Elke dag is bijzonder

Siny is jarig en wij gingen omdat zij dat graag wilde ontbijten bij de Mac in Oldenzaal. De dame die daar vaak de scepter zwaait is erg aardig tegen haar en had ook gevraagd of wij dan zouden komen, kon ze ons een gratis drankje aanbieden… Cappuccino natuurlijk, waar Siny gek op is.

Wij kwamen aan en stapte uit onze auto en wat wij zagen is dat een politie met hond een man staande hielden op het terras van de Mac. Voor de ingang stonden ook twee agenten en aan de andere kant ook nog een paar…. Toen wij er even bij bleven staan en langs de agenten liepen zei er eentje… “het is een oefening hoor….” Ja echt het kon nog praten ook ondanks de te grote en opgefokte uitstraling.

Ik had het tafereeltje gadegeslagen en aangezien ik in mijn jongere jaren ook nog een tijdje op een honden africhtschool meegedraaid had en ook door wie en wat ik ben, zei ik tegen die agent. “Deze hond doet het goed en is totaal niet agressief”. De anderen keken mij ook aan alsof ik ze aangevallen had en ik vervolgde. “Dat is een erg goed teken, want als een dier dit agressief doet is het niet goed en deze vind het gewoon leuk om dit te doen”. Een agent zei tegen mij, “u lijkt mij sprekend op een GGD arts”…. Wat hij er echt mee bedoelde weet ik niet, maar ik gaf maar als antwoord dat ik wel iets anders deed wat ook wel belangrijk was…. Nu dat was denk ik weer tegen een verkeerd been, want ik kreeg er over heen… “En zij doen zeker belangrijk werk”. Waar ik het maar bij liet want het is Siny haar verjaardag en voor je het weet heb je mot met dit soort heren omdat die altijd zullen moeten laten zien als een grote groep hoe geweldig stoer dat ze zijn.

Je merkt dat ik niet een erg hoge pet op over de meeste politie agenten, want meer zijn ze zeker voor mij niet en ze zouden moeten begrijpen dat ik…. Hun salaris betaal en iet andersom.

Wij hebben er niet lang gezeten en toen Siny nog even naar de auto terug moest omdat zij wat vergeten was mocht ze er nu in eens even niet meer langs…. Er voor was er niks aangegeven of afgezet en ik weet zeker dat heel veel mensen het gedrag van een bijtende hond en mensen er omheen die proberen het dier er zogenaamd af te slaan geen fijn aanzicht zouden vinden…. Ook toen de heren even later naar binnen kwamen om koffie te drinken zei de eerste tegen het personeel… “We moesten even oefenen….”… Weet je mijn broek zakt nog steeds af als ik dit meemaak en die heren en ook de politiek niet snappen dat de afstand naar ons… Die hun betalen groter word.

Daarom ook even dit stukje er bij wat vandaag weer op internet staat en werkelijk zie je dergelijke artikelen steeds meer volgens mijn gevoel dan…

‘Altijd beleefd’

De eigenaar, die nog vastzit, is volgens een onderbuurman “altijd beleefd”, maar zondag maakte hij een verwarde indruk. Waarom dat zo was, is voor iedereen een raadsel. Dat de politie met circa achttien agenten in kogelwerende vesten en gewapend ter plaatse kwamen om de man aan te houden, vindt de onderbuurman “een beetje overdreven”. “Het leek wel oorlog.” Een vriend van de verwarde man snapt dat de politie ook maar hun werk doet, maar vindt het “ook weer autoritair gedrag wat ze laten zien”. “Het baasje heeft problemen maar de hond nou ook”, stelt de buurvrouw. “Ik vind het verschrikkelijk.”

p.s. net als vandaag… en altijd… ze moeten met hele troepen komen en altijd aangeven dat ze te weinig mensen hebben om ons te beschermen… Vorige week kwam nog in de media dat ze haast 60% van de zaken niet meer kan behandelen door te weinig personeel… Nu als ze echt kerels en vrouwen aan zouden nemen en niet van die alleen maar in een hele grote groep durven te werken zou het probleem zo opgelost zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *