Elke dag is een nieuwe kans!

Uitslag van de Neuro Chirurg

Ik ben afgelopen maandag op afspraak geweest naar deze, omdat de Orthopeed uit gedokterd was. Medicatie mag ik zelf beslissen en hij gaf aan dat ik er door de jaren meer verstand over had gekregen wat wel en wanneer en ook hoeveel. 

Het gesprek met de Neuro Chirurg was zeer interessant en leerzaam. Er stond van alles op zijn naamkaartje en als laatste dat hij ook Professor was. Wel jong vond ik, maar dat kan ook wel zo geleken hebben. 

Hij bekeek de CD van mijn rug en eerst de losse foto's die eerder al blijkbaar daar gemaakt waren van mijn rug. Dit wist ik niet meer, maar wat maakt het uit. 

Op gegeven moment draaide zij zich om en begon uit te leggen en vroeg op een bepaald moment ook of wij even dichterbij wilde komen zodat hij kleine puntjes op het beeldscherm aan kon geven. 

Alles over de CD of moet ik schrijven mijn rug... eh... Nu er zijn een paar wervels aan de onderkant die te kleine tussenstukjes hebben en ook te donker wat aangaf dat ik erg hard gewerkt had (want er zat vrijwel geen vocht meer in....En het zal wel niet het werk zijn maar mijn sporten....). Aan de linker kant liet hij zien dat de zenuwen aan die kant vrijwel klem zaten in de gaatjes die er voor waren. Ook hing er zo'n ruggenwervel van plastic neem ik aan naast zijn bureau waar hij dan elke keer even aangaf wat wij zagen op de foto. 

Hij wilde een aantal dingen daarna van mijn weten... Of ik soms in mijn broek plaste... eh... Nee gelukkig niet... Of ik op één been kon staan en hoe lang ik kon lopen voor ik neer viel of moest gaan zitten...

Nu ik ging op 1 been staan en erna op de andere... Hij vroeg of ik ook mijn voet in de knieholte kon leggen en dan wat door mijn knie zakken... Ging allemaal en hij pakte mij bij mijn handen en ik moest eerst op mijn tenen lopen en toen een stukje op mijn hakken.... Ging allemaal wel redelijk... Ik vertelde dat ik altijd ook al had ik op dit moment een slechte conditie toch wel een aantal kilometers kon lopen en zelfs wel joggen... Ik had sinds de eerste keer bij de orthopeed en CD uitslag bij hem niet meer getraind omdat ik bang was dat er wat mis zou kunnen gaan met mijn rug... Want die is scheef en ook nog een knik er in.....

Je bent beste wel in een goede conditie en je gewicht is dan wel te hoog, maar mag nog geen probleem zijn. 

Het is te opereren zei hij..... En dat gaat meestal er goed. Het beste is afvallen en een paar spuiten om de pijn te onderdrukken zodat je weer kunt gaan sporten.... En dan kijken hoe dat het gaat, maar hij was best hoopvol voor mij.

Conclusie: Ik doe geen spuiten op dit moment en ga gelijk weer trainen, waardoor ik vanzelf weer minder ga drinken en eten waardoor ik weer af ga vallen zoals ik altijd gedaan heb. 

Hij vond het een erg goed idee en gaf aan dat als het ooit zo ver kwam dat ik dus die dingen kreeg die ik niet kon houden enz.. Dat ik dan contact op moest nemen voor een operatie, maar dat hij begreep dat ik het eerst zelf voor een stuk in ieder geval wilde verbeteren en dan pas kijken van hoe en van wattem...

Elke dat kan een nieuwe kans betekenen

Wij zijn gaan werken in onze zaak en hebben het besproken samen. Onze conclusie was dat wij dus nu beide wisten waar wij aan toe waren en dat wij of in de mottenballen zak moesten plaats nemen, of dat wij samen weer de handdoek op zouden nemen.... En wat denken jullie dat het is geworden.... 

Nu ik ben toen wij thuis kwamen de sportkamer in gegaan en heb eerst op de loopband een stuk gelopen en toen wat niet op de foto staat kracht training gedaan maar dan voornamelijk voor mijn rug en als laatste heb ik nog even er alles wat ik had op de crosstrainer er uitgegooid en toen ik klaar was en Siny druk was geweest in ons huis zag ik dat ze zich omgekleed had en toch ook nog haar eerste keer hardlopen ging doen met Garmin Coach.... Zij gaat weer voor de 5Km en ik zie wel, want wil juist ook mijn rug en benen weer echt sterk krijgen en dus loop ik meer om warm te worden en dan later... Wie weet... Nu dat was het en als je denkt waarom heb je dat nu maandag niet gelijk er opgezet... 

Hahahahah..... ik was zo kapot dat typen niet echt meer lukte en ook wilde ik het even laten bezinken.... Ook super knap van Siny dat zij weer is gaan trainen, want die lag ook helemaal stil omdat de cardioloog gezegd had dat ze het erg rustig aan moest doen tot dat de uitslag van de caterisatie binnen was.... 

Nu wij gaan er weer voor en al zal het op onze leeftijden zwaar zijn.... Een kans is een kans en die pakken wij met beide handen aan om zo lang als kan samen gezond en in leven te blijven.