Zondag gevoel

De maand schiet alweer op en het weer gaat heen en weer… Weer kan ik er nu natuurlijk een beetje flauw achter aan schrijven en dat doe ik dan ook maar… Omdat het in ons kikkerlandje echt een ratjetoe aan weer aan het worden is. Nog nooit zoveel harde wind en regen gehad en toch mogen de boeren niet meer hun land besproeien omdat de grond te droog is. Voor die het niet weten en hoe dat het komt even heel in het kort.

Nederland ligt laag en voor een groot deel zelfs onder de zeespiegel… Mede daarom is er in ons land een systeem van water en sloten enz. gemaakt om het zo goed als mogelijk is te verspreiden…. Maar er is nooit aan gedacht dat de temperatuur en weersomstandigheden zouden kunnen veranderen, dus is er niet gezorgd voor mogelijkheden om het water in die tijd dat het wel rijkelijk er is ook vast te houden voor die tijd dat er te weinig is.

Ken je dat verhaal… Van die mensen (is ook in een tekenfilm met muizen gemaakt dacht ik…) die een heel seizoen hard werkte op het land en de schuren vol met eten en alles wat ze er maar in konden krijgen deden zonder veel rust te nemen… En die andere familie die in de zomer het er heerlijk van nam en haast niks ondernam omdat er op dat moment toch alles in overvloed was….. Nu ken je het…

Ik dus wel, want die in het voren gedacht hadden konden in de winter maanden als er toch niet gewerkt op het land kon worden, feesten en hadden eten en alles in overvloed… Maar die anderen hadden te weinig van alles en konden de winter haast niet doorkomen…. Als ze het wilde redden moesten ze hulp krijgen van die wel in het voren gedacht hadden….

Nu kijk om je heen in de hele wereld, maar ook in je eigen leven en had je dan niet meer in het voren moeten denken aan een bepaalde toekomst.

Ik voor mijzelf heb het totaal fout gedaan. In een notendop is het bij mij zo verlopen.

Ik was jong en kon mijn draai niet echt vinden met anderen dus moest ik vaak mijn eigen gang gaan. Ik kon best wel goed leren, maar wilde niet omdat ik mij nergens ook daar niet thuis voelde. Toen ben ik gaan werken en dat bleek ook niks voor mij omdat ik om mij heen zag dat die mensen ( ik werkte toen als elektromonteur….) in mijn ogen bleven hangen en dat wild ik niet. Ik voelde dat ik meer moes doen, ook mogelijk omdat mijn ouders toen ik jong was een eigen bedrijfje hadden en ik dat veel beter bij mij vond liggen… Nu kan ik nog een aantal hoogte en diepte punten op noemen, maar waar het omging was dat die keren dat ik echt goed en veel verdient had ik erg ongelukkig was met relaties…. en ik dus het geld wat ik had er zo door heen draaide uit ongenoegen… Ook later toen ik bij mijn verstand begon te komen en wel een fijne relatie kreeg liep het anders…. Wij begonnen van ons geld een groot restaurant, wat goed liep en door dat de gemeente de straat er in eens uit gooide wat eigenlijk als plan was pas 10 jaar later, moesten wij sluiten waren ons geld kwijt… Toen weer hard gewerkt beide en hadden een leuke spaarpot… Toen kreeg mijn toenmalige vrouw te horen dat ze niet lang meer te leven had en zij wilde het geld wat wij hadden opzei zetten voor als ik alleen zou komen te staan… Maar dat wilde ik niet dus hebben wij… Maar voornamelijk aan haar het allemaal uitgegeven en heb ik haar zelfs met haar dochter op vakantie laten gaan om met dolfijnen te zwemmen…. Kortom… Geld weer op toen ik weer alleen was, maar wel een winkeltje opgebouwd en dat heb ik nu nog maar met een nieuwe lieve vrouw….

Geld had zij niet en ik ook niet maar wel een winkeltje en dat doen wij nu alweer aan paar jaar samen en ik zit vlak voor mijn AOW… Dat is totaal haast niks, omdat ik Duitsland ben gaan wonen toen ik het slecht had, omdat Nederland gewoon te duur was om er wat te huren…. Nu moeten wij eigenlijk noodgedwongen dus deze winkel tot onze dood haast door blijven draaien als wij redelijk willen blijven leven… Dus niet genoeg aan de toekomst gedacht en ook geen geluk natuurlijk mee gehad…. Maar ik had ook in de tijden dat ik wel wat had er anders mee om moeten gaan, snap ik nu… Kon ik toen niet en daarom hoop ik door dit soort stukjes anderen toch ook net dat drukje in de rug te geven om iets verder voorruit te kijken.

Wij hebben vanmorgen heerlijk met onze hondjes gewandeld en toen we terug kwamen stond onze Clowie (poes..) al op de oprit te wachten en wilde ons gedag zeggen en door iedereen even… Toen naar Frans op de Bult om even te genieten van de sfeer daar, want je vind echt haast nergens zulk personeel wat ons echt goed doet. Het eten smaakt daardoor nog veel beter… Wij genieten van dat wat wij nu en nog wel hebben… Kijk dat is ook een zondagsgevoel… Nu werken in Enschede en we zijn een uurtje eerde open gegaan omdat je maar nooit kan weten… Iets meer omzet is voor ons echt belangrijk omdat de kosten erg gestegen zijn en onze omzet niet…

Nu zo heeft ieder wel iets en laat niks je tegen houden om nu te leven ook al is het goed om ook iets voorruit te denken, maar laat het je niet afstoppen, want hoeveel je ook spaart of zuinig wilt leven, je weet nooit…. NOOIT… of je er later wel ook nog van kan genieten… Maar nu wel… Daarom heb ik er ook geen spijt van hoe ik geleefd heb …. Maar denk er wel zo nu en dan even over na en dat is goed, want wij moeten allemaal proberen te leren… Fijne zondag verder en wij zijn ook vandaag weer open tot…17:00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *