Topinkomens flink omhoog – 300 duizend kinderen met armoederisico

De wereld en ook Nederland gaan er niet op vooruit voor de normale burgers, maar wel worden de rijken steeds rijker en komen er ook steeds meer van bij.

Mijn Vader heeft de Eerste en Tweede Wereld Oorlog meegemaakt dus ben ik opgegroeid met het besef dat je altijd hard en veel zal moeten werken om een boterham elke dag te kunnen hebben. Ook leerde wij dat je als je hard genoeg werkte je ook een huis zou kunnen huren en of zelfs kopen. Een auto lag als je het erg goed deed ook tot de mogelijkheden.

Ik zelf ben opgegroeid in de jaren 60 en later en wij leerde dat je al die dingen echt ook allemaal zelf kon bereiken als je er maar voor wilde werken. Later kwam je er achter dat je meestal dan wel beide moest gaan werken als je echt die dingen allemaal wilde en je kinderen ook nog wilde laten meegenieten. Gezondheidzorg, scholing en openbaarvervoer waren zeer betaalbaar en je kon bouwen aan je eigen wereld en mogelijkheden.

Sinds ongeveer het jaar 2000 zien wij van onze generaties steeds meer mensen scheiden en hun banen verliezen. Steeds meer ongelijkheid in de hele wereld. De jachten van de rijken worden steeds groter en er komen steeds meer gezinnen die niet of nauwelijks rond kunnen komen van twee salarissen. Ik ben in de gelukkige situatie geweest dat mijn Ouders het wel heel karig hebben gehad bepaalde tijden in hun leven, maar toen ze mij kregen ging het hun financieel redelijk tot goed. Daarom heb ik als kind dan ook het voorrecht gehad om geen geld of voedsel problemen te kennen en dat vind ik hoort ook zo. Een kind heeft het recht om met zo min mogelijk aan zorgen op te kunnen groeien om een echt goede kans te maken in zijn en of haar leven later. Want een goede start is vaak bepalend voor je kansen en mogelijkheden.


Siny heeft haast het tegenover gestelde meegemaakt als kind als ik en haar kijk er op is mogelijk nog belangrijker als die van mij.


Ik kan ontzettend kwaad worden op deze wereld en regeringen dat ze het toe laten wat ik hier als kranten stukje er bij zal zetten. Voor mij is het onmogelijk dat je daar aan meewerkt en met je kop in beeld gisteravond zoals onze Minister President dan zegt dat er dit jaar niks meer aan te doen is omdat het te moeilijk is om mensen in armoede te helpen. Een totale schande en die dit soort mensen de hand boven het hoofd blijven houden vind ik dan ook mede schuldig voor het zakken van een steeds groter aantal mensen in het moeras wat de rijken voor ons maken.

Word wakker en werk niet mee aan partijen in regeringen die aan zulke praktijken niks doen. Maak hun verantwoordelijk voor de ellende die zij mogelijk maken.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Jacobus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gebruiken eigenlijk geen koekjes van je, maar mocht een toepassing die wij gebruiken dat toch doen, dan zullen wij het niet gebruiken of opslaan.