02. Toelichting op het lezen

Welkom in mijn wereld.

Ook even voor die mensen, die dit boek aangeschaft hebben omdat ze van mijn “Systeem”, hebben gehoord, of omdat je denkt dat je het boek daarom aangeschaft hebt, dan sta je nu voor een verrassing.

Dit boek zoekt als het ware zijn eigen lezers en niet andersom. Je bent eraan toe, of je wilt het nog niet eens in je handen nemen. Daar kom je nog wel achter, als je verder bent in dit boek.

Dit boek is speciaal voor jou geschreven en niet voor iedereen.

Dit boek wat je nu opgeslagen hebt, is niet een doorsnee boek. Het zal allerlei regels breken en compleet vermorzelen, die gangbaar zijn in “normale” boeken.

Het boek waar je nu aan wilt gaan beginnen heeft zijn eigen regels en eigen volgordes.  Je treedt eigenlijk binnen in een stukje van mijn wereld.

Als je ooit van de I Tjing hebt gehoord, dan kan je het een heel erg klein beetje daar mee vergelijken. Maar ergens is het toch totaal anders. Wel heb ik tot op heden heel veel aan dat eerste Orakel boek wat ons bekend is gehad.

De I Tjing bestaat uit 64 tekens met hun bijbehorende verhaaltjes. Elk verhaaltje heeft ook nog bewegende lijnen zoals het daar genoemd wordt. Deze vertellen ook allemaal weer iets van het verhaaltje ervoor. Je stelt het boek een vraag en gooit met meestal drie muntjes en telt deze via een bepaalde wijze op. Wat resulteert in een van die 64 verhaaltjes met de eventueel bij behorende bewegende regel. Het antwoord is niet makkelijk, maar wel juist als het leert interpreteren.

Dit boek is totaal anders. Waarom dan toch die vergelijking?

Het net aangeven Orakel boek heeft zich bewezen door dat het de gebruiker aan het denken en interpreteren wil zetten. Voor die het ooit gebruikt hebben zal het bekend in de oren klinken dat je het boek niet moet sarren of voor de gek moet houden met domme vragen, want dan krijg je gelijk lik op stuk.

Mijn boek is ook verhaaltjes lezen uit mijn leven, die aan het einde tot één geheel komen, omdat zal blijken dat iedereen zijn eigen verhaaltjes in het leven heeft die ons vaak veel meer vertellen als wij op het eerste oog in de gaten hebben. Die overeenkomst is er wel degelijk. Niet dat ik pretendeer dat mijn boek zo goed is als de I Tjing, maar aan de andere kant zal het denk ik makkelijker te lezen zijn en beter passen in deze tijd.

Ik start redelijk voor in dit boek met de index, die staat dus niet achterin zoals gewoonlijk bij de meeste boeken. Alles wat je gewoonlijk vindt zal zo wie zo niet op dit boek van toepassing zijn. Aan doorgaans, of normaal, daar heb je er niks aan als je deze wereld, die van mij, wilt gaan bezoeken.

Waarom is de opbouw van het boek zo totaal anders dan je gewend bent van al die boeken die je tot nu toe gelezen hebt.

Heel makkelijk gezegd;

 “Ik ben wie en wat ik ben” en het is mijn boek.

Het lezen op volgorde van hoofdstukken, zal ook niet altijd chronologisch zijn in de zin van dat alle gebeurtenissen op die volgorde ook gebeurd zijn. Maar het is wel zo, dat het staat op die manier hoe dat ik de gebeurtenissen in mijn leven een plaats heb kunnen geven en waardoor ook het systeem voor iedereen zal werken. Dan denk je nu misschien gelijk al wel;

“Mijn leven is toch totaal anders gelopen”.

Klopt waarschijnlijk ook wel, maar dat maakt niks uit. Je bent geboren, opgevoed, goed of slecht. Bent naar school gegaan. Hebt wel of geen vrienden gehad enz. enz. Kortom, hetzelfde als ik.

Het maakt niet uit of je tot nu toe een heel avontuurlijk of juist saai leven hebt gehad, het zal werken ook voor jou.

Dat heb ik doorgekregen en daar geloof ik dan ook in.

Deze zin hierboven, geeft gelijk ook al aan, dat dit boek vol zal staan met gebeurtenissen uit mijn leven, maar ook met de visioenen en boodschappen die ik heb mogen ontvangen die daar mee te maken hadden.

Geef ik dat elke keer dat verschil dan aan?  Nee, voor de goede orde van mijn hoofd heb ik ook daarvan afgezien, omdat het voor mij tot op de dag van vandaag vaak niet duidelijk is wat, wat is en ook vaak niet van wie.

Door de opbouw van dit boek, probeer ik de lessen en de gebeurtenissen, die ik mocht krijgen en leren, duidelijk te maken. Alles wat daarin zat en zeker van belang was om dit boek te kunnen schrijven, zo te plaatsen dat het mijn werkelijkheid weergeeft. Het geeft ook weer, hoe mijn geest werkt en denkt.

Ik ben niet bij machte om chronologisch te denken, omdat dit voor mij een te saaie bezigheid zou zijn. Op het moment dat ik wat zeg of schrijf, komen er altijd andere nog belangrijkere gebeurtenissen of boodschappen door, die ik er dan ook gewoon maar tussen plaats.

Dit zegt veel over wie en wat ik ben. Jacobus Goedegebuur

Lees even de inhoudsopgave door, denk niet dat het alleen maar een opsomming is van wat je gaat lezen. Nee het is gelijk een soort van overzicht in welke wereld je gaat komen. Ook kan je gelijk zien welke stukken er nog gaan komen. Het is een boek wat je waarschijnlijk en hopelijk meerdere keren gaat raadplegen.

De verhalen die erin staan, zullen je in het begin op weg helpen om mijn denken te volgen. Maar als je verder in het boek komt en of je al met je eigen cijfers bezig gaat, is het zeer aan te raden om dat hoofdstuk erbij te pakken waar jij iets over wilt weten. Probeer dan de tweede of meerdere keren ook bij die hoofdstukken zelf je eigen cijfers bij te zetten. Welke cijfers bedoelde ik daar en hoe lees je nu je verder bent gekomen datzelfde hoofdstuk. Hoe past het in jouw ziel, pad en leven. Daarom staat die ook voorin, zodat je weet waar je gaat komen. Goede raad is in dit geval, totaal gratis. Maar hopelijk rijkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *