Hoe hypocriet zijn wij

Als ik de verschillende media vanmorgen bekijk lijkt het wel of er weer een nieuw soort hetze is gevonden. Ik dacht dat in een rechtstaat je pas schuldig was, als een rechter daar uitspraak over gedaan had. De media heeft er wel vaker een handje van om mensen te beoordelen en veroordelen voordat het door een rechter is beoordeeld en als je dan eenmaal zo in de publiciteit geweest bent, dan krijg je dat nooit meer weg.

Die radio en of tv zenders die nu deze mensen in eens weren van hun zenders, zullen dat alleen maar doen omdat de openbare opinie ze wil zien hangen…. Niet of het nu wel of niet echt te bewijzen is, dat interesseert de meeste media nooit wat. Het gaat mij er helemaal niet om wie wel of niet schuldig is, maar wel om als je de rechtsgang in stand wilt houden en wil doen alsof wij in een democratie met een rechtstelsel leven je je ook aan die regels moet houden.

Ook wil ik graag van jullie en hun weten die het wel met die media eens zijn of eerlijkheid en of hypocrisie de drijfveer zijn…. Klinkt mogelijk nogal hard, maar ik heb een andere vraag die er mee te maken heeft…

Wordt er op die zenders bijvoorbeeld wel muziek van Michael Jackson gedraaid…. Nu… of van al die anderen rappers en als hun iets uitzenden… Of jij kijkt… Kijk je dan nog wel naar een serie of film waarin een speler of meer zitten die aangeklaagd zijn ergens in de wereld… Want die lijst is ontzetten lang, weet je dat eigenlijk wel.. Het gaat om ontzettend veel mensen waar of het al wel van bewezen is of die miljoenen hebben betaald om er onderuit te komen, wat voor mij net zo schuldig blijft…

Denk er eens over na als je weer iets ergens leest of hoort en zeker denk er eens over na hoe lang jouw eerlijkheid duurt of geduurd heeft voordat je toch maar weer luisterde of keek naar die ontzetten verschrikkelijke misdadigers….

p.s. Ik schrijf dit niet om wie dan ook vrij te pleiten van wat dan ook, maar vind wel zoals heel vaak dat media en veel mensen… Mogelijk zelfs jij en in soms een beetje makkelijk een mening ergens over hebben of toch te makkelijk iemand al veroordelen. Ooit leerde ik het volgende….

Stel je hoort… Er is iets wat houd van kaas… Piept… En meestal grijs of wit… Waar denk jij dan aan….. Nu ik denk dat ik het ongeveer wel weet…. Maar ik bedoelde natuurlijk een oud mannetje en géén muis waar de meeste aan denken als je ze dit verteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *