Ja en Nee bestaan niet

Slapen is voor heel veel mensen erg belangrijk, maar voor mij is het meer een noodzakelijk kwaad.

Mijn horloge houd alles bij, ook mijn niet goed slapen….

Nu al weer heel vaal jaren geleden had ik overdag steeds meer dat ik maar zo in slaap kon vallen en ben ik naar een dokter gegaan. Allerlei onderzoeken gekregen en het bleek dat ik een soort van apneu had en daardoor te vaak wakker werd per nacht en niet voldoende uitgerust uit bed kwam. Het heeft maanden geduurd tot ik er een beetje aangewend was en nu kan ik het meestal zo’n 3 a maximaal 4 uur uithouden om het op te hebben. De druk waar ik mee moet slapen is hoger als normaal, maar anders werkte het niet want ze hadden eerst het maximale wat eigenlijk mocht en dat is 10 bar atmosfeer geprobeerd, maar was niet genoeg dus ben ik op 13 gezet en dat getal is natuurlijk niet zo maar…

Het getal 13 geeft voor velen een apart gevoel weer en zeker als het op vrijdag is, maar daar denk ik anders over. Het getal 13 is verteld mij o.a. : 1 = licht, zon en kracht 3= samen, Jupiter en energie en als je die beide optelt krijg je de 4= veranderingen, Uranus en mogelijkheden.

En mede daarom kan ik dan ook met masker en juiste druk niet lang en helemaal goed slapen, maar ik ben er aangewend en ach er zijn heel veel ergere dingen dus kan ik er niet wakker van liggen toch.

Want ook mede mogelijk daardoor heb ik heel erg vaak in die ochtend uren een mengeling van dromen en visioenen al het grootste deel van mijn leven. Zuurstof krijg ik dan genoeg door dat het masker blijft blazen en ik er op gerust kan zijn, dat mijn ademhaling van zelf wel weer op gang komt door die druk en lucht en dat geeft mij toch wel een gevoel van safe zijn wat ik voor het masker niet meer had.

Onlangs had ik dus dit schema wat je op de foto ziet en voelde dat ik wakker werd en was, maar toch leek het niet of ik op kon staan. Mijn lichaam leek wel op de zelfde plaatst te willen blijven. Ik kon wel naast mij kijken en zag Siny heerlijk zacht ronkend slapen. Dat vind ik altijd heerlijk om te zien en horen, want zoals die slaapt daar ben ik altijd wel een beetje positief jaloers op. Heerlijk gewoon en daardoor heb ik ook geleerd om toch op bed een tijdje in de ochtenden te blijven liggen, want daarvoor stond ik altijd gelijk op. Maar nu voelde het anders als anders en was ik verrast, want de laatste tijd werden bepaalde zaken allemaal net wat anders als dat ik gewent was geweest in mijn leven.

Niks was normaal of gewoon geweest, die woorden kwamen niet voor in mijn leven.

Vanuit mijn hoek zag ik schitteringen en dacht, shit weer aura migraine, want echt veel mensen krijgen het door stress en ik zal dat ook wel hebben, maar ook geregeld als ik wakker word, heb ik het al en waarom enz… Geen idee…. Maar dit bewoog toch anders en werd het groter, waardoor ik snapte dat het met de verschijning te maken had die ik nu twee keer in het bos had gehad. Mijn verbazing was groot omdat ik ergens er op rekende dat het ook met de omgeving van het bos te maken had, aangezien ik daar ook nu al weer heel veel jaren geleden heel vroeg in de ochtend de over gang van mijn overleden vrouw had gezien en meegemaakt.

Dat mij dit nu te binnen schoot was natuurlijk ook geen toeval, omdat ik toch ergens aan het zoeken en gissen was om het nog duidelijker te krijgen waarom ik nu weer andere dingen begon te zien en ook waarom het nu in eens aan dacht dat het eigenlijk wel een beetje op elkaar leek. Totaal niet eerder bij stil gestaan dat die keren, want er waren er meer geweest dat ik mensen en of dieren zag overgaan het wel op deze verschijning leek. Ik heb het niet altijd bij iedereen waargenomen, dus ook niet bij echt mensen die dicht bij mij stonden, wat ik dan wel weer niet snapte op dat moment om dat ik er haast zeker vanuit was gegaan dat ik bijv. bij mijn Moeder het zou zien omdat ik met niemand een zo’n goede en nauwe band had als met haar. Maar bijv. mijn Vader heb ik wel ervaren en gezien en die ging heel veel jaren voor mijn Moeder. Als kind wilde ik ook geen fotoboeken zien, omdat ik daar ook dingen bij zag en voelde die ik liever niet zag, maar door de jaren heen heb ik wel geleerd zo veel als maar kan af te zetten en of beter te reguleren.

Nu was het duidelijk dat ik weer bezoek kreeg zei ik maar in mijn eigen hoofd, want wilde Siny niet wakker maken maar denk ook wel dat het niet gelukt was, omdat ik er wel begon van overtuigd te worden dat ik op zulke momenten in een andere dimensie of er tussen mij bevond waardoor het leek of de tijd en bewegingen om mij heen stil stonden. Daarom vond ik het zo opvallend dat ik wel Siny hoorde slapen…. Maar ik wilde haar toch niet aanraken om het zeker te zijn, mogelijk ooit, maar nu maar even niet.

“ja en nee bestaan niet”, hoorde ik zijde zacht maar toch goed verstaan baar en ik herkende de zelfde soort van klanken die mij het gevoel gaven dat ze omlijst werden met muziek, maar die was er niet. Mijn hoofd zal het wel zo willen zien dacht ik, want waarschijnlijk probeerde het verschijnsel mij dat een vorige keer ook al duidelijk te maken. Ik vroeg dan ook, waarom deze zin en of stelling dat ik voorgeschoteld kreeg van belang was… “de laatste tijd ben jij en jullie bezig met wat nu wel goed of slecht is en op beide is het géén ja en géén nee”. “zoeken naar een betere weg is altijd goed, maar je moet tevreden en gelukkig ook kunnen zijn met wat je op dat moment hebt”. “alle zielen zijn eigenlijk een, maar toch zijn al die zielen ook totaal anders als de andere omdat het moment waarop die ziel aanwezig is van invloed is op het geheel maar ook daardoor op zichzelf”. Ik stamelde een beetje hoorde ik aan mijn stem, en zei dat het wel een hele hap tegelijk was en ook iets om langer over na te denken op de vroege ochtend… “waarom denk jij dan dat ik er ben…, hoorde ik “. Nu kijk als jij of kan ik dat ook zo niet zeggen verschijnt zal ik het zelf afroepen, want je hebt aangegeven dat jij en ik en de rest gelijk en eigenlijk onafscheidelijk zijn ook al zijn wij net als zandkorrels toch ook los te zien van de grote hoeveelheid van bijv. een woestijn met zand… Ja ik zeg het mogelijk niet helemaal goed, maar ik probeer aan te geven dat ik echt wel snap denk ik waar je op uit wilt komen en hoe het zit. De stem zei, “maak het je niet te moeilijk, want waarom denk jij dat je migraine soms krijgt, dat komt ook gewoon omdat je te veel probeert te begrijpen terwijl je er op dat moment niks mee kunt en dat frustreert je dan”.

Ik voelde dat het op spaghetti begon te lijken en dat ik echt even beter niet meer met vragen nu aan moest gaan komen, als ik zo wie zo nog wat rust wilde hebben en niet nog meer de draad kwijt wilde raken, dus zei ik… Ik had en heb nog heel veel te vragen, maar als je mij nu alleen nog een keer dat met Ja en Nee wilt uitleggen ben ik tevreden want meer kan ik vanmorgen denk ik niet meer aan.

De stem begon haast nog rustiger en bedeesder als er voor en ik voelde al aan de manier van hoe ik het hoorde dat ik het zelf was die te snel voorruit wilde, dus haalde ik een paar keer heel diep en op de juiste Yoga manier adem en luisterde….

“als je terug denkt aan wat je ooit geleerd hebt toen je met de Chinese Taal aan het stoeien was in je jonge jaren, zul je kunnen herinneren dat nog heel veel meer als in de meeste talen die taal bestaat uit meer klanken als symbolen”. “kijk als je in jouw taal nu al een vraag aan iemand stelt waar zeker een ja of een nee op komt, kan je denken dat je dus een duidelijk en eerlijk antwoord krijgt”. “nu als je die vraag stelt en de ander antwoord met een stevige “JA” dan zou je overtuigd kunnen zijn, maar als deze persoon nu tegelijk zijn schouders optrekt en een wat scheef gezicht trekt… “. “dan ben je totaal in eens niet meer zeker of het wel een echte en oprechte ja si toch… nu dat is zo met nee het zelfde… “alles wat je hoort of denkt te horen is afhankelijk van de situatie, tijd waar in het speelt, de persoon die het zegt, de manier waarop het gezegd word enz….”.

“daarom is voor het verbeteren van onze zielskracht en energie het van het grootste belang om niet met de woorden los bezig te zijn en of hoe die geschreven zijn, goed of fout in spelling maar wel hoe dat die bedoelt is”.

Het was voor mij duidelijk en voordat ik het besefte had ik mijn ogen dicht gedaan en voelde dat Siny haar hand op mijn schouder had gelegd en tegen mij aan gekropen was. Die had zeker toch wel iets aan mij gevoeld of wat dan ook, dus hield ik mijn ogen ook nog maar even dicht en later kwam ik er achter dat mijn horloge die tijd niet geteld had maar ik was zeker nog wel even lekker in slaap gevallen en stond toch monter op die ochtend. Ik nam mij voor dat als de verschijning weer zou komen als ik in bed lag, ik er niet zo mij door van mijn stuk zou laten brengen, want ik had wel het gevoel dat ik meer had willen vragen als alleen maar dat van Ja en Nee, maar ik voelde mij toch ook wel fijn omdat ik niet het idee had die die niet meer zou komen……..

2 reacties

    1. Klopt bij mij ook. Als kind ontzettend vaak, zo heb ik ook mijn systeem gemaakt en daar mijn lenvesverhaal boek over geschreven wat hier ook al voor een groot deel opstaat. Daar zet ik zo nu en dan ook een hoofdstuk over op. Daarin schrijf ik zo wat ik meegemaakt heb, omdat dat ook invloed heeft op je leven en je mogelijke visioenen… enz… Snap jij wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gebruiken eigenlijk geen koekjes van je, maar mocht een toepassing die wij gebruiken dat toch doen, dan zullen wij het niet gebruiken of opslaan.