Fietser of Wielrenner

Allemaal een super fijne zondag wensen wij jullie toe en het is ontzettend lekker weer. Wij zijn open tot 17:00 je hebt dus nog tijd genoeg om even naar ons toe te komen.

Of dat nu per voet, fiets of welk vervoersmiddel is houd je wel aan de regels…. Het lijkt wel of dat steeds meer weg gebruikers zich niet meer aan de regels willen houden. Dagelijks zien wij mensen in de auto géén richting aangeven als ze afslaan… Ook zie je steeds meer fietsers op de openbare weg en zeker van die met een elektromotor er in…. Ik vind het totaal fout dat er niet heel veel en harder tegen overtredingen word opgetreden. Ik ben nog van een generatie dat overal wel een agent ergens op een hoek stond of hij kwam er aan… je had een totaal andere controle en niet dat die tijd alles goed had en deed, maar toch voelde ik mij in die tijd beter en meer thuis. Het zal best ook komen omdat ik ouder word, maar toch… Waarom zijn er anders regels…

Nu ik las dit in de krant en ergens snapte ik wel dat je soms een fietser schept, want ze schieten ook zo maar de weg over. Wij hadden een paar weken geleden ook nog iemand voor de fiets in Enschede…. Ik kon nog vol op de rem en raakt de fietser maar zo weinig dat die niet eens viel…. Maar schrok wel en natuurlijk was ik de klootzak… Maar midden op een kruispunt kan je echt niet zo maar met een fiets oversteken vanuit een hoek die je als automobilist niet kunt zien… Nee ik heb het niet erg hoog met heel veel fietsers of zelfs met voetgangers kan ik heel eerlijk in zijn, die denken beide dat ze meer recht op de weg hebben als jij met je auto….

Maar geniet van je dag en probeer je een beetje meer aan welke regel dan ook te houden, of ga bij een politieke partij en probeer deze wereld te veranderen, als je nog jong genoeg bent. Ik zou het op mijn leeftijd nog graag doen, maar mag dat niet in NL, omdat wij in Duitsland wonen en daar kan ik het beter niet doen….

Werk allemaal een beetje mee voor een fijnere wereld…

De Wegenverkeerswet of het RVV kent het begrip “wielrenner” of “wielerploeg” of “ploegleiderswagen” niet. Een wielrenner is een fietser. Een verzorgingswagen of ploegleiderswagen is een auto. Dat betekent dat een fietser die het fietspad niet volgt, daarvoor een bekeuring kan krijgen.

p.s. even voor de zekerheid… Ik keur het niet goed dat een automobilist fietsers of voetgangers aanrijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *