Afwachten is altijd gevaarlijk

Wie de Geschiedenis kent weet hoe dat de toekomst zal gaan verlopen….

Dat is een zeer oude zin die altijd op is gegaan en ook wel altijd op zal blijven gaan. Toen Putin de Krim in nam heb ik al geschreven, dat hij gelijk lik op stuk moest krijgen anders zou hij ooit een keer grotere stappen gaan ondernemen. Dat is niet omdat ik in mijn glazen bol had gekeken, maar gewoon door naar de geschiedenis te kijken.

Welke oorlog was niet te voorkomen geweest als er eerde en hard was opgetreden…

Ik denk dat ze haast allemaal wel te voorkomen waren geweest of in ieder geval veel kleiner en sneller opgelost waren. Er zijn echter in de wereld van het geld te veel belangen die wel zitten te wachten om lange oorlogen…. Zoek het maar op en ik heb er ook al zo vaak over geschreven, maar echt kijk om je heen en zie dat bij elke oorlog de rijken rijker en meer macht krijgen en de burgers het onderspit delven. Natuurlijk worden er ook altijd een paar rijken opgeofferd en dat geld komt dan niet naar ons toe maar naar anderen rijken die daar het belang bij hadden dat het zo zou gaan. En geloof mij dat is in haast alle landen van de wereld het geval, omdat er nu eenmaal haast nooit iemand aan de macht komt die uit de onderlaag van de bevolking komt.

Zelfs toen Mandela in Zuid Afrika aan de macht kwam door dat het Witte bewind omver werd gegooid zag je dat er mensen hun zakken begonnen te vullen ten kosten van de armen en natuurlijk zullen er veel wat opgeschoten zijn daar, maar het land en de bevolking, dus de echte burgers zijn er haast niks mee opgeschoten vind ik dan.

En zo kan je land na land in de geschiedenis gaan bekijken en wat is er dan echt veranderd…. Sadam Hoessein moest weg omdat hij gevaarlijk wapens had…. Hij had die wapens helemaal niet bleek toen ze hem omver geworpen hadden…. Is het in Libië beter geworden door de dictator daar omver te werpen…. Zo kan ik A4tejs door vol schrijven maar heeft geen zin, het belangrijkste is…. Leer wat van dat wat geweest is en doe er je voordeel mee…..

Nu lees het artikel hier of in welke krant dan ook en je zal de meeste horen zeggen en schrijven dat we voorzichtig moeten zijn en China vooral niet kwader maken als dat ze al zijn…. Ik denk dat je dan zeker kunt wachten dat ze zich gaan uitdijen …. En geloof mij dat blijft niet alleen bij Taiwan….

Want heersers zijn nog nooit gestopt uit zichzelf toch….

Weer betalen om de waarheid te mogen lezen… Dat is volgens mij geen democratisch gegeven, dus hier de tekst… en link om het daar te lezen.

https://www.trouw.nl/buitenland/vijf-ballistische-raketten-china-landen-in-japanse-wateren-na-begin-oefening-rondom-taiwan~b9ad0f13/

De omstreden militaire oefeningen ter zee en in de lucht rondom Taiwan die China had aangekondigd, zijn donderdagochtend ook begonnen.

Redactie Trouw4 augustus 2022, 04:18
Vijf ballistische raketten die China donderdag afvuurde als onderdeel van een militaire oefening zijn in Japanse wateren terechtgekomen. De Japanse minister van Defensie Nobuo Kishi zei donderdag dat het de eerste keer is dat Chinese raketten in de Japanse economische zone landen.

Waar de raketten precies zijn geland, is niet bekend. Het eiland Yonaguni ligt ongeveer 117 kilometer ten oosten van de Taiwanese hoofdstad Taipei. China heeft volgens Taiwan donderdag elf ballistische raketten afgevuurd als onderdeel van een oefening rond Taiwan, die vanochtend is begonnen, als reactie op het gewraakte bezoek van de Amerikaanse Huis-voorzitter Nancy Pelosi.

Het Taiwanese ministerie van Defensie zegt dat China meerdere ballistische raketten heeft afgevuurd, die zouden zijn neergekomen in de wateren ten noordoosten en zuidwesten van het eiland. Het Chinese leger bevestigt dat er met raketten is geschoten als onderdeel van de aangekondigde militaire oefeningen.

Het zou gaan om ballistische Dongfeng-raketten die rond 14.00 uur lokale tijd vanaf het Chinese vasteland zijn afgevuurd. Volgens de veiligheidsdiensten waren er twee raketten te zien boven de Taiwanese Matsu-eilandengroep. Taiwan en China hebben de precieze route en plek van inslag niet bekendgemaakt. Als reactie op de oefeningen heeft Taipei luchtverdedigingssystemen geactiveerd.

Lees ook een analyse over de reactie van China: het land is woest over Pelosi’s bezoek aan Taiwan, maar houdt tegenmaatregelen beperkt. En over de verhoudingen tussen China en Taiwan: Peking heeft weinig haast met het inlijven van Taiwan.

Grootste militaire oefening ooit
Het Taiwanese ministerie van Defensie verklaarde vanochtend al dat het ‘voorbereidingen treft voor oorlog, zonder oorlog op te zoeken’. China voert op verschillende plekken rondom Taiwan oefeningen uit. Daardoor is het lucht- en zeeruim van Taiwan geblokkeerd. De Straat van Taiwan is een van de drukst bevaren zeestraten ter wereld.

Volgens Peking gaat het om de grootste militaire oefening ooit die China rond Taiwan uitvoert. Er wordt zowel in de lucht als op het water met scherp geschoten. Zo’n tien Chinese schepen zouden donderdagochtend de middenlijn in de straat van Taiwan zijn overgestoken. Ook Taiwanese schepen varen in de buurt van die lijn, die als officieuze grens dient tussen de territoriale wateren van China en Taiwan. Woensdag zouden 27 Chinese gevechtsvliegtuigen de middenlijn over zijn gevlogen.

Escalatie voorkomen
Er is internationaal veel kritiek op China vanwege de oefeningen, die één dag na het vertrek van Pelosi zijn begonnen. China ziet Taiwan als afvallige provincie en noemt het bezoek van Pelosi een schending van de soevereiniteit, waar het voor gestraft moet worden.

De Chinese minister van Buitenlandse Zaken, Wang Yi, bestempelde het bezoek van de Amerikaanse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden donderdag als een ‘manische, onverantwoorde en zeer irrationele’ actie, meldden staatsmedia. Wang stelde ook dat China er via de diplomatieke weg alles aan doet om een crisis te vermijden, maar niet zal toestaan dat zijn “kernbelangen” worden geschaad.

Kans op ongelukken
De Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan noemt de Chinese militaire oefeningen rond Taiwan ‘onverantwoord’. In een interview met National Public Radio (NPR) zegt Sullivan woensdag dat de door het Chinese leger aangekondigde oefeningen ‘de kans op een incident reëel maken’. Sullivan hekelt tegenover NPR dat het Chinese leger zich ‘mogelijk bezighoudt met onder meer rakettests en schietoefeningen met munitie die op scherp staat’. Hij roept de Chinese autoriteiten op om verantwoordelijkheid te nemen en zo ‘een misstap of misrekening in de lucht of op zee te voorkomen’.

Taiwan meldde vanochtend al dat er woensdagnacht ongeïdentificeerde vliegtuigen, vermoedelijk drones, werden waargenomen boven het Taiwanese eiland Kinmen, dat op slechts enkele kilometers van de Chinese kust ligt maar wel bij Taiwan hoort. Met vuurpijlen zouden de drones zijn ‘afgeschrikt’.

De website van het Taiwanese ministerie van Defensie zou donderdag zijn gehackt en daardoor enige tijd offline zijn geweest, meldt het leger verder. Eerder deze week werden verschillende Taiwanese overheidswebsites ook gehackt, de autoriteiten stelden toen dat het ging om hackers die vanuit China en Rusland opereerden.

China annuleert ontmoeting met Japan na G7-verklaring over Taiwan
China heeft een ontmoeting met de minister van Buitenlandse Zaken van Japan geannuleerd na een verklaring van de G7-landen over de Chinese militaire oefening rond Taiwan. De Chinese minister Wang Yi en zijn Japanse collega Yoshimasa Hayashi zouden elkaar rond de ASEAN-top ontmoeten.

De ministers van Buitenlandse Zaken van de G7-landen noemden de militaire oefening van China een ‘escalerende reactie van China die de spanning opvoert en de regio destabiliseert’. De ministers riepen op tot een vreedzame oplossing van het conflict. Volgens China destabiliseert het de regio niet, omdat het een interne kwestie betreft.


Als je het geld hebt neem dan tenminste 1 abonnement op één krant om ze te steunen, maar belangrijke berichten zouden voor iedereen te lezen moeten zijn, of in vorm zonder foto’s zoals ik hier doe en dan kan je op hun site gaan kijken en of het daar lezen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Jacobus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gebruiken eigenlijk geen koekjes van je, maar mocht een toepassing die wij gebruiken dat toch doen, dan zullen wij het niet gebruiken of opslaan.