Zaterdag de laatst van april

Een dag kan op verschillende manieren beginnen.

Eigenlijk voelde ik het gisteravond al in eens. Ik ben altijd erg gevoelig voor ontstekingen op verschillende plaatsen, maar meestal wel zo dat ik redelijk kan functioneren. Maar gisteravond dus zei ik al tegen Siny, het gaat weer mis…. Nu vannacht zoals de laatste tijd ontzettend slecht geslapen en veel ongemak en pijn gehad. Met het opstaan wilde het ook niet goed lukken, dus was de hondjes uitlaten een soort van martelgang, maar ik heb het weer gered, dus niks om echt over te klagen toch… Normaal hadden wij vanmorgen op de zaak ontbeten, maar dan moet ik (.. natuurlijk kan ik aan Siny vragen of zij alles doet, maar ze doet al zo veel dat ik haar liever met zo min als maar kan extra opzadel…) mijn brood maken met van alles er op, want ik wil absoluut niet zo maar een broodje of sneetje met simpel beleg, dat is voor mij geen echt leven… Dus bood ik aan Siny aan om maar naar de Mac te gaan… Ze stribbelde eerst tegen, omdat ze weet dat ik het voor haar doe, want ik vind zelf eten maken nu eenmaal veel en veel lekkerder en beter ook voor mijn gesteldheid. Maar toen ik uitlegde waarom was ze natuurlijk gelijk om.

Normaal heb je bij de Mac, zelfs in Oldenzaal redelijk snel wat te eten, maar deze ochtend duurde het meer als een halfuur en dat is lang omdat ik heel erg graag zeker op zaterdag vroeg op de zaak wil zijn. Er stond een niet ingewerkt team en waar wij zaten konden wij zien dat de hele zaak haast leeg was. Helemaal tegenover waren twee tafels bezet en naast ons zaten ook 4 mensen aan een tafeltje. Die muiterden ook al over dat het lang duurde en ik zat ook wel een beetje op hete kolen…. Als ik naar voren loop, breekt er een soort van oorlog uit, omdat ik dan mij nog maar heel moeilijk in kan houden met zoveel onkunde en domheid…. Want dat vind ik dan. Natuurlijk snap ik dat ieder bedrijf nu moeite heeft om personeel te krijgen en ook dat goed personeel haast niet meer bestaat… Maar als je iets doet moet je in ieder geval iets kunnen en dit sloeg nergens op volgens mij en gelukkig ook bij alle anderen die aanwezig waren. Want ik zag van de overkant ook al mensen heen en weer lopen naar de balie… Er waren geen rijen met mensen aan de kassa en ook niet aan de drive in… Onkunde dus gewoon.

Wel even een leuk gesprek gehad daardoor met de tafel naast ons en in dat gesprek stond Siny in eens op en liep naar de balie…. Ik zag wel kleine rookwolkjes uit haar oren komen, maar dacht nog die heeft weer eens een opvlieger.. eh… Geintje he… Maar zij weet ook dat zij beter het op kan lossen als ik, want als ik het oplos dan hebben mensen er vaker later nog trauma’s van…. Ik heb een erg harde en sterke stem en het oud gevechtsport leraar stukje komt dan in mij naar boven… Ik zal nooit iemand aanraken hoor, maar snap dat mensen dat gevoel wel zouden kunnen hebben en dat haat ik ergens zelf dus probeer ik het grootste deel van mijn leven dingen niet zelf op te lossen, maar laat dat liever aan anderen over.

Siny kwam al snel met een blad vol terug en we hebben het opgegeten… Oke… de Cappuccino was lauw en de Jam was verruild met stroop, maar voor de rest was het in orde en dat had ik al haast niet meer verwacht… De mensen naast ons kregen het net wat eerder, wat hun weer opviel omdat wij echt eerder aan ons tafeltje zaten als dat zij er waren, maar ach … We konden allemaal eten en de dag kon verder gaan beginnen….toch…

Op de zaak nog wel redelijk op tijd, maar voor mij iets later als ik wil op zaterdag. Onze normale openingstijd is 11:00, maar op zaterdag wil ik toch er al graag om 10:00 zijn en doe dan ook meestal de winkel open, of we lopen nog even over de markt, maar lopen is even niet zo’n erg goede oplossing…. Mogelijk gaat het later weer wat beter, dan knap ik vaak toch wel op…

Dan is vaak voor mij bepalend welke eerste klanten er komen. Dat zijn vaak pakketjes mensen en dat is niet het makkelijkste volk kan ik je heel eerlijk zeggen. De meeste zijn erg aardig en behulpzaam en snappen ook in welke wereld we leven, maar er zijn er ook bij die ik totaal niet begrijp. Wij moeten echt van de verschillende bezorg firma’s aan iedereen een ID vragen of het moet met een beveiligede code gaan… Nu is het ook nog zo dat iedere Nederlander zich ten alle tijden dient te kunnen legitimeren, dus wat kan dan het probleem zijn toch…. Nu de eerste kwam en mijn eerste zin is altijd dat ik graag het ID wil zien… nu werken wij met 5 verschillende maatschappijen en leggen dus alles op achternaam anders kan je totaal niks meer vinden. De eerste keek mij aan en zei… Nee heb ik niet bij mij…. Wel de email op mijn telefoon…. Wat niet rechtsgeldig is voor de verzekering, maar dat weet blijkbaar nog of haast niemand… Ook zijn er dan veel mensen die een foto er van laten zien op hun telefoon…. Is ook niet rechtsgeldig…. Mogen wij eigenlijk niet accepteren… Wij zijn verantwoordelijk voor het goed gaan en de maatschappijen wijzen ons daar ook op. Natuurlijk als ik iemand een paar keer zijn of haar ID heb laten zien en ik de naam zelf kan onthouden, dan hoef ik het niet meer te zien, ik ben niet totaal gek. Maar velen herken ik niet of mijn dag is zo slecht dat ik het gewoon niet kan onthouden omdat mijn hoofd ook niet altijd helemaal zuiver is…. lees mijn stukken er maar op na… Nu kort gezegd, ik ben opgestaan en Siny weet het dan al… Er is iets wat zij wel doet en ik niet.

Zij vraagt de mensen dan om adressen en weet ik veel wat er op een pakketje staat om te kijken en ook kijkt zij naar de email enz… enz… Ik heb daar erg veel moeite mee en zeker als de dag al niet zo geweldig is begonnen. Soms worden mensen zelfs boos omdat ik hun ID vraag en zeggen dat ze dat nergens anders hoeven en dan antwoord ik maar dat wij wel ons aan de juiste regels willen houden en dan worden ze nog kwader… Ik heb het daar moeilijk mee als mensen niet snappen dat anderen mensen wel netjes en zich graag aan de regels willen houden, want als ik om mij heen kijk zie ik de wereld elke dag slechter worden omdat haast niemand zich maar aan welke regel dan ook houd.

Regels zouden niet moeten en hoeven te bestaan, maar omdat deze mensheid niet in staat is om echt goede en juiste beslissingen te nemen zijn we regels gaan maken en om geen enkele andere reden, denk daar nu eens even over na…

Allemaal een super fijne, gezellige en gezonde zaterdag toe gewenst door Siny en mij…. En als je dus problemen of vragen hebt.. eh.. .hahaahha…. Weet je bij wie je het beste terecht kunt… En weet je meestal komt Siny dan bij mij zodat ik het op kan lossen… En dat is nu ook weer liefde en goed team werk…

2 Antwoorden op “Zaterdag de laatst van april”

  1. Goedemorgen lieve mensen. He wat vervelend allemaal, helaas zit de wereld er vol mee, ik hoop dat het voor jullie toch nog een leuke dag wordt met heel veel léuke mensen. Liefs uit Nijmegen.

    1. Ach wij gaan samen door en dat is al heel veel meer als velen hebben. Ouder worden is niet altijd makkelijk, dat weten jullie ook maar wij zijn ook allemaal van de generatie doorzetter… En dat zie ik steeds minder om ons heen bij de jongere generaties en dat maakt mij bevreesd voor hun toekomst. Die van ons en jullie… Weet je die dienen wij nog wel uit en maken er het beste van. Fijn van je te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *