04. Een gebruiksaanwijzing voor het leven

Als je alleen maar naar het berekenen van het systeem nu zou gaan kijken en niet dit boek eerste helemaal in je op hebt genomen. Kan het voor een leek, op heel veel anderen bestaande systemen lijken.

Toch zal je zien dat het veel dieper gaat op inhoud en aan de andere kant is het juist heel veel gemakkelijker als haast elke andere manieren om het helderziende wat elk mens in zich heeft, ten volle te benutten.

Astrologie, Numerologie, Tarot en noem ze allemaal maar op, zijn hulpmiddelen om vragen beantwoord te krijgen. Inzichten te krijgen in de problemen die het dagelijkse leven biedt.

Het door mij ontwikkelde systeem is super gemakkelijk te leren daar heb je dit boek niet voor nodig. Wel heb je alle teksten nodig om in jezelf te leren kijken en leren. Als je dat gedaan hebt kan je met dit systeem werken als een gebruiksaanwijzing. Het zal je gaan helpen om moeilijke en makkelijke beslissingen beter te nemen, maar nog belangrijker ze te begrijpen.

Op mijn weg hiernaartoe, werd het mij duidelijk dat het niet gaat om welke manier dat je daarvoor gebruikt, als je het maar op de juiste manier leert interpreteren en zuiver blijft.

Te veel mensen krijgen zeker als kind te horen, dat ze een eigen mening moeten hebben en zeker ook hun eigen weg moeten gaan. Naar je hart luisteren, daar gaat het om. Dat wordt je dan op jouw hart gedrukt. Maar hoe ver komen de meeste mensen met deze allemaal goed bedoelde raad.

Als ik om mij heen kijk, zie ik het niet goed gaan met deze raad. Ook kreeg ik visioenen en boodschappen door, die daarop wezen, dat de menselijke aanpak niet zou gaan leiden tot echt geluk en of gezondheid. Ook zou de Aarde er geen baat bij hebben, omdat een individuele aanpak, niet geschikt is voor een mens. Wij behoren tot de kuddedieren en zijn alleseters. Wij hebben het nodig om vrijheid te voelen, maar ook geborgenheid, wat op zich al tegenstrijdig is.

 Ga je eigen weg, want die leidt tot “dat” en “daar” waar je nu bent en leer van je fouten. Lijkt op een zin, die uit vele zogenaamde wijze boeken en monden zou kunnen komen.

Deze zin is echter totale onzin. Als mens kun je geen fouten maken. Waar je nu bent, moest je komen, zeker om dit nu te kunnen lezen.

Kunnen wij dan geen individuele mens zijn dan?

Jazeker wel, maar alleen in samenhang met het totaal. Elk individu behoort een onderdeel, een puzzelstukje te zijn wat nodig is in onze wereld om het totaal in te passen en kleuren. Alles wat je denkt voor jezelf te doen, behoort ergens ook tot het geheel. Dat lukt met vallen en opstaan, dat heet leren. Niet van je fouten, maar van wat je meegemaakt hebt om verder te komen.

Ieder pad leidt ons naar daar waar we moeten aankomen, dat is mij zeker gesteld. Het is echter wel mogelijk om het pad duidelijker te leren zien en het daardoor beter te begrijpen, waardoor wij als mens, gewoon ook meer uit het leven kunnen halen. Maar je kunt niet ergens komen, wat niet van tevoren voor je weggelegd was. Als het niet in je DNA en of ZIEL zit, dan kan je doen wat je wilt, het zal niet functioneren.

Hoe krijgen wij dan als mens, de kans om er meer uit te halen, was vaak een vraag die ik kreeg. De weg, het pad waardoor je met dit systeem kunt gaan werken en leven, zal ervoor zorgen dat elk leven duidelijker zijn plaats krijgt.

Zijn wij daar altijd helemaal blij mee?

Zeker niet, maar het is beter te weten, als te blijven twijfelen over wat wel en niet mogelijk geweest zou hebben en nog moet gaan komen. Beter de echte harde waarheid, als een schijnwaarheid. Leven is van alles meemaken en veel leren, zodat wij onze weg vinden naar voleinding. Het compleet worden in dit leven.

Achteraf zou ik er 14 jaar over doen, om zoveel mee te maken en door te krijgen, dat het op papier kon komen te staan. Alles wat wij meemaken in ons leven is van belang, dat zal blijken uit dit boek. Er is echt niks wat er niet voor gezorgd heeft dat jij en ik nu zijn wie wij zijn.

Te veel mensen hebben woorden in hun mond, waar ze niet van begrijpen dat die hun alleen maar verder van zichzelf af brengen. Het inprenten van verkeerde gevolgtrekkingen en aannames is er debet aan, dat te veel mensen ongelukkig zijn met wat ze nu hebben bereikt in hun leven.

Als je dit boek uit hebt, zal je ook nooit meer iets voor zo maar aannemen, omdat je geleerd zal hebben om op een andere manier tegen het “normale” en paranormale aan te kijken. Haast niks van wat wij waarnemen, of meemaken is “dat”, wat wij vaak op het eerste oog dachten. Wat eerlijk lijkt, blijkt toch een andere lading te hebben. Wat wij als juist aangenomen hadden, blijkt met in een ander licht, toch heel anders te zijn. Die mensen waar wij zeker van wisten dat ze te vertrouwen waren of juist niet, verrassen ons vaak als wij in een andere tijd of situatie komen.

Alleen mensen die niet willen leren, hebben altijd gelijk en veranderen ook niet van mening.

Veel succes met het laten openen van ogen en hart, het zal je zeker gelukkiger maken met dat wat je hebt en mogelijk nog meer kunt gaan krijgen.

Iedereen die dit boek leest, zal wel toe moeten geven, dat wij meer dingen gemeen hebben met de 7.7 miljard mensen op onze Aarde, (wat de telling op dit moment ongeveer is) als dat er verschillen zijn tussen ons als mens. Dat kunnen wij stellen als een feit.

Globaal gezien kunnen wij dan ook stellen dat:

Wij allen eten en drinken, ook al kan dat zeer verschillend zijn.
Wij denken en praten, ook al verstaan wij elkaar vaak moeilijk.
Wij lopen en bewegen, ook al is dat voor velen, veel te weinig.

Kortom, wij zijn allemaal “mens” met veel overeenkomsten.

Overeenkomsten, Ja. Maar aan de andere kant zijn wij ook als mens van mening, dat net als onze vingerafdrukken wij juist niet hetzelfde zijn, maar allemaal een stuk eigen wil en menig hebben.  Wij zijn als mens aan de ene kant een kudde dier, maar kunnen ook niet goed tegen géén eigen mening hebben en individu zijn.

Wij zijn als mensheid een raar gegeven, zo gelijk als wel verschillend.

Een zeer boeiend, maar ook wazig gegeven om te analyseren en te begrijpen. Maar zonder echt inzicht in dit gegeven, blijft het aanrommelen en maar hopen dat het goed gaat.

Dit stoorde mij in elke vezel van mijn lichaam vanaf het moment dat ik mijn bewust werd van mijn omgeving. Ik vond dat ik alles moest gaan doen om er, in ieder geval voor mijzelf, een duidelijker beeld van te krijgen.

Dat was de tweede stap naar het ontstaan van dit boek.

Vanaf mijn geboorte, kwam ik terecht in een stroomversnelling van bijzondere gebeurtenissen en momenten.

Dit boek is wie en wat ik ben.

Laat het ook ervoor zorgen dat jij beter nog als je denkt, leert wie en wat jij bent. Dan is mijn opzet en van die het mij hebben laten schrijven gelukt, om het verschil te maken.

Wanneer je vindt in dit boek, dat ik nogal overtuigd ben van mijn gelijk, dan zie je het goed. Ik ben totaal niet bescheiden, maar toch denk ik niet dat ik de wijsheid in pacht heb.

Ik verkondig alleen mijn verkregen wijsheid en mijn inzichten.

Dat probeer ik aan te tonen door gebeurtenissen uit mijn leven tot op heden weer te geven. Als jij er totaal wat anders uit haalt als ik, is dat ook niet erg, als het je iets op weg brengt om meer en verder over dat wat achter jou in jouw leven ligt te gaan denken, is het boek ook voor jou geslaagd.

Wij als mens hebben veel te veel de neiging om in dezelfde richting te blijven denken als dat ons is aangewezen om op te kijken en denken.

De meeste mensen schreeuwen van de daken dat ze een vrije mening hebben en dat ze zelf wel weten wat goed voor ze is. Ik betwijfel dat ten zeerste, daarom ook het maken van dit boek.

Ik ben veel onderweg geweest in verschillende landen en altijd geprobeerd om mensen te helpen. Door inzichten of op welke manier dan ook. Omdat mijn leven ook niet oneindig is, werd mij verteld dat ik het verder uit moest werken als dat ik gedaan had op mijn 14de.

Daardoor zal dit boek er altijd voor die mensen zijn, die ik niet tegen kon komen op mijn pad.

Ook jij moest er eerst aan toe zijn om weer te leren kijken met open ogen. Jij bent als mens gewend geraakt om te leren kijken met de bril en kleur die de media jouw voorzetten. Ook welke kant de leraar op school jou duwde en je opvoeders. Nu kan je teruggaan in de tijd en het “nú” anders leren zien, waardoor jouw toekomst meer op zal brengen als dat je voor mogelijk hebt gehouden.

In dit boek probeer ik mensen in te laten zien, dat het waarom vaak belangrijker is als al het andere. Misschien is daarom wel de belangrijkste vraag die mensen weer moeten leren dan ook.

Waarom, of wat bedoel je…..?

Doe je dat of dit. Ben je zo. Reageer je zo op mij. Enz. enz.

Dit kan je met alles aanvullen, waar je van aangenomen had in je leven tot nu toe dat je het wel begreep of wist. Ik ga laten zien in dit boek, dat je het totaal nog niet weet. Grote woorden, ik weet het. Toch vind ik dat maar hele kleine woorden. Want het gaat er om in dit leven om jezelf te verrijken met de juiste informatie, waardoor je het maximale uit jouw leven kan halen. Dit kan alleen als wij beter leren wie wij zelf zijn, maar ook zeker daarnaast hoe dat de andere mensen in elkaar zitten. Als wij een relatie aangaan, op welke manier dan ook. Met wie en wat is dat dan, echt. Niet wat de meeste mensen van elkaar denken, maar echt weten hoe dat ik en de ander functioneert. Welke eigenschappen heb ik echt en de ander. Is dat dan wel of niet een basis om verder te gaan. Ook als je werk zoekt is dat belangrijk. In elke vorm is het van het grootste belang dat je weet waaraan je werkelijk toe bent. Stel je de vraag, waarom lees je echt dit boek.

Als je niks hebt kunnen vinden om van te leren in dit boek, moet je nog veel blijer zijn. Of je bent niet meer te redden, kan ook. Zie dat je het boek snel kwijtraakt aan een ander. Hoe dan ook ik gun jou het maximale wat er mogelijk was en is voor jou.

Om met de beste zin uit Star Wars te besluiten;
“Let the force be with you”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *