Recensie de Kater Enschede

Ontbijt en of Lunch

Vandaag maandag 20-06-2022 zijn wij lekker vroeg op pad en schuiven aan bij de Kater in Enschede. Wat ons opvalt is dat de meeste terrasjes  zo goed als leeg zijn en die van dit bedrijf redelijk goed gevuld. Niet dat het voor ons uit maakt, want wij willen ook vaak juist daarheen gaan waar niemand zit, om te zien of dat het terecht is of niet. 

 

We hebben ook nog even naar de kaart van het terras er naast gekeken en die zag er iets duurder uit en ook wat minder toegankelijk, maar daar gaan we binnenkort ook wel een keer wat eten om ze een eerlijke kans te geven. 

 

Eerst wat ons gelijk wel stoorde en waardoor wij dus haast door wilde lopen, maar ergens wilde wij toch wel even kijken waarom er zo veel mensen zaten. Wij vinden het verschrikkelijk als er gerookt word op een terras waar je wilt eten. Ik wilde al weer opstaan, maar Siny wilde ze toch een kans geven. De stoelen zijn gelukkig wel lekker breed, dus geen druk plekken aan mijn benen. Zoals heel vaak vond ik de kaart niet echt geweldig, omdat er geen foto's bij stonden van wat je kon bestellen en ik nu eenmaal erg wantrouwend ben over de meeste omschrijvingen, want daar kan je elke kant mee op. Maar we bestelde een warm en een koud broodje met twee cappuccino's en vertelde er bij dat we die bij het eten wilde hebben, want het meisje wat ons aansprak vroeg niet of we wilde eten, maar wel wat we wilde drinken... Nu... We hoefde niet lang te wachten en het eten werd opgediend.

 

Het warme broodje gedeeld want dat doen wij altijd met alles. Een lekker groot broodje wat aan alle kanten overgoten was met vlees en groenten, kort gezegd een klein stukje oorlog leek het wel, maar met zo'n broodje heeft dat juist wel iets wat je zo wilt zien vinden wij. De smaak was licht pittig en ook alle ingrediënten waren goed te proeven. Ook het vlees was niet dood gebakken, dus goed van structuur en behoorlijke stukjes... Dat vind ik goed, want dan kan ik ze nog wat kleiner snijden en dan is het echt goed, want als je te kleine stukjes op je broodje krijgt is de kans haast 99% dat die ook droog zijn... Deze niet en dus lekker. Het broodje was door dat er wat saus gebruikt was wel wat soppig maar niet storend en wij hebben er echt lekker van gegeten.

 

Toen het tweede broodje gedeeld wat ook wel een verassing was omdat de ham echt goed was en dat is niet vaak bij de meeste broodjes zaken en of bakkers. Ook deze had redelijk tot voldoende groenten er tussen zitten die smakelijk en vers waren. 

 

De cappucino's... eh... tjes... dus.. voor € 2.70 vind ik dat je ook wel een echte bak mag hebben, maar hij smaakte oke, maar gaf ons wel het gevoel van dat deze uit een automaat kwam, want het heel klein beetje schuim wat er op zat kwam niet echt de buurt dat er ook melk gebruikt was... Maar het smaakte en dat is al redelijk want wij maken heel veel slechter ook nog mee.

 

Afrekenen wilde Siny en een van het personeel kwam en rekende af en toen ze weg liep riep ik haar nog even na... Eh.. het heeft ons lekker gesmaakt hoor, wat je niet gevraagd hebt... Wij waren blijkbaar niet het publiek waar op zij in ieder geval zich op had ingesteld. Tweer broodjes en kleine kopjes cappuccino voor haast € 21.- vind ik niet echt goedkoop, maar toch waren wij tevreden en denken er nog wel een keer naar terug te gaan en vinden het zeker een aanbeveling in Enschede. 

 

De tips lijken mij wel al in de tekst te vinden... Foto's van wat je kunt verwachten... Een grotere kop cappuccino en bediening die niet alleen vraagt wat je wilt drinken en ook bij het weg gaan even vraagt of het wel... naar je zin is geweest... 

 

Conclusie: Echt wel een aanrader en zeker als ze die paar kleine dingen even in de gaten houden, want er zijn ook mensen die wel op kleine dingen letten en ik weet de meeste gaan eerst zitten en bestellen dan wat te drinken en gaan de kaart bekijken en hebben dan hun tweede kopje of glaasje wat ze bij het eten nemen... Maar ik haat het ook als je naar de MAC gaat en je doet dat omdat je een keer weinig tijd heb en daar dus wat wilt eten, je al ingevuld krijgt aan het einden... Cola er bij... wat ik haat want mensen met hersenen kunnen géén cola drinken of je moet echt nooit aan kinderen willen beginnen, oke dan kan het... 

 

p.s. het kleine stukjes soort van ontbijtkoek was ook echt lekker wat wij dus na het licht scherpe warme opgegeten hebben voor wij verder gingen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gebruiken eigenlijk geen koekjes van je, maar mocht een toepassing die wij gebruiken dat toch doen, dan zullen wij het niet gebruiken of opslaan.