29. Het Schepping ’s verhaal

God schiep de aarde en de dieren, staat in veel soorten Bijbels. Maar er zijn ook veel geschrift deskundigen, die vinden dat het origineel geen schiep stond maar scheidde. Volgens deze mensen was de Aarde er al, maar maakte God als het ware er scheidingen tussen, Hemel en Aarde, Dieren en Mensheid.

In wat ik doorgekregen heb aan inzichten, klopt dat veel beter als in de oudste vertalingen, die te breed op alles gesteld werden. Maar ergens heeft het niks met dit boek en systeem te maken, toch wilde ik het even aanroeren, voor die het wel belangrijk vinden.

“En God schiep den mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem; man en vrouw schiep Hij ze.”

Deze zin is ook onderhevig aan verschillende schommelingen en invloeden. Daarom ook is deze zin aan mij beter uitgelegd en gelukkig vinden ook steeds meer onderzoekers dat het zo in de originele geschriften staat vermeld.

De mens werd geschapen met zowel mannelijker als vrouwelijke eigenschappen, staat er dan ook in deze oude eerste manuscripten.

Waar zit dan in dit alles een systeem.

De mens heeft vanaf het begin van zijn bestaan af, geprobeerd om aanknopingspunten te vinden die het “nú” en de toekomst zouden kunnen verklaren. In de sterren en op vele manieren werd er door heel veel wetenschappers gezocht en ze zijn er eigenlijk nooit uit gekomen. De een vindt het flauwekul en de ander gelooft weer te veel.

Kort gezegd, is heel veel voorgeprogrammeerd in ons leven. Die informatie staat in de Akasha Kronieken, volgens velen. Maar of u dat nu wel of niet gelooft maakt voor dit boek en zijn systeem niet uit.

Toch wil ik het even zo aannemen, als een hele grote databank met informatie, hoe dat we het ook noemen. Om contact te kunnen leggen met die, database, die ik toch maar even de “Akasha Kronieken”, zal noemen, moeten we een aantal zaken op een rij gaan zetten.

Om informatie op te kunnen slaan en terug te vinden, hebben we een systeem nodig. Of je het nu in een boek doet, of op een PC, er zal een aantal regels moeten zijn, anders vind je nooit wat je later op wilt zoeken. Als wij als mens iets willen onthouden, moeten wij dat ook via een soort van indexering en nummering doen. Wij doen dat vaak met plaatjes erbij, wat voor de mens makkelijker is als alleen letters of cijfers. Wist je dit niet, leer dan gelijk vanaf nu overal een foto bij te maken in het je hoofd en je zal zien dat je die later beter op kunt halen als allee maar tekst of cijfers.

Toen ik mijn eerste examens moest maken op de middelbare school kwam ik er al snel achter dat ik niet echt aanleg en of interesse had om bepaalde stof te leren. Dan maakte ik van bepaalde stukken foto’s in mijn hoofd en kon die tijdens het examen opvragen en zo haalde ik toch bepaalde diploma’s die ik anders niet gehaald zou kunnen hebben. Dit is door een gedeeltelijk fotografisch geheugen te creëren en aanleren. Kan echt haast iedereen, als je even de moeite neemt om het te willen leren.

Ook vertelde Siny mij over dit gegeven al een leuk voorbeeld, wat ik hier wil vermelden. Ik had het er met haar hierover gehad en ze kwam met een voorbeeld wat heel veel mensen zullen herkennen, wat ook te maken heeft met het inprenten van beelden en dus een gedeeltelijk fotografisch geheugen. Ze vroeg mij of dit voorbeeld er ook meet te maken had en ik legde het haar en jullie nu hier nog even anders uit.

Siny vroeg aan mij, “als ik op bijvoorbeeld de tv een stukje muziek hoor, van zeg even The Who, dan weet ik gelijk dat de leadzanger Roger Daltry is”. “Ik wist nooit hoe dat kwam, heeft dat er ook mee te maken dan”?  “Want meer weet ik er dan niet van”, vulde ze aan.

Ik legde haar het uit.  Jij hebt ooit van iets met hem en hun een foto gemaakt, zonder onderschrift. En zonder het onderschrift blijft het drijven in je geheugen, maar krijgt geen vaste plaats. Je kan het niet adresseren. Ze kijkt mij aan en zegt, “ik weet het ineens weer, het was “Tommie, the musical. Voor mij ging het over een contactgestoorde jongen, tegenwoordig zou je ook kunnen zeggen, een autist. Een man die aan een flipperkast staat. En zijn wereld was die flipperkast. “Ik begreep toen totaal niets van de musical. Maar iedereen om me heen vond het totaal geweldig, daar snapte ik niks van”, gooide ze er achteraan. “Kijk” vervolgde ik, “nu wij het er overhebben, leg je de link wel, omdat je het mij uit wilt leggen. Dan gaat jouw geheugen op een andere manier aan het werk en omdat ik er wat aan toevoeg, kan je ineens wel het plaatje vinden”. Dat is de manier waarop onze cellen werken als het om geheugenplaatsen gaat. Het werken met een foto is de juiste manier, maar verbind er een onderschrift bij en je komt nog verder. Iedereen maakt het echt haast dagelijks mee, maar omdat je het niet bewust doet. En ook niet traint en of op de juiste manier gebruikt heb je er vaak te weinig aan. Siny was weer wat wijzer en hopelijk jullie nu ook.

Alles wat op deze Aarde bestaat is in vakken of zeg maar mootjes gedeeld, om het overzichtelijk te krijgen.

Als wij op de juiste manier een aantal berekeningen uitvoeren, dan legt onze ziel, als het ware contact met deze databank/ Kronieken. De informatie die daar staat, is in een vaste indeling gemaakt. Je zoekt als het ware gewoon jouw pagina, waar jouw geboortedatum bovenaan staat. Daar staat alles wat je nodig hebt om het maximale uit jouw leven hier en nu te halen. 

Heb je daar dit systeem voor nodig dan?

Nee, ik niet en er zijn ook anderen die zonder echte hulpmiddelen uit deze database kunnen putten. Ook zijn er die het weergeven als contact met een Engel of andere entiteit die de informatie dan doorgeeft en dat kan ook. Want dan heb je als het ware daar een tussen persoon die jouw vraag hoort en het daar opzoekt, of na vraagt. Ook zijn er overledenen en Engelen enz. die daar tussen ons het daar zich begeven en die wij kunnen consulteren over van alles en nog wat. Nogmaals voor dit systeem hoef je hier allemaal niet in te geloven. Het werkt op zich, ook als een onafhankelijk systeem, of je er nu wel of niet in geloofd.

Ik heb dit systeem gemaakt voor die het niet op eigen kracht kunnen, het lezen in deze data base. Of ook geen contact met wat en wie dan ook in die tussen zone hebben om mee te communiceren. Dit om deze mensen toch ook die inzichten te laten verkrijgen die wij nodig hebben om het leven beter en inzichtelijker te maken. Door op deze manier te leren werken, met cijfers, krijg je toch voldoende contact met de data die er beschikbaar is. Echt je hoeft er niet in te geloven, het zal toch voldoende werken voor hetgeen je nodig hebt. Alleen moet je wel proberen om met een open geest dit boek te lezen en het systeem een kans te geven. Dan geef jij jezelf ook een echte kans om verder te komen.

Wat is een open geest of open mind?

Mij schoot het volgende te binnen wat Siny mij ooit verteld had om hier als voorbeeld te geven uit haar leven.

Siny had vanaf haar geboorte hardleers moeten leren dat het fout was om een eigen mening te hebben. Dit werd haar dagelijks duidelijk gemaakt. Of je nu een geweldige jeugd had, of niet voor iedereen komen er momenten en kansen voorbij, je moet ze echter wel leren ervaren en op pakken.

In haar leven kwam dat als een donderslag bij heldere hemel.

Door haar jeugd van zich af te willen gooien was ze totaal omgedraaid in haar denken en stond totaal vast in de grond. De te vastgezette geest door opvoeding was omgeslagen in een vastgezette eigenwijsheid. Als je wilt veranderen of loslaten, kan gebeuren, dat je totaal doorslaat in het tegenovergestelde. Ook dan is het zaak om de juiste seintjes in het leven te zien. Ze zijn er altijd, maar soms moet er iets echts gebeuren, waardoor je weer helderder kunt denken.

In de tijd dat ze op die MAVO zat, wilde ze ineens geen huiswerk meer maken, omdat ze vond dat ze dat zelf wel kon bepalen wat goed voor haar was. Ze probeerde al haar verkeert voorgehouden en aangeleerde onderdrukkingen ineens van zich af te gooien. In haar geval leidde dit tot tegendraads gedrag. Niet echt meer voor rede vatbaar was het resultaat. Tot een leraar op het juiste moment en op de juiste tijd van haar leerweg en pad zei, “als je niet wilt leren, is goed. Als je geen strafwerk wilt maken is ook goed. Ik ben er klaar mee, ga je gang maar.”

Dit zou voor de meeste als resultaat hebben dat ze nog minder zouden gaan doen, maar voor haar was dit het startschot om echt te gaan leren en haalde daardoor ook haar diploma op die school.

Ze begreep dat ze het niet voor anderen moeste doen, de zou het toch niks uit maken, maar ze moest het voor zichzelf willen. Dat deed ze later ook, als ze verder wilde komen, dan leerde ze dat waar van zij dacht dat nodig was, of als anderen een hele goede reden aan haar uit konden uitleggen. Niks zou ze zo nog maar aannemen in haar leven. Maar ook niet zomaar afwijzen als iemand met een les aan zou komen. De eerste grote stap naar een open mind was genomen. 

Leren doe je voor jezelf en niet voor anderen,
daar kon ze verder mee.

Ik heb dit boek ook geschreven om mijzelf en iedereen die met het spirituele zaken werkt, met de beide benen op de grond te laten staan. En niet te veel af te dwalen van de feiten die wel vast staan door dit systeem. Het werkt dan als een controle op dat wat je doorkrijgt, wat ook zeer belangrijk is voor de meeste mensen die er mee willen werken. Er zijn veel te veel mensen die zichzelf “gave ’s” toe dichten en omdat ze zichzelf niet controleren, uit de band kunnen springen. 

Ik weet het kan voor sommige heel erg wazig over komen, maar het wordt echt heel duidelijk zo dadelijk.

We gaan de belangrijkste zaken in delen opdelen en dan zal je zien, dat verschillende stukjes al wel op de juiste plaats terecht zullen komen.

Waar moest ik beginnen, om het duidelijk te maken?

Ergens moest ik beginnen en dat was eigenschappen, gebeurtenissen vanuit mijn leven aan een cijfer/getal toe te wijzen. Zodat het allemaal makkelijker te onthouden zou zijn. De meeste mensen in de wereld van welk geloof dan ook, weten dat de Bijbel een verhaal heeft over de 10 geboden en Mozes op de berg. Welke het zijn, weet niet iedereen, maar wel kunnen weer heel veel mensen er een paar opnoemen, of zich voorstellen wat er ongeveer moet staan.  Bewezen is dat het meer als tien waren en ook dat ze officieel wat anders waren en meer in de tijdsgeest gezien als dat in de meeste boeken op dit moment staat, maar dat is nu even niet van belang.

Alles wat wij nodig hebben is aanwezig, maar vaak zoeken wij naar oplossingen die onmogelijk zijn in ons leven. Als je op de verkeerde plaats zoekt naar iets, kan je het nooit vinden. Dat lijkt voor iedereen nu je het leest een appeltje eitje. Nogal logisch toch hoor ik je haast denken. Waarom zoek jij dan ook haast altijd naar mogelijkheden en oplossingen waar ze nooit kunnen zijn. Jazeker, dat doet haast elk mens, omdat we nu eenmaal niet geleerd hebben waar we wel moeten zoeken. Iedereen moet een eigen menig hebben denken de meeste mensen. Ik vind dat lariekoek. Natuurlijk moet je eigen mening hebben, maar dan wel over iets waar je over nagedacht hebt en uitgezocht. De meeste willen een mening hebben over van alles en nog wat, zonder er ooit moeite in gestoken te hebben. Dan kan je alleen maar uit je nek lullen vind ik.

Ja wat is het nu wel of niet een mening hebben?

Als je weet wat jouw eigen ziel en DNA in houden.
Als je weet wat jouw pad op deze Aarde inhoudt.
Als je weet wat jouw leven als Jij of Ik inhoud.

Ja natuurlijk mag en moet je dan een eigen mening hebben.

Een open geest/mind is nodig om te zien dat je die dingen kunt bereiken die ook binnen jouw eigen mogelijkheden liggen. Te veel mensen krijgen de verkeerde seintjes van ouders en of omgeving om op de juiste plaats te gaan zoeken, naar zichzelf. Maar die open geest/mind word je onmogelijk gemaakt als je door hun op het verkeerde been gezet wordt.

Stel nu even, er wordt een kind geboren met ontzettend veel mogelijkheden en aanleg om een leidinggevende baan te krijgen of zelfs de top in de politiek te halen. Dat staat in de ziel/DNA voor het grootste gedeelte vast. Dat kunnen feiten zijn, geloof mij maar of een groot deel al van de wetenschap. Maar nu heb je ouders die totaal iets anders in je zien en alles doen om je die kant op te krijgen. Hoeveel kans denk je dat dit kind zal hebben om dat te bereiken van wat er aan mogelijkheden ingebakken zat. Heel weinig maar, is mijn ervaring en mening.

Stel nu even, er wordt een kind geboren met ontzettend weinig mogelijkheden en aanleg als ik net aangaf. Maar deze ouders hebben het inzicht in wat het kind maximaal kan bereiken en begeleiden het vanaf baby af aan, om toch die top te bereiken die het maximaal kan halen. Dan weet ik zeker dat dit kind zeker zo hoog kan komen als het eerste. Als de ouders ook nog die eigenschappen gevonden hebben, die dit kind als alternatief had aan aanleg en mogelijkheden, want in totaal zijn wij alleen gelijk is mijn overtuiging. Ja, dan kan dit een kind een ontzettend gelukkig leven tegemoetzien. En zeker zijn eigen top bereiken.

De meeste kinderen bereiken nooit hun eigen top, omdat de omgeving en ouders niet snapte waar ze mee bezig waren.

Zo kan ik bladen met verschillende mogelijkheden hier neerzetten, maar het blijft hetzelfde verhaal. Lees mijn verhalen en leer van deze en zeker nog meer van die jezelf hebt meegemaakt. Doorbreek die cirkels van te laat beginnen. Het is nooit te laat om tot inzicht te komen, maar hoe eerder hoe meer je kan bereiken. Met bereiken bedoel ik dan zeker, gelukkiger en gezonder door dit leven gaan. Maar ook maatschappelijk. Of dit nu artistiek of commercieel is of wat dan ook, als je op je plaats gekomen bent, zal je gelukkig zijn. En daar gaat het uiteinde om in dit leven.

Om die dingen op papier te kunnen krijgen voor jou nu, moet ik je een weg laten zien waarop dit allemaal mogelijk is. Dit doe ik door je door dit boek te loodsen en aan het denken te zetten. Of je nu vind dat ik het goed of fout gedaan heb, maakt niet uit. Want ik heb al meerdere keren proberen uit te leggen, dat beide niet bestaan. Alleen die weg die je bent gegaan is van belang en wat je er nu van geleerd hebt, zodat je vooruit er nog meer uit kunt halen. Uit jouw leven en ik uit dat van mij.

Het volgende hoofdstuk zijn vragen waar ik van denk dat je ze moet stellen in het leven. Deze waren voor mij de basis van het systeem van het leven, waar in principe alle antwoorde door gegeven kunnen worden. Het gaat erom dat je leert begrijpen, dat alles in verband met en tot elkaar staat.

Ik ga jullie een paar vragen stellen en dan kijken wij hoever dat we komen. Je hoeft het er niet helemaal mee eens te zijn, maar geef mij even een kans om op gang te komen. Ook zal je zien dat de teksten die je tot nu toe gelezen hebt een plaats zullen gaan krijgen. Leer om aan jezelf vragen te stellen, dat is vaak de kortste weg naar de wezenlijke feiten en de echte waarheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *