Energieprijzen waanzin!

Vandaag de nieuwe prijzen binnen gekregen van ESSENT voor Gas en Elektra… Nu ons contract was zo’n groen voor 3 jaar vast en liep tot 18-04… Vandaag de nieuwe voorschotten binnen gekregen en mijn eerste reactie naar Siny was… We gaan sluiten… Want het is drie keer zoveel als dat we tot nu toe moesten betalen en ik kan heel eerlijk zijn, dat wij die kosten niet door kunnen berekenen in onze prijzen, want dat gaat nu eenmaal in onze handel niet. Als wij te veel moeten gaan vragen voor wat wij verkopen, dan verkopen we niks meer ben ik zeker van. De laatste weken sinds dat de Oorlog er is in Oekraรฏne is onze omzet ook al omlaag gesodemieterd… Mesen zitten met de zelfde problemen als wij en worden onzeker en dat is totaal slecht voor onze inkomsten. Dus de omzetten zakken en de onkosten stijgen… Nu ik weet niet of je onze zaak kent, maar daar kan je geen nieuwe auto van rijden, maar het is een zakcentje bij onze AOW, zo moet je het zien… Niet meer kunnen wij eerlijk in zijn.

Vinden wij ook geen probleem, want thuis zitten en niks doen, of alleen maar zorgen dat de tuin en huis er goed uit zien is niks voor ons. Wij willen met mensen omgaan en dat kan voor ons alleen maar als wij een winkel met praktijk hebben, omdat wij geen echt sociaal leven hebben en dat ook niet meer makkelijk op kunnen bouwen op onze leeftijd.

Maar na een tijdje rond geijsbeerd te hebben heb ik toch tegen Siny gezegd… We moeten wel doorgaan nu nog zeker, want en hopen en bidden dat de omzetten omhoog gaan en de kosten weer omlaag, want wat moeten we dan met al onze spullen en met ons leven… Het deed haar goed dat ik dat zei, want ik zag haar de tijd er voor echt een stuk in haar zelf gekeerd bezig zijn en dat is niet goed. Wij moeten er zijn voor anderen en voor elkaar en dat kan het beste op deze manier in onze zaak…

Dus moeten we minder of niks meer voorlopig in gaan kopen. De verlichting is al voor haast de helft uitgezet en de verwarming zeker af …. Mogelijk moeten we de muziek ook af gaan zetten, want dat kost ook erg veel geld per jaar voor ons…

Nu thuis en Siny druk met de vuilnis en diertjes… Ik even jullie op de hoogte houden of is het gewoon even van mijn shit afschrijven… Maakt niet uit het mes moet voor mij altijd aan verschillende kanten snijden… Nu… en nu… dus.. en nog meer dus… Wij proberen ons hoofd boven water te houden en hopen dat er voldoende mensen zijn die iets kunnen missen en ons blijven steunen net als heel veel andere kleine winkels en bedrijfjes…. En betaal contant en stop toch met die PIN betalingen… Word wakker en wij hopen dat je het goede woord doorgeeft aan iedereen die je kent… Vertel over ons en deel wat je kunt, want de wereld is echt veel saaiere als mensen zoals wij er niet meer zijn…

Allemaal een hele fijne, gezellige en gezonde avond…

Positief verliefd zijn, dat pakt niemand ons af…

4 Antwoorden op “Energieprijzen waanzin!”

  1. Jacobus blijf vertrouwen houden๐Ÿ’— alles komt goed๐Ÿ’—๐Ÿ•ฏ dat is nu ook mijn mijn lichtje ๐Ÿ•ฏde vader moeder liefde geeft iedereen alles wat wij van leren. Wij mogen op die liefde vertrouwen.liefdvolle avond voor jullie beiden toe gewenst en straks lekker slapen welterusten jullie staan met de engelen in contact ze helpen jullie ๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡๐Ÿ™๐Ÿป

  2. Ja dat is een heel groot probleem, dat snap ik helemaal…oplossing heb ik ook niet zoals je begrijpt.
    Ik gun jullie zo dat jullie het redden….en onszelf ook eerlijk gezegd.

    1. Ja bedankt voor je reactie. Wij snappen gelukkig dat wij niet de enige zijn, maar haast alle mensen geraakt worden, maar dat maakt het niet makkelijker. Jullie ook heel veel sterkte en we hopen maar dat wij op onze leeftijden nog betere tijden weer mee gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *