Vertrouwen in Justitie is weg

Ik weet niet hoe dat het met jullie gesteld is maar mijn vertrouwen in de Nederlandse ( en waarschijnlijk wel haast overal…) is al jaren totaal verdwenen. Door te veel dingen zelf gezien te hebben en ook natuurlijk wat je in de kranten of op de TV ziet is van vertrouwen totaal niks meer over.

Onlangs hoorde ik nog zo’n hoofd van de politie op de radio zeggen dat ze er altijd waren voor de burgers en midden in de maatschappij stonden…. Mijn God wat is zo’n man dan ver verwijdert van een reëel beeld van de maatschappij en zijn burgers. Ik schrijf geregeld wat over ons Koningshuis en ook over de politici die het voor het zeggen hebben in ons landje en echt daar zit echt niemand bij die maar welk echt contact nog heeft of ooit gehad heeft met de burgerij. En dat zelfde merk je met het judiciële van hoog naar laag, die zijn zo ver verwijderd volgens mijn verkregen inzichten dan dat het van jaar alleen allemaal maar slechter gaat.

Het artikel wat ik hier bij plaats is zo’n heel klein voorbeeldje waarom alles mis gaat, maar nog meer is de laatste dagen in het nieuws die jonge knul die dat kind ontvoerd heeft en vermoord. Een knul van nog 22 jaar oud die toen hij geboren was al verslaafd was omdat zijn Moeder dat ook was en is opgegroeid in pleeggezinnen en constant in aanraking geweest met de politie. Dat het een keer mis zou gaan, was dus niet van wel of niet, maar alleen wanneer dat het zou gaan gebeuren. Of dat het een overval of dan ook geweest zou kunnen zijn, was ook mogelijk, maar nee het was nu toevallig…. Een kind van ouders die de klap nooit meer te boven zullen komen, met dank aan het hele justitiële stelsel.

Wie mijn stukjes wel eens leest zal zeker een keer gelezen hebben dat ik er een ontzettend grote voorstander van ben om mensen eerst een opleiding en diploma te willen verplichten voor dat ze aan kinderen mogen gaan beginnen. Kijk je mag nog niet op welk vervoersmiddel rijden zo langzamerhand of je moet er een bewijs van kunt voor hebben… Niks is haast meer vrij omdat het te gevaarlijk is, maar fokken van kinderen is nog steeds totaal vrij en dat er dan niks van die kinderen terecht kan komen doet blijkbaar deze wereld niks. Nu ik roep dit al tientallen jaren en heb daarom dan ook zelf geen kinderen genomen.

Maar daar kan ik nog wel een paar boeken over schrijven en ik reken het dus niet die ouders aan, maar wel de wereld en maatschappij die het toelaat dat het steeds verder uit de hand loopt. Natuurlijk is het moeilijk om het zuiver te houden van wie wel en wie niet, maar ik vind niet dat je in het leven altijd iets niet moet doen omdat het ook weer moeilijkheden met zich meebrengt… Die uitdagingen moet je gewoon meenemen en er van leren en groeien zoals alles in het leven.

Het artikel gaat over net zoiets. Er staat dan ook nog bij dat hij niet op kwam dagen op de zitting…. Maar hij heeft ook geen vaste woon en verblijfplaats en zal dus ook van het ene misdrijf in het andere blijven lopen omdat hij niet geholpen word en of niet geholpen kan worden zoals heel veel mensen. Er zijn nu eenmaal mensen die niet echt een kans krijgen en dus ook niet er uit kunnen komen waar ze dan ook in zitten. Wij zullen als maatschappij dus moeten zorgen dat ze er niet in komen te zitten.

Voorkomen is beter als genezen.

Dat heb ik als klein kind geleerd en probeer het mijn hele leven al met alle belangrijke beslissingen en ook wel met kleine in mijn hoofd te houden en dan weet je nog niet zeker of je het helemaal goed doet, maar je hebt er wel over nagedacht.

Vandaag nog in de krant ook…. Een BOA vind een hond aan een boom met de temperatuur van boven de 30 graden en dat word in de schaduw gemeten, dus in de zon ga je koken en daar stond hij ook nog zonder water en dan kan een hond binnen een aantal minuten het leven laten, terwijl de familie een duik nam omdat ze het te warm vonden aan de kant. En dan weet ik al zeker dat er van die kinderen dus ook al haast niks goed van kan gaan komen, omdat als dat je ouders zijn en je opvoeding, probeer dan nog maar eens weer een wel denkend mens te worden. Ontzettend kwaad kan ik daar op worden.

Hier onder het eerste artikel, ik zet de link er ook bij, maar meestal kan je die niet gebruiken omdat kranten er niet zijn voor de burgers, maar om geld te verdienen.


https://www.tubantia.nl/hengelo/passagier-gaat-door-het-lint-en-haalt-creditcardmes-tevoorschijn-tijdens-busrit-van-oldenzaal-naar-hengelo~aca07802/

Passagier gaat door het lint en haalt creditcardmes tevoorschijn tijdens busrit van Oldenzaal naar Hengelo
HENGELO/ALMELO – Reizigers in de bus van Oldenzaal naar Hengelo beleven op 29 april een onaangename rit. Een van de reizigers, Gökhan S. (44) is erg opgefokt en agressief. Zijn gedrag is zo intimiderend dat de buschauffeur vraagt om assistentie van collega’s en politie.

Erik Jan Jansen 04-08-22, 10:47

Als de bus bij het station in Hengelo aankomt, staan medewerkers van Keolis en politiemensen klaar. Hun aanwezigheid werkt als een rode lap op een stier en als S. door hen wordt aangesproken op zijn grensoverschrijdende gedrag, gaat hij volledig uit zijn plaat.

Mensen doodmaken

S., die geboren werd in Duitsland en geen vast adres heeft, bedreigt een medewerkster van Keolis. Hij gaat ‘mensen doodmaken’ roept S. „Ik heb een mes bij me! Een gun!” Dat de 44-jarige niet liegt, blijkt als hij een creditcardmes tevoorschijn haalt en ermee dreigt.

Tegen een van de politiemensen die vermoedelijk zijn dienstwapen trekt, roept S. ‘als je een echte man bent dan stop je dat ding weg want anders steek ik je!’ Om zijn bedoeling nog duidelijker te maken maakt hij met zijn vinger een snijdend gebaar langs de keel.

Niet opdagen

Over de 44-jarige is weinig bekend. Na zijn aanhouding wilde hij niets zeggen, behalve dat hij zijn creditcardmes terug wil. Donderdagmorgen, als zijn strafzaak voor de rechtbank in Almelo staat, komt hij niet opdagen. Politierechter Herman Stam legt S. uiteindelijk drie weken voorwaardelijke celstraf op. „Zo’n mes heb je maar met één bedoeling bij je, dat is om het onopgemerkt uit te klappen en te gebruiken.” S. krijgt het niet terug, het wordt vernietigd. 

Het tweede artikel staat in haast elke krant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *