Laatste donderdag van april 2022

Veel mensen staan haast nooit stil bij welke dag het is en of dat als hij morgen voorbij is je deze weer zult moeten gaan zien als een stukje geschiedenis. Geschiedenis is voor veel mensen iets uit een boekje ooit op school. Toch is dat heel erg jammer, want van onze en eigenlijk elke geschiedenis (.. eh.. dus ook de dag van gisteren en al jouw eigen dagen daarvoor...) kan je juist heel veel van leren.

Kunnen leren van dat wat jijzelf hebt meegemaakt is nog belangrijker als wat je uit die boekjes kan leren, echt geloof mij nu maar even. Te vaak hoor ik dan ook mensen zich vast houden aan wat ze ooit gezegd of meegemaakt hebben. Zo van....

 

Dat heb ik altijd zo gedaan, dus doe ik het nu nog steeds....

Als ik ergens niet tegen kan is het tegen die zin of als het maar een zin is die er op lijkt of op het zelfde neer komt. Het geeft aan dat je dan al die jaren er na niks geleerd hebt. Want het kan nooit zo zijn dat je een mening hebt gevormd die geen kleine of grote bijstelling nodig heeft... Of tenminste een opnieuw toetsen echt van of je daar nu nog wel zo van overtuigd bent. Want het leven behoort voorruit te gaan en kan niet stil blijven staan.

 

Om maar een klein voorbeeldje te geven:

Ik heb verschillende horeca zaakjes gehad en ook nog leermeester kok geworden, dus weet wel iets af van hoe je eten moet bereiden en serveren. Nu als ik dan ook praat met mensen over eten, wat ik graag doe... Dan hoor ik ontzettend vaak dat ze bepaalde dingen of combinaties niet lusten.... Niet lusten vind ik zo wie zo een raar gegeven, want wat is lusten... Heel erg vaak lust iemand dan iets niet omdat deze het als kind niet lustte... Dan vraag ik netjes hoe dat het dan bereid was enz.... Nu meestal weten ze dat niet eens maar ze weten wet dat ze het vies vonden... Mijn hersenpan spat dan haast uit elkaar, omdat je snaak door de jaren behoort te veranderen al, maar elk gerecht op een verkeerde of zelfs slechte manier bereid niet lekker kan zijn. Als je zeg even de duurste biefstuk ter wereld een uurtje of langer in een pan laat garen met elke keer wat water er bij... Of je kookt het om soep van te maken.... Dan smaakt het dus niet alleen niet goed, maar is gewoon niet te vreten. Het gekke is dan altijd dat mensen dit helemaal normaal vinden en dat snappen ze al wel hoor... Maar het is met alles dan ook zo en niet alleen met zoiets. Toen ik jong was gaf ik een keer een gezin wat het wat minder had, een heel groot stuk dikke rund rib. Voor die het niet weten dat hoor je dus aan te bakken aan twee kanten en dan lekker rustig zeker een uurtje of zo te laten sudderen.... Naar wens hoe gaar je het wilt hebben en welk en hoe dik het stuk is.

Een paar dagen later kwam ik die mensen tegen en vroeg hoe dat ze het vonden, want ik wist zeker dat ze zulk goed vlees niet vaak zouden kunnen betalen, maar gunde hun het ook een keer. De man keek mij aan en zie op ontzettend vriendelijke toon.. "Het heeft ons best wel gesmaakt, maar wij vinden toch wat wij normaal eten lekkerder...." eh... nu was ik erg nieuwsgierig wat dan wel zo veel lekkerder was... Dus vroeg ik dat. Het bleek dat ze alles van het IJSPALEIS kochten. Dat is burgertjes die je even in een pan moest leggen om warm te maken met wat boter...

Zo kan ik uren aan voorbeelden op blijven schrijven die ik later nog meegemaakt heb en nog meemaak. Maar dat zal ik maar laten, omdat het toch allemaal op het zelfde neerkomt.

Denk er eens over na en snap dat alles waar je je krampachtig aan vast houd meestal niet goed is. Toets je kennis er over of je smaak nog eens door het een kans te geven. Als hier ooit of over welk gerecht of situatie vragen zijn hoor ik die graag en zal deze ook via deze weg en gratis... behandelen.

Allemaal een super, fijne en leervolle dag verder en blijf gezond en werk aan je zelf door altijd maar meer te willen gaan genieten.

Foto's zijn van deze ochtend en kijk eens hoe je dus ook een broodje op kunt maken en dus een totale andere belevenis zult en kunt hebben als zomaar een broodje kaas of worst...

 

p.s. moest van Siny de eerste foto er ook opzetten, we waren namelijk erg vroeg omdat mijn masker stuk is gegaan vannacht... En nu moet ik een nieuwe binnen gaan krijgen... Shit over dwars, want bij deze die ik had konden ze geen onderdelen meer leveren, dus moet ik eigenlijk naar het laboratorium om een nieuwe te passen... Maar ik heb geen tijd en dan moet ik dus een paar weken zonder doen... Ben heel kwaad geworden natuurlijk... grrr... nu sturen ze er een op die waarschijnlijk wel goed zal zijn... En als het niet zo is moet ik contact opnemen.... Vannacht slapen is dus... wat dan... We gaan zien... Word vervolgd....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *