Prioriteiten

“Prioriteren komt vanuit het Latijnse woord ‘Prior’. Dat betekent voorrang verlenen aan wat belangrijk is of voorrang verlenen aan wat het belangrijkste is. Wat belangrijk is, moet eerst. Prioriteiten stellen is keuzes maken.”

Nu al weer heel lang geleden maakte ik mee dat onze familie uit elkaar begon te vallen. Door het overleiden van mijn Vader begon dat en toen mijn Moeder een aantal jaren er na ook overleed was het erg snel gebeurt met de samenhang in onze familie, zoals ik die ervaren had.

Na een aantal jaren kreeg ik een echte vaste relatie en heb ik haast iedereen opgezocht en dat een paar keer en hoopte dat er wat meer contact zou komen, maar dat gebeurde niet. De chemie was er niet meer dat merkte ik gelijk en bij alle anderen was het iets wat ik niet kon tot op dat moment. Ik had geen prioriteit voor hun en een van hen zei dat letterlijk met die woorden ook, toen ik vroeg waarom ik wel bij hun kwam maar hun niet bij mij…. Dat voelde aan als of ik een dolk in mijn rug kreeg.

Weer jaren later was die dat letterlijk zet zo in de problemen dat hij werkelijk bij niemand meer in de hele wereld aan kon kloppen en dus werd hem door anderen aangeraden om maar naar mij toe te gaan, want ik zou hem zeker helpen…..

Natuurlijk heb ik hem in huis genomen en geholpen en toen hij er weer redelijk aan toe was vond hij die dolk weer terug en was hij van de een op de andere dag weg. Ik had niet anders verwacht kan ik ook heel eerlijk in zijn, maar je blijft toch hopen dat de wereld de goede kant op gaat en niet in die zelfde verkeerde en destructieve kring blijft rond gaan.

Zo zou ik hier een heel groot aantal mensen en situaties op kunnen noemen waar in ongeveer het zelfde is gebeurt, maar daar schieten jullie niks mee op en ik ook niet. Het belangrijkste is dat ik wilde blijven wie en wat ik ben en dat is gelukt tot op de dag van vandaag en ik bid ver voor dat ik dat vol houd tot de dag dat ik lijfelijk deze Aarde ga verlaten. Want als je niet van het goede uit kunt gaan, dan zit er toch iets niet goed in jezelf ben ik van mening. Natuurlijk is het vaak teleurstelling of angst om weer gekwetst te worden in het leven de oorzaak, maar welke oorzaak het ook mag hebben… Het is niet de juiste manier om zelf beter en zuiver te worden en of blijven.

Maak ik dan geen fouten….. Hahahah…. ik denk dat ik niks echt goed doe, maar word dan ook niet geholpen door wie dan ook op deze Aarde om verder te komen. De enige raad die ik mijn leven lang al heb is die van niet levenden hier op onze Planeet en weet je die raad is wel goed, maar ik heb ook moeten leren dat dat wat daar werkt hier niet opgaat. Het omzetten van het een naar het andere is niet makkelijk of mogelijk zelfs onmogelijk en dan zijn we weer bij af.

Ik zei gisteren tegen Siny nog dat ik zou willen dat wij samen zo in eens met een tijdmachine naar de jaren “60” terug zouden moeten kunnen gaan en daar nu leven op onze leeftijd. Toen was de wereld aan het ontspruiten en leek het er op dat de voorruitzichten in de hele wereld alleen maar positief waren. Nu zie je alleen maar shit en ellende in de hele wereld ontstaan door alles wat wij als mensen verkeert hebben aangepakt en dat maakt ook weer triest.

Waarschijnlijk was het beter geweest als ik toch er voor gekozen had om te proberen om zelf kinderen te nemen en op te voeden, maar daar kom je nooit meer achter en als wij terug zouden kunnen gaan zouden wij jonger moeten zijn en ook dan twijfel ik wel of ik kinderen zou nemen omdat ik totaal niet meer geloof in dat er goede opvoeders hier op onze Aardkloot rond lopen. Ouders genoeg, maar echte opvoeder ben ik niet tegen gekomen, net als echte goede docenten, leraren, politici enz…… Klinkt mogelijk negatief en waarschijnlijk ben ik dat soms ook wel, maar ik zie het echt zo om mij heen in de hele wereld. Toch maak ik van elke dag en of probeer ik er een feestje van te maken, op welke manier dan ook.

Dagelijks probeer ik anderen op mijn pad of bij ons in de zaak om mensen een goed gevoel te geven, want dat is zo ontzettend belangrijk. Een kinderachtig voorbeeld wat mij van gisteren te binnen schiet is…. Een jonge man en vrouw komen in onze zaak en lopen wat rond, ze krijgen een kopje thee en kijken nog even verder rond en besluiten een kleinigheidje te kopen. Siny helpt ze en ik zeg vanaf mijn kant tegen de jonge dame, dat ze een heel mooie en bijzondere kleding aan heeft die …. en .. uitstraalt…. Ze kijkt mij lief aan en zegt tegen mij…. Heb ik van zijn Moeder gekregen en beide stralen, want ze had ook dat kleinigheidje voor die Moeder van haar vriend of man gekocht…. Ze lopen naar buiten en ik zeg tegen Siny…. Drie mensen gelukkig gemaakt en zij knikt en is het met mij eens…. Want het word zeker tegen die Moeder gezegd en het bevestigd hun band en hopelijk verstevigd die dan ook dat die nooit stuk zal gaan … Hoop en denk ik er maar bij….

Weet je wat is nu een prioriteit…. Dat je het zelf naar je zin hebt is en moet nummer 1 zijn…. Echt waar…. Maar als je jezelf erg goed en fijn kunt voelen door iets te doen voor een ander werkt dat dubben of vaak driedubbel…. Een turbo effect is dat en daar moeten wij veel meer mee bezig gaan.

Ik lees dan dit in de krant:

‘Moordenaar’ Bin Salman dankzij Macron weer een stapje dichter bij rehabilitatie
De moord op de journalist Jamal Khashoggi is de Saoedische kroonprins Mohammad bin Salman niet vergeven, maar staat een amicale ontvangst van westerse leiders niet langer in de weg. Daarvoor is de Saoedische olie te belangrijk.

Het hele artikel is hier te lezen….

Waarschijnlijk dus niet, omdat te veel kranten tegenwoordig alles of te veel volgens mij achter het betaal systeem zetten. Ik ben geen lid van die krant maar heb wel een inlog en dan kan je dit wel lezen en anders… Hier voor jouw de tekst hieronder…. Want echt dit moet je lezen om te leren begrijpen waarom de wereld naar de klote gaat want dit zijn dus voor de rijken en machtigen “prioriteiten”.

Woensdag rolde Griekenland de rode loper uit voor Bin Salman en donderdag had hij in Parijs een ‘werkdiner’ met de Franse president Emmanuel Macron. Dat diner vond plaats te midden van een storm van protest van mensenrechtenorganisaties. Volgens de secretaris-generaal van Amnesty International, Agnes Callamard, verandert Bin Salmans bezoek aan Frankrijk ‘niets aan het feit dat MbS een moordenaar is, en niets anders’.

Maar nu het Westen zijn olie nodig heeft ‘worden westerse waarden met voeten getreden’, aldus Callamard. Twee organisaties dienden donderdag een klacht in bij het Franse ministerie van Justitie waarin werd gevraagd om een onderzoek naar Bin Salmans medeplichtigheid aan de marteling en de verdwijning van Khashoggi.

Twee weken geleden bracht de Amerikaanse president Joe Biden al een bezoek aan Saoedi-Arabië, waar hij de kroonprins begroette met een joviale ‘boks’. Dat werd gezien als een signaal aan westerse leiders dat ze weer zaken met Mohammad bin Salman kunnen doen. Zijn eerste bezoek aan Europa is een stapje richting zijn ‘rehabilitatie’.

De kroonprins werd sinds 2018 door delen van de internationale gemeenschap als ‘moordenaar’ gemeden omdat hij opdracht zou hebben gegeven tot de moord op de journalist en Washington Post-columnist Jamal Khashoggi. Khashoggi sprak zich geregeld kritisch uit tegen het regime van de kroonprins. Saoedische geheim agenten lokten Khashoggi in 2018 naar het consulaat in Istanbul, om hem daar vervolgens te wurgen en in stukken te zagen. Amerikaanse inlichtingendiensten wezen Bin Salman aan als opdrachtgever. De regering in Riyadontkent dit.

Moord kwam ‘ter sprake’

Biden en Macron zeggen de moord ‘ter sprake te hebben gebracht’. Amerikaanse media meldden dat de Saoedische minister van Buitenlandse Zaken ontkende dat Biden dat inderdaad heeftgedaan. Donderdag in Parijs leek het evenmin een belangrijk gespreksonderwerp te zijn geweest. Volgens een woordvoerder van Macron is de moord tijdens het diner ‘ter sprake’ gekomen, maar alleen ‘in algemene termen’.

Behalve de moord op Khashoggi oogst ook de Saoedische rol in de burgeroorlog in Jemen felle internationale kritiek. Saoedi-Arabië leidt een coalitie die in Jemen de strijd heeft aangebonden tegen de Houthi-rebellen. Het conflict heeft het land in diepe armoede gestort.

De oorlog in Oekraïne heeft het westerseperspectief veranderd. Het Westen wil af van Russische olie, en Saoedi-Arabië is de tweede olieproducent ter wereld. De Verenigde Staten, en donderdag ook Frankrijk, proberen de Saoedi’s zover te krijgen dat zij hun productie verhogen, om zo de olieprijs te drukken en te voorkomen dat er komende winter in het Westen grote olietekorten zullen ontstaan.

Macron is in december al naar Riyad gereisd, als eerste westerse leider sinds de moord op Khashoggi. Frankrijk heeft al lang uitstekende betrekkingen met Saoedi-Arabië. Het is een van de grootste wapenleveranciers van het land, en Saoedi-Arabië is volgens Macron als handelspartner te belangrijk om te negeren. Bénédict Jeannerod van Human Rights Watch schamperde donderdag dat Bin Salman ‘op Macron kon rekenen om hem voor de internationale gemeenschap te rehabiliteren’.

Allemaal een hele fijne dag en leven. En denk nog eens even na over jouw prioriteiten en of dat jij en je omgeving die wel goed in het vizier hebben en wat het echt inhoud…. Wij zijn allen dus ik ook nooit te oud om te leren en het is altijd beter terug te komen op uitspraken of beslissingen als het goed is voor jezelf en of de ander. Want gelijk hebben is niks waard, daar heb je vaak kisten van vol op zolder staan en die kan je niet delen… Leer weer om je fijne momenten te delen met die het echt nodig hebben en niet alleen als het jouw goed uitkomt en of als je er aan kunt verdienen…. Lees het stukje anders nog maar een keer… Want deze wereld leiders zijn allemaal zo corrupt als de ziekte volgens mijn verkregen inzichten….

Maar hoop doet leven, dus maken wij er maar weer een feestje van en … en… Ja ook jij bent en blijft welkom en dat geld echt voor iedereen zelfs die mij ooit voor duizenden afhandig heeft gemaakt… en de dolken mensen enz…. enz…. Want echt…

Liefde is sterker als haat…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *