Woensdag, was ooit wasdag

11 mei al weer en het midden van de tweede week, vanuit vroeger had je veel meer vastigheden is mijn gevoel en of dat echt zo is zal ik wel nooit echt helemaal zeker weten, omdat je nu eenmaal leeft in die tijd die je zelf echt leeft. Voor sommige een rare zin, maar wat ik er mee bedoel is, dat wat je als jongeling meemaakt een totaal anderen indruk op je kan maken als dat je zeg maar even een 65+ er bent.

Er zijn veel zaken waarin ik merk dat ik toch een oude man ben geworden, gewoon omdat sommige dingen te snel gaan of dat een beschrijving niet echt makkelijk meer is te begrijpen. Ook lichamelijk ken ik geen dagen meer dat ik niet met iets loop te tobben. Ik weet nog goed dat mijn Moeder ooit in een gesprek tegen mij zei toen ik haar probeerde aan te sporen om meer te doen… Dat met de jaren boven een bepaalde leeftijd er elke keer wat bij komt wat je gaan mankeren en dat er haast niks meer vanaf gaat….

Dat merk ik nu ook al wel jaren en ik heb er geen moeite mee, maar vind het wel lastig om dan je momenten te kiezen en eventueel dingen in te delen over wat je dus over een paar dagen kunt gaan doen, want dat is vaak bij mij dan totaal anders, omdat het gewoon niet gaat… Dat kende ik niet, zeker niet tot mijn 40ste jaar en eigenlijk ook niet tot mijn 50ste denk ik als ik er over terug denk. Tot mijn 40ste heb ik nog les gegeven in verschillende sporten en daarna is het moeilijker geworden. Ook ben ik een aantal jaren ontzettend zwaar geweest mede door omstandigheden die met mijn toenmalige partner te maken hadden… Het daarna weer oppakken van mijn leven is best goed gegaan en ik heb ook heel veel kilo’s verloren en weer een goede conditie opgebouwd.. toen… Toch bleek wel steeds meer dat ik langer nodig had om te herstellen en dat er ook wel steeds meer kleine (vind ik…) ongemakken en blessures die slecht over gingen. Twee keer ook een spier en of pees in mijn arm gescheurd zorgde er voor dat ik het met kracht wat minder heb moeten gaan doen… Ooit toen ik jong was o.a. een lies gescheurd en die speelt de laatste jaren ook steeds meer op en ach… Al die anderen zaken die ik altijd al mankeerde die nu gewoon zwaarder aanvoelen…

De corona tijd was voor ons zeer stressvol en dat was iets wat ik eigenlijk ook vroeger niet echt kende… Ik kon altijd heel makkelijk alles van mij afgooien, maar nu lukt dat haast niet meer…. Ook dat heeft toch denk ik te maken met ouder worden, omdat het besef dat ik nu geen bergen meer kan verzetten feitelijk is geworden… De economie en wereld werkt niet mee, dus ik snap echt heel erg goed dat anderen dit soort zaken ook op hun manier hebben en daarom wil ik ook dit soort teksten schrijven.

Mijn gewicht en conditie zijn op dit moment voor mij zorgelijk… Ik voel mij ook voller en dikker als dat de weegschaal echt aangeeft, ook al ben ik wel te zwaar om mij echt goed te voelen geworden. Stress en vocht vasthouden is volgens mij het echte probleem op dit moment. Ik ben vaak te druk met iedereen in de wereld en wil het die ook naar de zin maken, en mijn eigen ik… Komt dat te ver weg van wie ik nu kan en moet zijn. Want ik weet erg goed dat als ik goed voor anderen wil zijn, zeker goed voor mijzelf zal moeten zijn.

Ik kan zeggen dat ik gelukkig ben met erg veel en zeker met de relatie die ik nu heb, ook al merk ik dat het veel alleen zijn in mijn jongere leven toch ook littekens heeft opgeleverd. Makkelijk gezegd, ik ben er niet makkelijker op geworden… eh..

Wij darten nu vrijwel elke avond en dat ontspand mij wel en ik probeer zelfs met links te darten soms omdat mijn rechter arm en schouder niet goed willen en dat vind ik geen probleem, ook al gaat het niet super … het is wel heel gezellig en samen…

Wij hebben haast altijd een toeschouwer … zie foto… Onze Yoshi vertrouwd het niet die gaat gelijk de kamer uit als we maar in de richting gaan van het bord en pijltjes…

Basje zou het liefste mee doen of de telling voor ons bijhouden…

Gisteravond had Siny voor ons een halve rookworst per persoon warm gemaakt aan het einden van het darten en dat is toch wel erg lekker ook al is het niet het gezondste wat ik mij voor kan stellen, maar soms moet je gewoon… Genieten en niet er over nadenken toch..

O ja natuurlijk was het vroeger toch op woensdag gehaktdag en geen wasdag, dat was op maandag toch… Pfff.. zie je zo maar een verschuiving in mijn hoofd en hopelijk was het jouw wel opgevallen of haal jij ook wel eens die oude dingen door elkaar.. hahahah… Geniet van wat je hebt en hier kan ik tenminste mijn letters alle kanten op laten gaan zonder dat Fb mij afbreekt of de boel weg gooit omdat ik te lang zit te typen…. Heerlijk hier in onze eigen wereld… En als je ooit vragen en of opmerkingen hebt.. .Mag hier en als je dat te lastig vind gewoon wel op FB, want ik lees daar nog wel als er mensen reageren en natuurlijk van anderen hun stukjes……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *