Zaterdagavond en ik ben – of niet ….

Als je een keer tijd over hebt of juist te veel enz… dan misschien toch maar een keer lezen en meer leren over jezelf of je omgeving….

Pas jij in deze wereld… Ben jij tevreden… Voel jij je wel eens deprisief… enz…..

Ik ben mijn hele leven al geïnteresseerd en gefascineerd in wat deze mensheid voor antwoorden heeft op de verschillende vragen en stellingen door de tijden heen. Natuurlijk zijn die vaak verandert door de jaren heen omdat de inzichten en ervaringen vaak er voor zorgde dat die wel aangepast moesten worden.

Iedereen zo zijn eigen tik kan je dan denken, of jij hebt ook wel zoiets en dan snap je beter wat ik wel en niet in mijn leven al wel en niet gedaan heb. Ik zoek mijn leven lang al grenzen en randjes op omdat ik totaal niks heb met middelmaat en gemiddelden…. Omdat alles wat ik wel of niet was, ik was  niet gemiddeld en of normaal zoals anderen waren. Ik behoorde eigenlijk nooit tot een bepaalde groep en of kon meningen van anderen zo maar aannemen of zelfs als ik mijn best deed het met ze eens zijn. Nee ik zag en voelde altijd dat er meer was en wilde altijd weten wat zit er nu achter die vraag en daar wilde vaak mensen geen antwoord op geven of konden het niet, wat ik heb moeten leren.

Ik heb zeker toen in nog veel jonger was geprobeerd om onder het label “normaal” te kunnen vallen omdat ik er heus wel mij van bewust was dat het dan heel veel makkelijker zou gaan in het leven, maar wat ik ook deed of probeerde het wilde niet lukken, dus ben ik maar gewoon mijzelf gebleven en dat heeft er onder anderen voor gezorgd dat ik dit schrijf en mij gelukkig prijs dat er tenminste nog 1 persoon op deze wereld wel met mij om wil gaan.

Dieren kunnen het vaak bijzonder goed met mij vinden en toen ik nog jong was en mij aanmeldde om les te nemen met een pup die ik uit het nest gehaald had bleek dat mijn pup op die dag al meer kon als alle anderen. Mijn pup kon zelfs toen deze 3 maanden oud was het originele A diploma te halen en daarvoor moest ik wel ontheffing hebben om het langs de fiets te laten lopen want dat mocht niet tot ze 6 maanden waren. Maar ik ging het gesprek aan met die daar over ging en ik vroeg toen…. Hoe ver moet ik voor dat examen rijden op de fiets met het hondje er naast en het antwoord was  zo’n 100 meter als ik dat goed onthouden heb…. Nu zei ik dat is geen probleem dan want dat kan het wel en ik zou er ook niet verder mee fietsen omdat het daar nog te jong voor is…. Maar hoe kan het diertje het dan al kunnen was de tegen vraag… Nu zei ik ik heb het lopend over de fiets heen al vaak geprobeerd en dat gaat goed en die 100 meter moet dan ook wel lukken…. Dus ik had het nog nooit echt gefietst maar wist dat het geen verschil zou maken omdat het diertje mij vertrouwde en het gewoon allemaal fijn vond.

Om een lang verhaal kort te maken, ik werd gelijk gevraagd of ik daar les kon komen geven en dat heb ik 1 seizoen gedaan. Aan het einde wilde ze graag dat ik door ging, want in die tijd had ik ook als er probleem dieren waren die een extra les gegeven en dat werkte ook gelijk, maar ik wilde niet meer omdat ik er na dat seizoen wel achter was dat al die pups het wel konden leren maar alle baasjes niet…. En daar loop ik dus nog steeds mijn leven tegen aan, want er zijn er heel veel die denken te kunnen denken maar ik heb er nog nooit een ontmoet die het echt kon en niet vast zat in zijn of haar eigen bubbel en altijd vond dat die de juiste was.

De enige waarheid bestaat nu eenmaal niet en die dat niet kan begrijpen en of er voor open staat, daar kan en zal ik niet te veel energie al lang meer in steken.

O ja waar over wilde ik ook alweer schrijven…..

Ik voel mij dus totaal niet thuis met deze mensheid want die zijn eigen nest bevuild en alleen maar bezig is om zichzelf en zijn omgeving en zelfs zijn wereld te vernietigen daar heb ik nik mee en die zijn ook volgens mij op dit moment niet te redden. En dan denk je als echte denker toch soms zou ik dan depressief of zo zijn…. Toch….

Ik zet onder dit stukje een wat teksten die ik op internet gezocht en gevonden heb, dus gevraagd aan o.a. Google en die velen geweldig vinden… ChatGPT en als je die teksten bekijkt hoop ik dat je zult snappen dat ik daar totaal niet bij hoor ook al zou ik dat zelfs niet erg vinden omdat ik dan tenminste ergens nog bij zou horen……

Ik heb vandaag ook een stukje op Twitter geschreven omdat ik daar of in een krant weer wat las waar ik echt nog krommere tenen van krijg als dat ik al heb.

Het wat ik geschreven is in het kort:
Dat mensen moeten leren niet in problemen te denken (wat volgens mij echt haast iedereen doet en juist die denken dat niet te doen….) maar in oplossingen. Nu dat lijkt voor sommige een open deur, maar ik kan je bij elke voorbeeld wat jij mij voor kunt leggen zeker uitleggen dat je niet echt bij de bron van het probleem begonnen bent of wilt en of kunt beginnen en dan kan je dus alleen maar pleisters vinden en nooit de echte en juiste oplossing.

Ieder mens een basis inkomen geven. Openbaarvervoer, Gezondheidzorg en Opleidingen gratis. Iedereen die meer als € 500.000 verdient afromen omdat meer verdienen als dat je totaal buiten de realiteit van deze mensheid brengt.

En omdat Twitter niet veel aankan heb ik het daar ongeveer bij gelaten en je kan het altijd terug zoeken omdat ik gewoon onder mijn eigen naam daar schijf omdat ik vind dat iedereen dat zou moeten doen en zelfs tot verplicht zou moeten worden, want als je iedereen zijn BSN nummer als Email verplicht maakt is het gelijk afgelopen met alle haat mails en berichten in de sociale media…. Of denk jij van niet dan. Nu dat heb ik al toen ik 14 jaar was geschreven ooit in een artikel in de Gelderlander waar ik toen soms kolommen en stukjes voor geschreven heb.

Als jij dus aangesmeerd word dat je iets van depressiviteit of iets anders hebt, leer dan dat het volgens mij vaak aan de rest ligt maar niet aan jouw en dan kom je tenminste dichter bij wie en wat jij echt en zelf bent…

Nu daarom wilde ik dit schrijven omdat het niet kan dat ik de enige op deze wereld ben die niet in een vakje of onder een labeltje past. Als je meer wilt weten lees mijn levensboek een keer wat op internet op onze privé pagina goedegebuur.de staat en je zal nog heel veel meer leren over jouwzelf en daar gaat het toch om dat je leert leven met wie en wat jij bent en dat er niks mis mee is  maar dat je wel soms dat moet spelen om door deze wereld heen te komen met zo min als mogelijk problemen….. Leer dat wat anderen niet kunnen en je kunt net als ik tenminste met dat gelukkig zijn wat ik wel heb en daar dank ik alles voor…. Dus ben ik niet depressief maar anders…. En mogelijk heb jij daar ook al is het maar een heel klein stukje van ….eh… toch…

================================

Vraag aan Google: wat is depressief zijn

Antwoorden:

Bij een depressie bent u somber of heeft u nergens zin in. Bespreek uw klachten met uw huisarts. Deze dingen zijn heel belangrijk: Elke dag op tijd opstaan, naar buiten en op tijd naar bed.Depressie | Thuisarts.nl

Mensen vragen ook

Wat zijn de symptomen van depressief zijn?

Wat zijn de verschijnselen van een depressie?

  • U voelt zich schuldig, overbodig of waardeloos.
  • U voelt zich onrustig en snel geïrriteerd. Of juist traag en sloom.
  • U bent besluiteloos en/of kunt zich niet goed concentreren.
  • Het eten smaakt niet meer. Of u wilt juist extra veel eten. …
  • U bent moe. …
  • U vindt het leven zwaar.

Wat doet een depressief persoon?

Als je een depressie hebt voel jij je (bijna) dagelijks lusteloos en neerslachtig. Slechter functioneren: dagelijkse taken worden lastig. Je voelt je constant moe, gespannen en/of wanhopig. Genieten gaat niet meer als voorheen.

Wat houdt een depressie in?

Kenmerkend voor een depressieve stoornis is rusteloosheid, somberheid, een verminderd gevoel van eigenwaarde en concentratieproblemen. Iemand die depressief is, beleeft nergens meer plezier aan en heeft weinig energie om iets te ondernemen.

Kan je zelf uit een depressie komen?

Over het algemeen gaan de klachten binnen drie maanden vanzelf over, maar als hulp te laat komt kunnen klachten flink verergeren en kan je depressie zelfs chronisch worden. Erkennen dat je depressief bent is vaak de eerste stap naar herstel. Depressiviteit worden niet altijd tijdig herkend.

Kun je genezen van een depressie?

Maar gelukkig is een depressie goed te behandelen. Tijdens de intakefase kijken we goed naar jouw symptomen en hoe jouw depressie in elkaar zit. Als we een idee hebben over welke factoren van invloed zijn op jouw klachten, kunnen we een passende behandeling kiezen.

Vraag aan ChatGPT:

wat is een depressie en wat kun je eraan doen?

ChatGPT

Depressie is een psychische stoornis die wordt gekenmerkt door aanhoudende gevoelens van verdriet, verlies van interesse of plezier in activiteiten, veranderingen in eetlust of gewicht, slaapstoornissen, vermoeidheid, gevoelens van waardeloosheid of schuldgevoelens, concentratiestoornissen en gedachten aan dood of zelfmoord. Het is een complexe aandoening die verschillende aspecten van iemands leven kan beïnvloeden, inclusief hun emoties, gedachten en gedragingen. Als u of iemand die u kent een depressie ervaart, is het belangrijk om hulp te zoeken bij een professional in de geestelijke gezondheidszorg voor een juiste diagnose en passende behandeling. Hier zijn enkele gebruikelijke benaderingen voor het omgaan met depressie: 1. Therapie: Psychotherapie, zoals cognitieve gedragstherapie (CGT) of interpersoonlijke therapie, kan zeer effectief zijn bij de behandeling van depressie. Het helpt individuen om negatieve denkpatronen en gedragingen die bijdragen aan hun depressie te identificeren en te veranderen. 2. Medicatie: Ant

Ik heb de vraag 2 keer gesteld en het systeem kwam twee keer tot de zelfde tekst en maakte deze ook niet af, alsof het zelf voelde en of merkte het is maar hoe dat je het wilt  zien dat het antwoord totaal niet voldoende was en dat er ook géén echt goed antwoord op deze manier mogelijk was.