Wat is jouw grootste ergernis

Zaterdagochtend en wij willen lekker vroeg op de zaak zijn, omdat er hopelijk ook nieuwe en fijne mensen komen. De eerste man die binnen loopt, door de verkeerde deur voor ons en zeker mij, want Siny kan wel tegen dit soort dingen hoor… Het zijn mijn stress en gektes die het moeilijk maken….

Wij hebben twee ingangen in ons winkel pand. De een is voor de winkel en de andere is voor de pakketafdeling. Bij de een staan grote borden dat het onze winkel en praktijk is en bij de andere staat een bord en vlag dat het de pakketafdeling is. Ook heb ik boven de ingang van de winkel een grootbord gemaakt met daarop een pijl naar de andere deur dat daar…. De pakketafdeling is. Kijk als het niet druk is maakt het niet heel erg veel uit welke deur mensen nemen, maar anders staan pakketmensen, afrekenmensen en vraagmensen in de zelfde rij en staat iedereen voor niks te wachten.

Als het wat drukker is verliezen mensen die wat willen vragen dan snel hun geduld en ben je ze kwijt. Dat mensen niet kunnen lezen en of de moeite nemen om te kijken kost mij al heel veel punten op mijn bloeddrukmeter…. Maar als zoals vanmorgen en dat gebeurt dagelijks vaak een paar keer…. Deze man Siny aankijkt of dat hij water ziet branden dat hij even naar de andere kant van de balie moet omdat daar de pakketten en scanners staan, doet weer een paar punten stijgen… Dan komt hui uiteindelijk bij mij, want ik doe het pakketgedeelte voornamelijk, zodat Siny de belangrijke klanten kan adviseren… Hij laat zijn telefoon zien met een niet te lezen e-mailtje van zijn vrouw dat hij even bij ons een pakketje op moet halen…. Ik vraag hem vriendelijk naar een ID, waarop hij die van zichzelf laat zien…. Dan maak ik hem er op attent dat hij de ID van de naam die op het pakketje staat bij zich moet hebben… Dus ik moet nu terug naar huis om die op te halen…. Nu dat hoeft van mij niet zeg ik dan, maar ik mag van de verzekering en pakketdienst u dan geen pakketje mee geven….. Maar ik haal geregeld pakketjes op, op deze manier… Dan antwoord ik weer netjes… Maar ik weet ook zeker dat dat niet hier was…. Daar krijg ik natuurlijk gelijk in en hij is kwaad omdat ik mij wel aan de regels wil houden…

Gelukkig is de tweede die voor een pakketje komt zeer vriendelijk en behulpzaam en gezellig en wensen wij elkaar een fijne dag toe… En dan kan ik wel weer even verder, zo denk ik er echt elke dag over om te stoppen met die pakketjes en misschien wel met de hele zaak… Maar ja… die tweede man was wel heel gezellig en aardig en ook in de winkel krijgen wij heel fijne mensen, maar ook wel moeilijke hoor en meestal vangt Siny die wel op en al die shit glijd bij haar zo van haar af wat ik geweldig vind, maar ik toch niet mee verder kan.

Nu dit was zo maar een heel klein ergernisje waar ik dan op een ochtend mee kan zitten…. Als ik alle kleine ergernissen ( in jullie ogen, maar in mijn ogen haast wereld problemen….) op zou moeten schrijven dan zou ik totaal nergens meer tijd voor hebben, dus doe ik het maar niet… Maar soms moet er even eentje of zo tussendoor want anders trek ik de dag niet….

Hele, fijne, gezellige en gezonde dag wens ik jullie toen en maak je in ieder geval niet zo druk over dingen als dat ik doe… Is niet goed voor niks en je schiet er niks mee op… En ik kan het weten…

Hoe denk je dat een mens aan zijn grijze haar komt…..

Aanvulling, 11:43 er komt een zeer vriendelijke dame binnen door de juiste deur en geeft aan dat ze haar pakketje op komt halen…. Ik vraag haar of ze haar ID bij zich heeft en zegt… Natuurlijk en overhandigt mij deze met een lach…. Ik zoek het pakketje op en scan het uit waarbij ze vraagt of ik nog wat nodig heb, waarop in antwoord dat dit voldoende was omdat het van UPS is. Elke maatschappij heeft weer andere regels en wil soms ook nog een code of wat dan ook…. Zij tevreden en wenst mij een fijne dag toe waarop ik ga zitten… Siny kijkt om de hoek en zegt…. Dat was de vrouw van je eerste klant…. Ik ben op vele gebieden een dodo, want snap er niks van… Eerste klant hoe moet ik nu weten wat ooit mijn eerste klant was… Ja… Austistisch he… pfff…. Ze herhaald het op verschillende manieren en zegt er bij, dat zij de naam herkende van wie hij zij dat het voor zijn vrouw was…. Ik luister niet daar dat soort info, ben ik eerlijk in…. Ik doe mijn werk en dat zo precies als mogelijk is…. Maar daar zie je dat Siny meer geschikt is in het omgaan met dit soort situaties…. En alles is nu goed, want de dame was heel aardig en vriendelijk tegen mij en dat maakt voor mij het weer in orde hoor… Want ik kan ook gelijk schakelen… Had dat al wel gedaan door het stuk te schrijven, maar dit werkt helemaal… echt waar…. Ben groot en was ooit ook wel erg sterk en snel, maar nu ook nog wel gevoelig…. Snappen veel mensen niet, maar kijk eens om je heen… Als jij dus iemand tegen komt die anders of hard reageert, kan er altijd wat anders achter zitten of toch iemand met het hart op de goede plaats, maar ook die kan soms niet goed in zijn of haar vel zitten….. Ik vaak niet… ben ik eerlijk in…

2 Antwoorden op “Wat is jouw grootste ergernis”

  1. Haha, weer rΓ©cht uit het hart. Elk mens heeft toch van die dingen die je tegen de haren instrijken…ik tenminste wel hoor.
    Eigenlijk wel fijn om dat ook eens van iemand anders te horen….ik wens je een fijne dag en dat iedereen maar door de juiste deur mag komen.🎁🎁🎁

    1. Ja Corrie, ik weet het dat ik niet de enige ben, maar heb het wel met heel erg veel en het lijkt naar mate ik ouder word niet minder te worden. Vanmorgen nog, wij gingen ontbijten en zit er zo’n meisje achter de kassa die je aanspreekt of dat we samen knikkeren… Stoort mij… eh… maar ja dat is ook ouderdom denk ik en zelf geen kinderen hebben gehad, dus ook niet mee kunnen groeien. Hele fijne zondag geniet er van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *