouw honderden miljoenen kreeg voor een scheiding terwijl zij vreemd was gegaan… Die dingen snap ik dus niet. Als je uit elkaar wilt gaan, doe dat dan voor dat je vreemd gaat en niet als je wel vreemd bent gegaan ook nog je hand op houden… Neem dan je leven op en ga. Ik weet die man zal ook wel niet gedeugd hebben, want hij behoort tot de rijksten van deze wereld en dat word je meestal ook niet door eerlijk te zijn… Bedankt voor jouw antwoord.

 5. Tja wat zal ik eens schrijven.
  Je benoemd nu heel veel negatieve dingen die mensen doen.
  En ik kan er heel ver in meegaan, alleen je wens voor die verkeers-aso deel ik niet met je. Op het moment dat zo iemand onder een vrachtwagen beland,zorgt dat er voor dat een ander getraumatiseerd wordt, want reken maar dat een vrachtwagenchauffeur er een trauma aan over houd.
  En dat is iets wat ik niemand toe wil wensen.
  Ikzelf probeer altijd te leven volgens het principe: behandel andere mensen zoals je zelf behandeld wilt worden, in mijn geval dus met liefde, warmte en respect.
  En zoals ik bij de reacties las,over koffie en een eitje voor op brood voor werklui,zo zit ik ook in elkaar, afgelopen zomer werd mijn tuin onder handen genomen en om te tonen hoe dankbaar ik ze was heb ik de tweede dag dat de tuinmannen hier aan het werk waren gezorgd voor gebak en meerdere soorten frisdrank,ze waren er blij mee en deden zonder dat ik erom hoefde te vragen nog wat extra klusjes in de tuin voor me.
  En het hoeven natuurlijk niet altijd grote dingen te doen voor de mensen om je heen, ik heb hier in de straat meerdere bejaarde, alleenstaande mensen wonen, op oudjaarsdag bak ik altijd oliebollen,appel- en bananen beignets en breng ik verschillende mensen een schaaltje.Een klein gebaar, maar ik zie altijd blije gezichten en dat is het mooiste wat er is!

  1. Weet je… Het ging om een vrachtwagen zonder chauffeur, want die zou het niet doen… dus Maar je hebt helemaal gelijk hoor, mijn oudste broer is het grootste deel van zijn leven ook internationaal vrachtwagen chauffeur geweest, dus ik weet hoe dat die dingen zijn van hem. En ja even iets extra’s doen voor je naasten is heerlijk om te doen… Doen wij dagelijks haast met mensen die of te weinig geld hebben om iets te kunnen kopen alleen al. Daar staat naarst de kassa een potje voor en daar betaald Siny dan het rest bedrag uit voor hun…Anderen die dat weten en vaste klant zijn gooien er dus ook speciaal wat in.. Het is maar klein, maar als iedereen zijn kleine steentje bijdraagt dan krijgen we toch nog een veel betere wereld. En de voorbeelden waren natuurlijk negatief… Maar ik wilde dan ook graag dat mensen het zouden lezen en reageren… Bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *