Verslavingen

@RenskeLeijten , @jettrebel

Er kwam een berichtje langs van iemand op FB, die de twee jaar dat hij niet op kon treden tijdens de Corona platligging van ook de concerten een vaste klant was bij ons. Leuke gesprekken en natuurlijk wisten en gunde wij hem dat er weer een tijd zou komen dat hij weer gewoon op kon gaan trainen. En dan weet je dat je zo iemand waarschijnlijk nooit meer te zien krijgt en dat is ook goed want het leven moet verder gaan. Wij volgen hem nog wel op Facebook en lezen vandaag een berichtje waarom ik hier er even op in wil gaan. En daarom ook zijn stukje hieronder even voor die het niet gelezen hebben.

Afbeelding van Facebook

Onlangs viel mij op Twitter al een stukje op en daarvan zal ik hier ook even een foto neer zetten, zodat jullie zullen merken dat we niet over zo maar iemand praten maar volgens ons een van de grotere artiesten die wij de eerstkomende jaren nog veel van zullen gaan horen en zien. En zo komen er wel heel veel meer berichtjes langs maar deze viel mij het meeste op.

Afbeelding van Twitter

Verslavingen hebben denk wij allemaal wel. De een heeft er meer en de andere weinig, maar eigenlijk denk ik dat wij als mens niet zonder kunnen. De meeste zijn vaak ongevaarlijk, maar er zijn er ook heel veel, te veel die echt heel veel problemen kunnen verzorgen in welk leven dan ook. Ik zal niet al mijn verslavingen op gaan noemen en als ik heel eerlijk ben zijn er dat verschillende maar ook heb ik er een aantal kunnen overwinnen of in ieder geval leren bedwingen. Als je ouder word dan merk je op dat er verschillende zijn die ook horen of moet ik schijven behoren bij een bepaalde leeftijd meestal….

Nu ik ben 66+ en ben heel veel rond geweest maar merkte gelukkig op heel jonge leeftijd dat ik snel aan iets wen en dan door een bepaalde soort van autisme er niet meer makkelijk van af kan komen en dan moet je helemaal uitkijken met waar je aan begint.

Ik ben nooit aan drugs op welke manier dan ook begonnen ook al wat het in die tijd overal om mij heen. Ik wist dat ik er niet makkelijk van af zou kunnen komen en dus niet gedaan…. Maar ik ging werken en rookte niet omdat ik veel aan sport deed en waar ik terecht kwam rookte ze allemaal en mijn hele verhaal daar over staat in mijn levensverhaal boek ook op onze site… Maar in het kort ik ben gaan roken omdat ze dat allemaal deden en ik ook die pauzes wilde die hun wel namen elke keer om een shagje te draaien… Drinken was iets wat je gelijk ging doen toen je naar de eerste discotheken ging op de zondag middag in de een of andere sportzaal… Echt waar het was in die tijd in het dorpje Herwen, en dan is het hek van de dam en wet je overal naar toe te gaan om … te leven… en daar hoorde toen ook voor mij drinken bij omdat ik chronisch ongelukkig was… Door mijn aangeboren aanleg kon ik dingen die de meeste niet begrepen en waar ik ook vaak beter niet over kon praten, maar er wel mee zat want ik was nog maar een kind… Ongeveer rond de 14 jaar en werken vanaf 16 praat ik nu over uit die tijd…

Ik zal hier niet een heel boek weer gaan schrijven, maar ik heb dus altijd wel een hang gehad naar drank… Ik heb nooit overdag gedronken of het moet vakantie zijn en altijd heb ik in mijn leven er heel veel… Erg veel bij gesport… dus dronk ik alleen op die momenten dat ik het kon en het geen invloed had op mijn trainen… Maar je word ouder… en dan krijg je blessures en andere ouderdom dingen… Ik ga hier geen klaagzang ophangen… Maar ik heb van alles en mankeer van alles nu al jaren en er is niks aan te doen… Ja het gaat wat beter als ik thuis een paar blikje bier drink zodat mijn hoofd het aankan en mijzelf geen totale loser vind… De rest snap je dan denk ik wel… Zakelijk gaat het door het opbreken van het centrum in 2019 de corona in 2020 en 2021 ook heel erg onder de maat… nu oorlog en corona steekt ook alweer de kop op… Nu… geen omgang met familie en ik heb ook geen kinderen gekregen in mijn leven… Maar… maar…

Ik heb een hele lieve vrouw en die trekt mij binnen kort ook wel weer uit het moeras… zeker weten… Dus heb ik niet te klagen, maar snap het wel als mensen ergen… ja ergens aan verslaafd zijn… Laten we er begrip voor opbrengen, maar ook die het willen de juiste positieve energie te geven waardoor ze er door komen, want ergens in ons leven hebben wij allemaal het wel eens of soms enz… Dat het klote is en dan moet je ook even stoom af kunnen blazen, maar je mag er nooit in je leven te lang in blijven hangen… Dus train ik zeer waarschijnlijk volgde week wel weer, mede door mijn maatje die mij er zonder druk toch wel naar toe krijgt… En die liefde gun ik iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *