Verspil mij niet, ik ben nog goed

In de strijd tegen verspilling van voedsel prijst Lidl versproducten af naar 25 cent als de laatste dag van houdbaarheid is aangebroken.

Maar als je in Ootmarsum naar gaat mag je maar als stel 2 pakjes kopen is ons vandaag gezegd toen wij verschillende spullen op de band legde en er een rij van mensen achter ons stond.

Wat wij ons nu afvragen is een paar dingen… Wij komen er soms wel een paar keer per week en bijv. vorige week stonden er 1 avond voor aflopen datum zo’n snel gezegd zeker 20 pakjes garnalen in drie soorten. Dit soort zaken komt echter niet als wij het zien in die bak van 0.25 of 0.50 terecht… Wat gebeurt er dan wel in eens mee… Want soms is het echt heel erg veel… Misschien moeten wij er foto’s van gaan maken, maar liever doe ik dat niet. #lidl @lidl

De laatste weken hebben wij het extra aan beetje in de gaten gehouden, want wij hebben in onze zaak behoorlijk veel mensen die het echt niet breed hebben en die zeggen dan dat ze het in Enschede haast niet zien en steeds mis grijpen… Dus dachten wij dan nemen wij elke week als er toch heel veel staat wat van mee… En dat hebben wij dan ook gedaan… Alleen als er veel stond natuurlijk en dan ook nog maar een paar porties. Vandaag hadden wij drie pakjes met oven aardappels waar er op dat moment nog meer als 8 van stonden… Het was dus 18:00…. Ook drie pakjes met wok groenten en 1 pakje soepgroenten… Van beide lagen er nog een heel rijtje… En ook nog heel veel andere dingen waar wij niet zeker van waren of waar wij het voor mee wilde nemen wel lustte Of gewoon te groot waren. Soms proberen wij dat ook wel maar dan delen wij het op voor een paar die alleen zijn….

Is dit nu landelijk dat je maar zo weinig mee mag nemen, of is het de arrogantie van Ootmarsum…. Daar zit bij ons nog de grootste vraag en wij hopen dan ook dat jullie het weten of dat iemand van gezag bij deze firma het openlijk kan mededelen dat het dus of links of rechts zo is….

Want hier onder wat reclame voor hun… Maar is het mooi weer spelen van het hele bedrijf of zit er in Ootmarsum iemand totaal op het verkeerde spoor en dat kan natuurlijk ook altijd…..

https://corporate.lidl.nl/pers/persberichten/2020/lidl-zet-reuzenstap-tegen-voedselverspilling

2 Antwoorden op “Verspil mij niet, ik ben nog goed”

  1. Das bij elke Lidl winkel zo, die erg goedkope nog net tht datum groente en aardappel producten, mag je er maar 2 van meenemen per klant omdat die maar 0,25 ct kosten en ze dus een volgende klant ook wat gunnen en de aanbiedingen bij het vleesvak, wat vlees of vis of vegetarisch kan zijn, kosten overal 0,50 ct en hier geldt hetzelfde 2 producten per klant! Meestal kun je deze producten scoren voor 09.00 of als je mazzel hebt later op de dag/ begin van de avond. Dus voortaan, indien het jullie lukt daar, beiden apart een kar en ook afrekenen, evt zelfs bij 2 kassa’s als die open zijn, want dan ben je ieder een klant en mag je 2x 2 meenemen.Hopelijk gaat dat lukken, Succes !!

    1. Wat ik schrijf is… Dat het nooit zo was, maar nu dus wel en ook staat het nergens op hun site of in de winkel netjes weergegeven. Ook vind ik dat als het vlak voor sluitingstijd is en er bakken vol liggen dat het totaal geschift is om er maar 2 per persoon te mogen kopen. Dus beter de vuilnis emmer in als de diepvries van iemand die het niet zo breed heeft. Ook willen wij het juist meenemen, wat ik schrijf voor mensen in bijv. Enschede omdat die daar ons vertellen dat ze nooit wat in die bakken haast aantreffen en wij in Ootmarsum dus wel, maar die mensen kunnen niet zonder auto daar naar toe. Bedankt voor jouw reactie, maar dit is wat ik bedoelde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *