Energie Prijzen

Ooit was Gas, Elektra, Benzine enz… haast voor iedereen betaalbaar….

Ik ben van 1956 en heb dus de jaren vanaf 60 oplopend allemaal erg bewust meegemaakt en wij leerde dat iedereen een dak boven zijn hoofd kon gaan hebben, een auto voor de deur en als je wilde gaan studeren kon dat ook. Ik kan nog een hele waslijst opnoemen waar wij mensen van die tijd of wat later op konden rekenen, maar die lijst zou te groot en te lang worden om zelfs hier te plaatsen.

Sky was de limit….

Echt wij kregen de verhalen mee van dat “Drees” er voor gezorgd had dat wij allemaal als wij oud zouden zijn een pensioen zouden krijgen waar je echt wel goed van kon leven. Ook leek het verschil tussen rijk en arm veel kleiner en of dat werkelijk zo is maakt eigenlijk niet uit, maar wij wisten niet van alles wat er in de wereld van het echte grote geld allemaal omging, want je had geen TV en Internet die je alles vertelde en wat je zelf op kon zoeken.

Als ik de laatste tijd alleen al zie hoeveel Olie schurken uit Rusland er zijn met boten van bedragen die ik nooit gezien heb en zeker ook nooit bij elkaar kan verdienen. Dat kunnen wij allemaal die bijvoorbeeld hier bevriend zijn op FB niet eens bij elkaar krijgen als we allemaal een goede baan hebben bij elkaar….

Dat is ziek vind ik, dat er mensen en bedrijven zo ontzettend veel kunnen of moet ik schrijven mogen verdienen zonder dat er eerlijker met geld en middelen om word gegaan.

Ik schrijf wel vaker dat we echt in deze wereld zitten te wachten om een soort van Franse Revolutie… Als ik in mijn glazen bol zou willen kijken kan dat alleen maar als in een SF film, dat er een ander ras van een andere planeet zou komen en die zouden zeggen dat het zo niet door kan gaan en dat wij als mensen allen gelijk behoren te zijn.

Want het is toch onbegrijpelijk dat er aan de ene kant mensen zijn die in boten van miljoenen kunnen varen en ik las laatst dat er zelfs wel zijn van 1 miljard… En dat die dan ook nog vol hangen met schilderijen van miljoenen enz… En dat er aan de andere kant kinderen en mensen liggen dood te gaan van de honger…..

Dat is een totale schande voor het menselijke ras….

Ik zet hier even een paar kranten knipsels neer die dan ook alleen nog maar aangeven hoe het in onze Westerse wereld nu gaat lopen en dat is hoe gek dat het klinkt… In verhouding met heel veel andere landen en mensen heel veel beter… Natuurlijk hadden wij als bevolkingen van de Westerse landen allang aan de bel moeten trekken net als in die rijke andere landen en hadden wij het eerlijker onder elkaar moeten delen en mogelijk is dit dan ook onze straf dat wij zo egoistisch zijn geweest om allemaal ook het goed te willen hebben…. Want rijk is ontzettend veel rijker geworden en de armen zijn ook in grote mate over de hele wereld uitgebreid.

Hopelijk maken wij als oudjes het nog mee dat het de juiste kant wel op gaat, want echt wij… Dus Siny en ik zouden nu heel erg graag op onze leeftijd in de jaren 60 enz. leven omdat je toen allemaal nog hoop had op beter en zekerder…. Nu is ziektekosten eigenlijk niet op te brengen en als deze prijzen blijven zullen heel veel mensen in de aankomende winter zonder verwarming moeten doen en dat is toch te gek om los te lopen omdat de bedrijven die ons de nek om draaien wel meer geld verdienen….

Wij proberen het zo goed als mogelijk te doen en hopen dat ook zo langs als mogelijk te blijven doen, maar hoe dat wij het zakelijk en privé moeten gaan doen lijkt een diep en donker gat en dat verdien je niet als je ouder word…. Ook niet als je jong bent want ook dan verdien je om perspectief te hebben op een toekomst en die weten het ook niet meer…. Ja voor onze aankomende Koningin word wel een kamer vrijgemaakt in Amsterdam omdat die wil gaan studeren, maar de meeste kunnen geen onderdak meer vinden en ook daar zou paal en perk aangemaakt moeten worden.

Gelijkheid moet het toverwoord worden in de nieuwe wereld…

Alle stukjes nu een keer alleen maar van RTL…

Schande toch dat bedrijven extra winst mogen en kunnen maken over de rug van anderen.

De schuld word gegeven aan de Oorlog in Oekraïne, maar dat is niet de waarheid, want dan zou de winst niet groter zijn, maar juist ook kleiner.
Dit is waarschijnlijk een veel te lage inschatting ook nog, omdat niet alleen de energie zo duur is geworden, maar alles wat wij als burgers moeten kopen of betalen is in prijs omhoog gegaan en word meer winst op gemaakt.
Wij als burgers en normale bedrijven hebben dus al ontzettend ons best gedaan om te bezuinigen, maar dat helpt nooit want dan gaat de prijs nog verder omhoog zodat ze nog meer winst kunnen maken.
Die angst zal bij nog heel veel mensen waarheid worden.
Er word zelfs eerlijk vooruit gekomen dat ze het er om doen, zodat ze meer winst kunnen maken over onze ruggen.

Allemaal een fijne dag verder en geniet van dat wat je hebt, want voor je het weet willen ze dat ook nog van ons hebben……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *