Oude inzichten -01

Ik ben een oud en verschrikkelijk mens...

 

 Zal er wel in een nieuwe recensie op internet komen te staan.... Nu weer een weekje zonder medicatie en het handelen met de pijn lijkt weer zijn tol te gaan krijgen.... Siny druk met van alles in onze winkel.... Ik wat rustig aandoen omdat de laatste dagen ik voor mij doen dan he... Veel heb gedaan wat niet zo goed is voor mij... Er loopt een jong meisje in onze winkel en meer niet.... Uiteindelijk legt ze op de balie twee stukjes Palo Santo Hout neer en wil afrekenen.... Normaal en meestal doet Siny dat... Ik ga nu uitleggen waarom ook... Ik heb zelf nooit kinderen gehad... Ook heb ik geen echte relaties lang enz.. gehad met mensen die wel kinderen hadden of te lang geleden om het nog te weten... Of heb ik ook dat zo langzamerhand allemaal uitgesloten uit mijn breid... Zal wel... Ik kan dus niet erg goed met jeugd omgaan, als het niet in mijn eigen straatje loopt....

 

Ze wil pinnen en kijkt naar het bordje dat wij liever contant hebben... Wij of moet ik schrijven.... IK... want Siny heeft wel de zelfde mening over veel en ook wel over dit, maar zij is zo ontzettend veel meegaander als ik....

 

Ik ben er ontzettend op tegen dat alles of te veel via elektronische weg wordt betaald. Ik som even wat >

 

- Dagelijks zien wij mensen, zeker jongeren die niet meer in staat zijn om echt te kunnen rekenen. Ook weten ze totaal niet meer wat de waarde is van dat wat ze uitgeven.

= In onze tijd kreeg je elke week zakgeld, ja muntjes in je handje en dan ging jer mee naar de winkel en onderweg liep je al te rekenen wat je er allemaal wel voor zou kunnen kopen. In de winkel keek je naar alle prijzen en wikte en woog je wat je er voor kon kopen en wat niet en soms spaarde je wat op om iets groters te kopen. Als je bij Oma, Opa of Ooms en Tantes kwam, kreeg je via de zelfde weg centjes.... Voor je verjaardagen als je ouder werd vroeg je ook geld, zodat je kon sparen voor dat wat je echt wilde... Een fiets of wat dan ook.... 

Ik kan uren dingen opnoemen, maar die ouder zijn snappen wel wat wij bedoelen. 

In onze zaak komen dan ook vaak ouders met kinderen en die willen dan ook vaak pinnen en die al vaker geweest zijn dan vaak niet omdat ze ons verhaal er over gehoord hebben en snappen wat een stukje spiritualiteit is in ook deze tegenwoordige tijd. Want ik snap totaal niks van mensen die zichzelf spiritueel vinden en toch alles via de elektronische weg regelen en betalen. Gebruiken wij dan geen elektronische betalingen en of Pin betalingen.... Natuurlijk wel, dat gaat nu eenmaal niet meer omdat wij ook goederen kopen uit de hele wereld en je geen geld op kunt sturen. 

Maar wij proberen zeker de kleine inkopen en in supermarkten enz... Zeker bij de kleinere zelfstandigen om contant te betalen, omdat die vaak nog wel snappen dat geld moet blijven en dat wij daar allemaal aan mee moeten werken. 

 

Ben ik dan een oude zeur.... Jazeker, maar daar ben ik dan trots op en ik hoop dat er mensen zijn die ook er aan mee willen werken om nog die goede dingen die er vroeger waren te behouden. 

 

p.s. Het meisje vond mijn uitstraling en manier van handelen niet fijn en dat liet ze goed merken en ik zei dan ook dat ze het niet hoefde te kopen omdat wij mensen die dit raar vinden ook liever niet als klant hebben. Ze ging weg en ze had zeker gelijk... Ik ben een oude zeur, zeker als ik te veel pijn heb en Siny het even niet voor mij op kon vangen. Maar gelukkig zijn er ook hele fijne en mooie reacties over onze winkel en ons hoor.... Want ik heb soms echt wel geduld en de juiste woorden voor mensen.... Maar soms vind ik dat ik echt moet doen waarvoor ik op deze Aarde ook ben en dat is mensen op hun verantwoordelijkheden te wijzen en dat doe ik dan....eh... heel veel strenger als mijn lieve Siny....