Overspannen

Burn Out of overspannen, of hoe dat je het wilt noemen is een steeds groter probleem in de huidige maatschappij.

Er zijn natuurlijk veel verschillende manieren waarop je het kunt krijgen of is het je overkomen. Te veel druk en stress is meestal wel een van de hoofd of bijkomende redenen.

Ik zelf heb tot een bepaalde leeftijd altijd het gevoel gehad, dat kan en gaat mij nooit overkomen en ik denk dat heel veel mensen dat wel kennen in hun leven. Als er situaties op je weg komen die een opstapelend gegeven in zich hebben, kan dat op een bepaald moment zoals bij een snelkookpan een te hoge druk geven en dan is het buigen of barsten. Ik ben zelf altijd erg geduldig geweest in bepaalde situaties dat weet ik zeker en kreeg ik ook wel te horen van anderen, maar ik kan er slecht tegen al van jong af aan als mensen je niet met voldoende respect behandelen. Of als ze gewoon niet luisteren als je wat vraagt of aangeeft.

Wij zijn een pakketdienst punt geworden voor verschillende maatschappijen en ik moet heel eerlijk toe geven dat wij dat niet uit luxe gedaan hebben, maar uit noodzaak. Wij proberen op heel veel manieren om mensen juist te helpen in onze echt zaak en daar heb je dan ook extra geduld voor omdat het meestal mensen zijn die echt ergens mee zitten of uitleg nodig hebben over iets in hun leven.

Om de winkel een beetje goed te kunnen blijven runnen hebben wij dus een extra deur gemaakt waardoor de mensen voor pakketjes naar binnen en buiten kunnen zodat die en de betalende klanten geen last van elkaar hebben en wij makkelijker kunnen zien wie wat wil en zoekt. Buiten borden en vlaggen en boven en naast de deur van onze winkel ook borden met grote teksten er op dat ze de andere deur moeten nemen voor pakketjes…. Ongeveer 95% neemt die deur niet maar komt onze winkel binnen en gaat bij de kassa staan net zo lang tot wij vragen wat ze willen en dan moeten ze dus naar de andere kant omdat wij daar de pakketjes hebben staan en de scanners… Kan iedereen zien net als alles buiten, maar snapt haast niemand dus…. Daar kan ik niet tegen…

Dagelijks komen er mensen om een pakketje op te halen en of brengen en het is echt ontzettend vaak wat ik nu ga schrijven.

Pakketjes ophalen:

Er is hier een pakketje voor mij afgegeven….

Mijn antwoord is dan altijd het zelfde…. Ik heb uw ID nodig zodat ik het pakketje op kan zoeken…

  • Het staat op… die en die naam… Vaak word alleen de voornaam gezegd, net of wij die nodig zouden kunnen hebben… Dan geef ik aan, dat ik een ID nodig heb omdat wij alles op achternaam hebben staan….
  • Ik heb hier een code en die noemen ze dan op of hun straatnaam en nummer…
  • Ik herhaal mijn vraag over het ID en meestal komt er dan een telefoon naar voren waarop ze een foto hebben staan. Maar ook heel veel hebben totaal niks bij zich of het briefje van de bezorger waar ook niks op staat alleen dat het bij ons ligt en kunnen dus niks mee als legitimatie….
  • Dan vertel ik rustig dat iedere Nederlander zich moet legitimeren met een geldig ID en dat wij brieven krijgen van de maatschappijen waarin wij er op worden gewezen dat wij strafbaar zijn als wij ons niet aan de regels houden. Want een foto is niet rechtsgeldig… Een pakketje ophalen voor een andere, dan heb je dus twee ID’s nodig…. Want anders kan iedereen wel alles op komen halen.
  • Geregeld worden mensen voor dit punt al kwaad… Of nog erger arrogant en wijzen een pakketje aan en zeggen… Ik denk dat het die is…. Ja echt waar.. En meestal wijzen ze dan een pakketje aan in de kast aan de voorkant en die moeten nog opgestuurd worden…. Kan ik niet tegen…

En zo kan ik nog wel uren door schrijven en ook mensen die wat komen brengen… Natuurlijk zijn er ook een hoop die het goed doen, maar echt… .Er helemaal niks op en deze maar even opsturen… Kan niet… Natuurlijk lijkt mij toch ook… Ik heb het label op mijn telefoon dan kunt u die toch wel versturen… Er zijn maatschappijen die hebben dan een sticker die je er op kunt doen… Maar niet die van ons… Ik snap het dat mensen het verwarrend vinden dat het bij elke maatschappij weer anders gaat… en dat er ook veel pakketpunten zijn die totaal nergens naar kijken… Het zal hun een drol zijn, als ze het pakketje aannemen en het komt niet aan… Omdat het label er niet goed op zit… of niet te lezen is door de scanner.. enz… Waarom denk je dat er zoveel pakketjes kwijt raken…. Wij bij ons horen dat het bij ons dus vrijwel nooit voorkomt dat er eentje niet aankomt… Maar daar hebben de meeste schijt aan, als wij het maar oplossen en dat kan gewoon niet……

Vandaag ook weer en meestal kan ik op tijd aan de handrem trekken en Siny roepen om het even verder af te handelen want die laat makkelijker over zich heen lopen als ik… Maar vandaag kon ik het weer eens niet meer aan en ben uit de bocht gevlogen omdat ik de twee mensen het stel wel zo ontzettend arrogant vond en ze heel neerbuigend deden en ik ze echt de volle laag heb gegeven…. Stom, maar het geeft aan dat ik het niet meer helemaal zelf in de hand heb, door dat we gewoon slecht draaien en steeds meer kosten krijgen en ik niet meer weet hoe lang wij dit nog vol kunnen houden.

Siny vond natuurlijk wel dat ik gelijk had, maar vond ook dat ik veel te hard reageerde waar ze 100% gelijk aan heeft. De vrouw in kwestie zei nog toen ze naar buiten gingen dat ze wel een foto van onze zaak zou maken om reclame te maken… Ja zo ga je het ook niet redden… Maar hoe dan wel…

Er zijn dus veel soorten van overspannenheid enz…. Bij mij is het altijd pijn en de leeftijd en het voorruitzicht op vrijwel geen inkomen meer over een paar maanden als mijn AOW in gaat… en nog een aantal andere zaken voor die mijn stukjes wel leest…

Ik hoop dat als jij in een leven zit of situatie waarin je vast lijkt te zitten een goede oplossing weet te vinden… Die van mij is echter erg moeilijk omdat alles wat mij dus dwars zit niet op te lossen is, of ik moet een grote prijs winnen… Het legt ook te veel druk op Siny en dat haat ik al helemaal, maar weet ook niet hoe ik dat moet voorkomen omdat zij steeds meer gaat doen en mij uit handen haalt om niet nog meer klanten kwijt te raken…

Hopelijk is dit schrijven een stapje in de juiste richting, want als er niks aan te veranderen is…. Zal je er mee moeten leren leven en dat is het dan… Bedankt… en ik bid dat er meer en betere tijden mogen komen zodat ik ook beter ook nog voor Siny kan zijn…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *