Ik was ooit ook een roker

Heel lang geleden heb ik ook gerookt. Het was in die tijd dat ik jong was heel normaal om te roken. Ik ging werken op mijn 16de en ik rookte nog niet, maar kwam in een omgeving waar door de rest allemaal gerookt werd. Ik deed veel aan sprot en roken leek mij niet gezond, want als je een krant in de brand steekt en die ziet roken je bent in de buurt dan krijg je allemaal roet op je lichaam of waar dan ook. Maar ik was toen beginnend elektro monteur en dan sta je heel erg veel op een trap en na een tijdje de eerste dag al zag ik dat er verschillende van hun trap af gingen en bij elkaar gingen staan, dus ik er ook af en ging er bij staan… De oudste daar keek mij aan en zij wat ga jij dan doen?… Ik zeg het zelfde als jullie even de trap af en bij elkaar staan… Hij keek mij aan en zei… Nee wij roken even een shagje en dan gaan we weer verder… Maar als ze bij elkaar gingen staan, dan gaat dat ongeveer altijd zo.

klop klop op de ene zak en op de andere…. Er komt een pakje shag en er word er heel netjes een gerold… Dan kijkt iedereen de anderen aan en kloppen ze vaak allemaal weer op elke zak tot er eentje een aansteker uit zijn zak haalt en iedereen met die zijn shagje aan steekt… Dan praten ze nog wat en als die op is gingen ze verder met naar hun trap of werk lopen en dat ging steeds zo….

Dus zei ik op een bepaald moment…. eh.. Ik heb mijn shag vergeten en kan ik er van jouw eentje draaien… Want ik wilde ook wel even een stukje extra pauze….. Stom maar ik ben zo wel verslaafd geraakt en in etappes er vanaf gekomen.

Nu lees het artikel en snap dat de wereld niet stil staat en dat je altijd weer zelf moet nadenken en of lezen en luisteren naar anderen, want dit verkondig ik al ontzettend lang en iedereen die echt er over na gedacht heeft had dit kunnen en moeten weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *