Verhaaltje of is het meer

Onlangs liep ik buiten met Siny en onze twee hondjes in het bos en later zei Siny tegen mij wij hebben je maar even laten staan, want je staarde in het niks en de hondjes hebben heerlijk hun tijd genomen om overal te kijken, snuffelen en zelfs even beide gedronken uit het beekje. Ik had er niks van gemerkt…..

Wat ik wel eens eerder heb aangegeven weet ik niet zeker of dat het nu een soort van Alien of Engel of wat het dan ook is en het is natuurlijk ook altijd nog mogelijk dat ik gewoon totaal gek ben en alleen nog niet opgesloten. Maar blijkbaar had ik weer zo’n momentje die ochtend in ons bos schuin tegenover ons huis in het dorp je Lage in Duitsland.

Het inzicht van die keer.

Weet je hoorde ik… Dat er ontzettend vaak zaken in de geschiedenis zo maar aangenomen zijn die vaak toch echt ook anders in elkaar zitten of in ieder geval ook iets anders uitgelegd kunnen worden. Ik wist wel dat echt vragen geen zin had want meestal kwam er toch totaal iets anders als waar ik naar vroeg, maar ik probeerde het deze keer toch ook maar weer en zei… Zou je mij dan een voorbeeld kunnen geven om dat duidelijk te maken, want ik weet niet wat ik hier van op moet steken of wat dan ook… O jij wilt voorbeelden, dus jij wilt mij vertellen dat jij al niet heel vaak in je leven achterdochtig bent geweest en bent over zaken die in het nieuws komen of in de geschiedenis boekjes staan.. eh… Nu daar zat ik al vast, want ja natuurlijk was dat een van de vele dingen waar ik haast dagelijks in mijn hele leven al mee zat en zit… Dus.. en… Natuurlijk wel maar jij…. ( want ik vond het met jij aan te spreken toch makkelijker… ) zal mij hoop ik er niet zijn, nu en hier… zonder mij een nieuw inzicht of overdenkendje aan te reiken.

Stel nu eens even dat ik zo maar je een verhaaltje ga vertellen, wat je voor het grote deel wel kent, maar dan met een net iets andere draai er aan waarvan ik nu even niet zal zeggen of dat dit beter klopt als het wat jij en jullie kennen, maar toch.. Het is ook mogelijk als je maar even open kunt staan voor dat haast alles mogelijk is. Ik maakte een handgebaar om zonder woorden aan te geven dat ik hem niet wilde onderbreken maar helemaal er voor open zou staan.

Judas kwam op een dag… die apostel tegen die de boeken niet of haast nergens is opgeschreven tegen… Die waar te weinig in de boeken van bekent is legde hem Judas Iskariot een probleem voor waar hij weet van had gekregen. Hij vertelde hem dat ze op zoek waren naar Jezus en dat ze hem wilde oppakken voor opruiing en mogelijk nog voor heel veel meer omdat hij veel te populair aan het worden was. Judas zei dan moeten wij naar hem toe gaan en hem het vertellen, zodat hij onder kan duiken…. De andere onbekende spreker keek hem aan en zei…. En denk jij dat hij zal luisteren en zich ergens zal gaan verbergen dan… Nee dat wisten ze beide wel, dat Jezus dat nooit zou doen, maar wat dan…. Nu zei de langzaam sprekende voor ons vreemde, maar Judas kende hem wel al heel lang en had respect voor zijn inzichten omdat hij een stuk ouder was en het liefst op de achtergrond bleef, maar als het nodig was kwam hij op het juiste moment uit de coulissen om informatie te geven.

Luister goed. Ik ken iemand die alles zal willen doen voor Jezus en voor ons doel wat wij hebben en als jij nu naar het gezag toe gaat en zegt dat Jezus op een bepaalde avond ergens zal zijn dat ze daar hem kunnen arresteren, dan zorg ik er voor dat die volgeling er die avond zal zijn en dan wijs jij hem aan als Jezus want er is niemand bij het gezag die maar weet hoe dat hij er echt uitziet, dus zal niemand argwaan hebben als jij het zo speelt…. Maar dan ben ik een verrader toch en hoe moet ik daar dan mee leven…. Nu als je echt denkt dat het nodig is om Jezus verder te laten gaan, maar dat de autoriteiten hem met rust laten dan is jouw opoffering net als die volgeling die ik ken nodig om hem die mogelijkheid te geven om tot inzicht te komen dat hij door zich op te offeren nooit dat zal kunnen bereiken van wat nodig is voor deze wereld.

Ik zal het doen en hoop dat die volgeling van jouw het ook doet en hoe herken ik hem op die avond…. Nu ik zal hem wat brood en wijn mee geven en hij zal dat verdelen onder die om hem heen zijn, want we spreken af op een plaats waar de behoeftigen komen om zicht te warmen en die komen dan op hem af als bijen op honing omdat ze honger hebben.

Judas nam contact op met de plaatselijke politie en die was gelijk er voor in en ging met hem mee maar bleef op een kleine afstand wants ze wilde dat hij Jezus aan zou wijzen…. Toen Judas er aan kwam zag hij de volgeling omringt door mensen die wel een stukje brood en een slokje wijn konden gebruiken en liep op hem af…

Hij gaf hem een kus en zei tegen hem…. Ik heb grenzeloos respect voor jouw dat jij er voor zorgt dat onze Jezus verder kan met zijn goede werk en ik hoop dat het goed voor je afloopt. De volgeling keek Judas liefdevol aan en hij vond het een beetje zielig dat deze dacht dat er hoop en of gerechtigheid zou kunnen zijn voor hem en hij zei dan ook… Maar Judas ik weet dat ik het niet zal overleven en dat is goed, want daardoor heeft Jezus meer kans om de wereld verder te gaan verkennen…. Want dat is nodig anders blijven we stil staan bij waar we zijn en dat is nooit goed. Judas boog zijn hoofd en liep bedroeft weg en in de verte hoorde hij dat de volgeling als Jezus opgepakt werd.

Een stuk van het verhaal klopte wel, want die zich uitgaf voor Jezus werd gekruisigd en de echte Jezus is zelfs bij hem langs geweest ook al ontrade iedereen hem dat. Die aan het kruis hing vroeg dan ook aan zijn Vader die zinnen die jullie wel uit verschillende boeken kennen, zoals … Ze weten niet wat ze doen en waarom heeft u mij verlaten en mogelijk snap je nu die ook beter als je dit verhaaltje hebt aangehoord en echt lees het terug en je zal zien dat hij die daar zijn leven gaf elke zin duidelijk maakte dat hij er eigenlijk niks mee te maken had, maar toch het maar over zich heen liet gaan.

Jezus was zo geschrokken dat hij een tijd ondergedoken is in die grot waarvan gedacht werd dat waar hij begraven was en er werden dan ook dagelijks eten en van alles door echte volgelingen gebrachte maar op een dag was hij weg en ging de wereld in en niet alleen maar samen met… Je echt waar… Wat in jullie boeken staat soms in zij stukken dat hij dus in vele landen was geweest voor zijn kruisiging …. Was juist na dat die voor hem gekruisigd was, omdat hij niet meer in die landen kon blijven waar hij tot die tijd geleefd had, want dan waren ze zeker achter gekomen, maar in de andere en verre landen waar niemand hem kende kon hij wel die zaken onderzoeken waar hij behoeft aan had.

Er is ook wel in bepaald geschriften later terug gevonden in jullie wereld dat Maria Magdalena met iemand er bij zelfs in Frankrijk was geweest… Snap je nu zonder dat ik alle details hier nu wil en kan ophalen dat het ook wel eens met dit verhaaltje iets anders in elkaar kan zitten als dat er in heel veel boeken en ook in de hoofden van mensen vast zit….. Denk er over na en ….

Hij was weg en ik voelde gesnuffel aan mijn voeten en het was Basje en ik was blij dat ik omringt was met liefde want Siny legde haar arm om mij heen en zei alleen maar…. Ik houd van je…. Dat was genoeg en ik was voor alles die ochtend dankbaar…. Hopelijk kan ik iets van die energie en dankbaarheid overbrengen en jullie leren zoals ik telkens kan leren dat we niet stil moeten staan in ons leven, gevoel en of inzichten en zeker niet wat wij dachten of gelezen en of gehoord hebben…. Als een vast gegeven blijven zien en voelen, maar dat wij leren te beseffen dat … echt het ook anders kan zijn als dat het zeker lijkt te zijn….

Amen……

https://israelgodskeuze.weebly.com/het-graf-van-jezus.html