Naar aanleiding van de Rug MRT Scan, werd ik naar een Neuro Chirurg gestuurd.

Ik heb eerder al de foto's hier op de site geplaatst en ook ongeveer verteld wat hij mij verteld had, maar nu dus het zoals het in Duitsland heet... Het Befund gekregen en dat zal ik hier ook even plaatsen met een Google NL vertaling voor die geen Duits kunnen lezen. Wat alle moeilijke woorden betekenen weet ik ook niet exact en zeker niet de afkortingen, dus of even opzoeken of als iemand die wel kan mij even een uitleg opsturen dat ik die hier bij kan zetten. 

 

Hij heeft mij weer ook medicijnen er bij voor geschreven bij wat ik al allemaal mocht nemen, omdat ik na een paar dagen vrijwel geen werking meer ervaar van wat ik ook slik. Mijn lichaam en of geest schijnen zich snel aan te passen en dan moet ik weer wat anders slikken om verder te kunnen gaan. Hij wilde ook wel opereren, wat hier denk ik niet staat of het moet in zijn geheimtaal te vinden zijn, maar liet zich overtuigen dat ik zeker het nog een tijdje zonder die operatie en spuiten wilde proberen, omdat ik nog niet denk daar aan toe te zijn.  

Stel, beste collega,
wij doen verslag van het bovenstaande Pat., die op 3 april 2023 onze neurochirurgische consultatie bijwoonde
geïntroduceerd.

Diagnose: Osteochondrose mi! secundaire foramenstenose L314 en L4/5 links

Anamnese: De Pallen! klaagt al enkele maanden over toenemende rugpijn
Uitstralend naar de linkerkant ventrolateraal naar de knie aan de linkerkant met
gevoelloosheid en tintelende paresthesie. Geen krachtverlies, geen rectale blaasaandoening,
geen claudicatieve spinale symptomen. Verbeteren van
Pijnklachten onder fysiotherapie en pijnmedicatie.

Bevindingen: De patiënt is wakker, georiënteerd en reageert adequaat. Status van de hersenzenuw ronduit, nee
Meninglosm, geen sensomotorische stoornissen. Lasègue teken aan de negatieve kant.
HWS, BWS, LWS en ISG vrij.

Röntgenfoto: MRI van de lumbale wervelkolom vanaf 01/03/2023: Osteochondrose ter hoogte van L3/4 en L4/5 met
secundaire foramenstenose aan de rechterkant. Degeneratieve veranderingen in
gehele gebied van de lumbale wervelkolom.

Therapie: in een samenvatting van de klinische en bitmorfologische bevindingen hebben we de
relatieve indicatie zt:r PRT van de wortel L4 aan de linkerkant. Ten eerste wil de patiënt
Ga door met fysiotherapie en orale pijntherapie.
Ik beveel de voortzetting van conservatieve maatregelen met pijnstillers aan en fysiotherapie, evenals spieropbouw en gewichtsvermindering.

Wij gebruiken eigenlijk geen koekjes van je, maar mocht een toepassing die wij gebruiken dat toch doen, dan zullen wij het niet gebruiken of opslaan.