Puntopasta

Ontbijt op zijn Italiaans

Aangezien wij niet op vakantie gaan probeer ik voor mijn Siny soms ook ergens in een restaurant te ontbijten die getint is op een ander land. In dit geval lijkt de naam in ieder geval op iets wat Italiaans aan doet. Wij lopen er geregeld langs als wij onze wandeling in Enschede doen voordat wij onze eigen zaak open doen en het ziet er zo op het eerste gezicht altijd wel netjes en gezellig uit. Ook het terrasje is niet fout en de stoelen leken breed wat ik echt een vereiste vind met mijn postuur. Op te veel plaatsen zijn de stoelen en of te laag en ook te smal op lekker en ontspannen op te kunnen zitten... Maar deze hier waren echt fijn om in te zitten. Niet supermooi maar dat vind ik totaal niet belangrijk. De tafeltjes hebben niet het mooiste blad, maar ja... Je komt voor het eten en drinken toch....

Nu de recensie:

De kaart bekeken en die vond ik niet erg duidelijk, omdat er gepoogd was om die Italiaanse look te verduidelijken maar voor mij werkte dan niet niet echt geruststellend. Toch vond ik een samenstelling waarvan ik dacht dat het wel een ontbijtje moest zijn. Er waren daar dacht ik drie opties waarvan wij de eerste twee hebben genomen. De eerste was het uitgebreidste met een gebakken eitje en spek er bij.... Vinden wij lekker, maar Siny wilde niet twee grote ontbijten nemen, omdat we in ons dorpje ook al iets kleins gegeten hadden die ochtend... Wij hadden er bij verteld, dat wij het drinken dus bij ons eten wilde want anders hebben wij die al op en moeten er dan of nog een bij bestellen, maar vaak zitten we dan al te vol, dus... Daarom vragen wij dat en het vriendelijke meisje wat ons hielp hield zich daar dan ook haast perfect aan door toen ze de Jus en Cappuccino kwam brengen er bij vertelde dat de rest van het ontbijt nog maar een minuutje of zo zou duren... Even late kwam ze met een .. eh... hoe heet zo'n ding ook al weer, zie foto... Siny roept "etagère " ja ik geloof wel dat het zo heet... Nu het meisje zei er bij dat ze het allemaal van ons maar samen er op gedaan had en dat vonden wij erg fijn. Goed bestek en servetten er bij, waar ik echt op let... Zelfs kleine botermesjes om die uit de twee kleine kuipjes met boter te halen.... Het brood bestond uit twee soorten en al het brood was aan alle kanten geroosterd een beetje.... Siny vond dit geweldig en dan snap ik, want het smaakte ook wel goed... Natuurlijk snap ik als oud kok dat je daardoor al je oude brood op kunt maken en niemand het in de gaten heeft dat het niet vers was.. eh.. .Maar dat terzijde... Want het was goed en leuk, dus daar gaat het om. Het gebakken eitje was aardig, maar niet super en het spek was erg goed wel weer gebakken. Ik heb Siny de dooier gegeven en ik zelf het wit maar genomen.... Het prijs verschil tussen de twee vind ik wel heel erg groot dus zouden er zeker twee gebakken eitjes bij hebben moeten liggen vind ik.... De Cappuccino van Siny had een klein laagje schuim en ik had meer als de helft aan schuim... Jammer dus, want voor die prijs vind ik dat je zeker een grotere bak met perfect schuim mag hebben. Wel zat er een lekker bitterkoekje bij, wat de smaak natuurlijk een jump geeft. De plakken ham, mooi dik en groot en smakelijk net als de plakken salami. Ook die was net wat dikker als dat je vaak krijgt of in de supermarkt kan kopen, dus lekker.... De plakken kaas waren ook niet fout, maar volgens mij niet echt iets uit Italië ... eh.. De croissantjes goed gebakken en vers genoeg en er waren een paar pakjes met Nutelo en Aardbeien Jam bij... Nu houden wij beide niet zo van die jam en vinden het dan ook jammer dat er niet wat meer keuze was, maar ach... Het gaf wel een beetje een camping gevoel voor mij met al die kleine verpakkingen, maar tegenwoordig is dat wel netter en hygiënischer dus... Goed zo. Siny dacht dat de Jus de Orange zelf geperst was en vond deze lekker... En daar ben ik dan blij mee....

Eind conclusie:

Ik was tevreden over wat wij kregen, ook al vind ik een zo'n klein gebakken eitjes voor die prijs echt niet kunnen. En ook de cappuccino kan echt beter en groter, wat beide echt totaal haast geen extra inkoop kost maar je geeft wel ontzettend veel meer waar voor je geld, dus hopelijk een tip hier van mij. Ik was erg ontevreden dat er totaal geen enkel stukje groente of fruit bij het ontbijtje aanwezig was en heb dit dan ook aan die achter de bar binnen stond verteld. Deze was super aardig en beheerste alles om je toch op je gemakt te stellen, door je niet in het ongelijk te willen drukken, maar ons er op attent maakte dat wij dat altijd even hadden kunnen vragen en hij zei er bij dat alles bij hun te vragen was wat leuk klinkt, maar .... Je vraagt er niet om als het niet aangegeven word, wat ik ook aangaf dat zoiets op de kaart dan moet staan. Hij legde een klein ander kaartje voor ons neer en zei u had beide het "basic " genomen.... Ja ik dank je de koekoek, dat stond er wel met kleine lettertjes bij en het extra kaartje had het aardige meisje ons vergeten te geven... Maar op het kaartje stond niet wat ik bedoelde.... Gewoon een paar plakjes Tomaat, Komkommer en wat sla en dan het liefst nog met wat Italiaanse kruiden verwend.... 

Kortom een gedeeltelijke aanrader, maar dan moet er wel het een en ander nog even iets aangepast en veranderd worden.

https://puntopasta.nl/

Facebook pagina https://www.facebook.com/puntoPASTA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *