Iedere dag iets leren

Een baby leert elke dag ontzettend veel bij. Een jong kind leert elke dag nog veel bij. Een puber leert soms nog er iets bij. Een volwassene leert zeldzaam nog veel bij. Een oudere leert elke dag weer ontzettend veel af.

Natuurlijk is dit niet helemaal waar, maar voor mij klopt het in heel veel gevallen meer als dat de meeste mensen denken.

Als je niks weet, is je bord nog leeg en kan er nog alles op. Maar hoe voller je bord word, hoe moeilijker het word om er nog totaal nieuwe dingen aan toe te voegen. Je bent dan bezig om kleine stukjes er bij te plaatsen en plakken, omdat het moeilijk is om stukken weg te gooien of tot de conclusie te komen dat je het totaal fout hebt gezien, of dat het in dat tijdsbeeld wel kon kloppen, maar nu zeker niet meer.

Inzichten zijn van het aller grootste belang en die behoren een soort van helikopter beeld te geven over de informatie die onderweg verzameld is. Voor veel mensen geld dat je pas op oudere leeftijd in de gaten krijgt dat je beter je bord leger kunt maken en alleen je bezig gaat houden met wat echt nog wel belangrijk is.

Dit gaat op in het totale leven en als je eens beter nog om je heen gaat kijken en ook naar de TV of andere media zal je kunnen zien dat het haast altijd wel opgaat. Er zijn maar enkelen die op jonge leeftijd voldoende kunnen schiften om echt die zaken te doorgronden waardoor en betere en nieuwe oplossingen kunnen komen.

Regeren is vooruitzien is een oud gezegde en daar geloof ik heilig in. Als je welke geschiedenis onderzoekt zal je kunnen leren dat je alleen door die te begrijpen en in zijn eigen tijdsgeest te plaatsen ook naar voren kunt kijken en betere oplossingen kunt krijgen.

Ik plaats hier een foto van Twitter waar deze ochtend mijn oog op viel, omdat dit ook aangeeft hoe simpel een haast dagelijks probleem opgelost kan worden door een betere communicatie en ook het verplaatsen in de ander en niet alleen uit gaan van je eigen gelijk. Denk er eens over na en maak van deze dag een betere door gewoon nu eens wat meer van je bord te halen zodat er totaal nieuwe dingen op en bij kunnen komen, dan zal je zien hoe verfrissend dat kan werken…. Doen en ik hoor heel erg graag van jouw wat je er van vind….

Iedereen op elke leeftijd kan leren…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *